De Nieuwe IJstijd

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 526 woorden
  • 9 juni 2001
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
64 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

2084, De Nieuwe IJstijd. De baan van de aarde is veranderd, de afstand van de aarde tot de zon is vergroot. En de aarde is in een nieuwe ijstijd aangekomen…De as van de aarde draait nu compleet anders, alles is verplaats, de zuiderhelft van de planeet is voor eeuwig in duisternis gehuld. Op de noorderhelft is het altijd licht, de noordpool staat nu namelijk naar de zon gericht. Maar de afstand is te groot om de aarde voldoende op te warmen, de menselijke populatie is uitgedund, toen de komeet insloeg, zijn alle naties van de wereld samen gaan werken, om zoveel mogelijk mensen te redden. Maar helaas mislukte dit, de communicaties over de gehele wereld vielen uit. Door de verschuiving zijn alle satellieten uit hun banen geraakt, de meeste stortten op aarde neer, en brachten zo nog meer schade toe. De poging om de komeet met nucleaire raketten te vernietigen, door de regeringen op touw gezet bij het ontdekken van deze komeet mislukte, het elektromagnetisch veld van de komeet deed de raketten afbuigen, in de richting van de maan. De raketten sloegen in op de maan, en ook de baan van de maan veranderde, afstand van de maan tot de aarde werd ook langer, waardoor de getijden afnamen. De mensen die het hebben overleefd, wonen in de laatste steden die gespaard zijn, technologie is verwenen, de mensen zijn wanhopig. Er is teweinig voedsel, en geen orde meer. Het is ieder voor zich. In sommige delen van het noorden vind zelfs kannibalisme plaats. Ook de dieren hebben zich aangepast, en door de grote problemen, zijn de meeste gemuteerd, om in hun nieuwe omgeving te kunnen leven. Ook een geheim experiment van de Amerikaanse regering is ontsnapt, de geruchten gaan rond dat het half buitenaards en half mensen zijn. Ze planten zich razendsnel voort, en hebben al grote delen van de planeet in handen. Ze zijn 1 van de weinige groepen. Zo zijn er ook een paar menselijke groeperingen, ze proberen samen te overleven, en zich te verdedigen tegen de kannibalen en hybriden. Het leven is vreselijk, en de toekomst ziet er slecht uit….

Word vervolgt?

Invalshoeken: Het broeikaseffect bestaat niet meer, er is geen uitstoot van gassen meer, en nog maar weinig vulkanische activiteit. De enige energie bestaat uit vuur, en beweging. De technologie is middeleeuws, en soms zijn er nog enkele moderne dingen te vinden, overgebleven van de ramp. Er zijn een paar gelukkigen met een jeep, maar ook zij hebben weinig hoop, want benzinevoorraden zijn zeer schaars.

Achtergrondinformatie: De ramp gebeurde in 2014. Dit verhaal speelt zich af in 2084. Er zijn weinig groeperingen over: *de Hybriden. *de Kannibalen. *de Japanners, wiens land het minste schade heeft opgelopen. Ze zijn het meest ontwikkeld, en hebben nu via een ijsbrug toegang tot Nieuw-Azië. Ze veroveren langzaam maar zeker land, en ontwikkelen zich snel. Ze zijn teruggevallen op een monarchie, en helaas is de keizer een wrede heerser, zonder medelijden, of enig respect voor de overgebleven volken, behalve zijn superieure ras. *Verscheidene andere groeperingen, verzameld in kleine dorpjes, en soms zelfs stammen van bijna 200 man. Ze vechten voor hun leven, en stelen van de andere groepen. Het is overal oorlog.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.