Duurzame Bananen

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 326 woorden
  • 19 juni 2001
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
23 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Keuzeopdracht paragraaf 5.4

-Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen bananen van Max Havelaar en van andere merken bananen? De belangrijkste verschillen tussen de bananen van Max Havelaar en andere merken bananen zijn: * Max Havelaar bananen zijn bananen die onder verantwoorde omstandigheden zij geproduceerd en verhandeld. Verder streeft Max Havelaar naar: * De bescherming van natuurgebieden, * De voorkoming van watervervuiling, * De vermindering van het pesticiden- en kunstmestgebruik en * De vermindering en compostering van afval.

-Welke voorzieningen zijn nodig voor het vervoer van een snel bedervend vrucht als bananen over de halve aardbol? De volgende voorzieningen zijn nodig voor het vervoer van een snel bedervende vrucht als de banaan over de halve aardbol: * Binnen 48 uur na de oogst gaan de bananen in gekoelde containers naar schepen die voor het transport naar Europa en Noord-Amerika zorgen. De tocht duurt zo’n twee weken, waarna de bananen naar de rijperijen worden gebracht.

-Wat is jouw mening over de ‘duurzaamheid’ van deze bananen? Denk aan de teelt en het transport tot en met de consumptie. Het volgende vind ik van de ‘duurzaamheid’ van de bananen: Met de teelt is niks mis het gaat zo natuurlijk als het maar kan en ze worden alleen nagespoeld met water, niet met chemicalien. Het transport is wel goed, want ze worden ingepakt in plastic, maar het transport mag wel wat sneller, want hoewel ze groen worden vervoerd bederft er volgens mij nog wel een hoop. De consumptie van de bananen is wel heel absurd, want er zijn zogenaamde rijperijen in ons land die stofen aan de bananen toevoegen om de bananen sneller te laten rijpen, dat vind ik weer wat minder duurzaam.

-Waarom brengt Max Havelaar deze bananen op de markt? Max Havelaar brengt deze bananen op de markt omdat: Er veel mis was rond de banaan. Daar wilde de ontwikkelingsorganisatie Solidaridad in samenwerking met Max Havelaar iets aan doen. Zij werkten aan een alternatieve banaan. Die banaan is nu “de” banaan met het Max Havelaar keurmerk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.