ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

InleidingBacteriën zijn overal. In de lucht, op je lichaam enz. Zo verspreiden ze zich heel erg makkelijk. Bij het werken met chemische producten is het belangrijk om zo schoon mogelijk te werken “steriel werken”.Wat is het doel van het steriel werken?Het doel van deze proef is om te onderscheiden wat het verschil is tussen steriel en gewoon werk.UitvoeringWe gingen bacteriën kweken op voedingsbodems. De ene steriel en de ander juist heel open en bloot zodat dus alle bacteriën erin konden komen.Bij de eerste voedingsbodem doen we met het entoog wat bacteriën overbrengen. Met een slingerende beweging zodat alles goed verspreid zit. Hier moet je niet letten op het steriel werken dus kan alles open en bloot gebeuren.

Bij de tweede voedingsbodem gaan we eerst onze handen wassen met desinfecterende zeep en de tafel steriel maken met een prop watten en wat alcohol. En dan het entoog in de brander houden zodat daar ook alle bacteriën afgebrand zijn. Dan weer hetzelfde als bij de eerste voedingsbodem, alleen moeten we hier de petrischaal maar half open houden zodat er ook maar weinig bacteriën uit de lucht er in kunne komen.Waarnemingen en resultatenNa drie dagen gaan we kijken wat er in de petrischalen is ontstaan. In de tweede petrischaal ontstaan veel bacteriën, dat komt door niet hygiënisch te werken. In de eerste petrischaal daarentegen ontstaan veel minder bacteriën dat komt door dat we hygiënisch hebben gewerkt. Dat houdt in dat we niet of nauwelijks bacteriën hebben overgebracht op de voedingsbodem.ConclusieHier uit kunnen we concluderen dat door hygiënisch te werken, voorkomen we het ontstaan van bacteriën die ziektes veroorzaken.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Dit is simpelweg niet goed

5 jaar geleden