Genetisch gemanipuleerde schimmel

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 304 woorden
  • 9 februari 2002
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 4
41 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Genetisch gemanipuleerde schimmel ontsnapt en zorgt voor grote paniek

Arnhem, door toedoen van een 30-jarige stagiaire uit Nijmegen is gisteravond een zeer gevaarlijk schimmel ontsnapt. Het betreft de “Boessenkool-schimmel,” een kleine schimmel met zeer gevaarlijke gevolgen.

De schimmel heeft de nare eigenschap, dat het alles waar het mee in aanraking komt een aardbeiensmaak meegeeft. De uitvinder van de schimmel M. Steiner is druk bezig een antischimmel te ontwikkelen, die de Boessenkool-schimmel kan stoppen. M. Steiner:”De ontsnapte schimmel is zeer gevaarlijk voor onze maatschappij. De schimmel verviervoudigt zichzelf in één seconde en verspreidt zich via de lucht. Er moeten snel maatregelen getroffen worden, anders zal de schade groots zijn!”

De overheid heeft vooralsnog geen uitspraak gedaan over de schimmel, maar is wel druk bezig met het onderzoek naar de ontsnapping ervan. De politie heeft als eerste B. Jansen Groesbeek gevraagd, hoe het toch mogelijk is geweest dat de schimmel zo maar is ontsnapt.

Zo op het eerste oog lijkt de schimmel niet gevaarlijk. De aardbeiensmaak die het aanbrengt op allerlei producten lijkt onschuldig, maar dat is het niet. De schimmel past de DNA-structuur in de planten en gewassen aan. waardoor deze voortaan een aardbeiensmaak zullen hebben. Als gevolg van de schimmel, zal de landbouwproductie fors achteruitgaan. Vele landbouwers zullen zonder baan komen te zitten, omdat al hun gewassen besmet raken. De schimmel heeft geen schadelijke gevolgen op de volksgezondheid. Het voedselaanbod zal alleen grondig gaan zakken, doordat alles dezelfde smaak krijgt.

De Nederlandse overheid probeert ook de zonnige kant van de schimmel te zien; wanneer de schimmel binnen de landsgrenzen blijft, ziet men een goede toekomst in de economie. Wanneer M. Steiner nieuwe smaken ontwikkelt, is het mogelijk om hele nieuwe gewassen te kweken met bijvoorbeeld chocoladesmaak. Maar voorlopig ziet de bevolking het niet zo zonnig in. Het wacht op duidelijkheid over de schimmel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.