9.3B

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 5e klas vwo | 371 woorden
  • 18 december 2001
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 7
11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Methode

Keuzeopdracht 9.3 B

Vernietigende schimmel ontsnapt!

De genetisch gemanipuleerde schimmel anthropealoxica causuleus is door onvoorzichtig omspringen met gebruikt onderzoeksmateriaal buiten het laboratorium geraakt

Deze schimmel verplaatst zich door de lucht en kan dus snel veel subjecten besmetten. De schimmel heeft een vernietigende werking op textiel. Als een kledingstuk o.i.d. in aanraking komt met anthropealoxica causuleus valt het weefsel langzaam uit elkaar en 12 uur na het eerste contact tussen de schimmel en het textiel is de stof volledig verdwenen. Voor de maatschappij en de huidige zedigheidsnormen heeft dit een grote impact. Alleen leren of latex kleding zal niet door de schimmel worden afgebroken. De overheid deelt nu plastic kledingsstukken uit en raad mensen aan om zo veel mogelijk plastic zeilen op te komen halen bij de gemeentehuizen en gemeenschapscentra. Dit in verband met eventuele onderkoeling en gebrek aan kledij.

Cultuur
Oude tapijten in musea zijn vacuüm verpakt om zo te proberen om deze culturele schatten te bewaren. Eeuwenoude meesterstukken van o.a. Idagione Mastrapodi en Irvan Glovagavic zouden verloren gaan. Daarom zijn meteen maatregelen genomen door speciale apparaten te laten komen om de kunstwerken luchtdicht te verpakken. In de loop van de dagen zal blijken of men nog op tijd was of niet.

Gezondheid & economie
De schimmel is niet schadelijk voor de gezondheid, maar de overheid verwacht dat de komende 2 weken het economisch verkeer compleet plat zal komen te liggen omdat men niet buitenshuis zal willen komen zonder enige bescherming tegen de kou en uit preutsheid.

Onrust
Nu deze schimmel ervoor zal zorgen dat kleding schaars wordt en de economie plat ligt zullen er stemmen opkomen om dichter bij de natuur te gaan leven. Er zullen milieuactivisten en gelovigen zijn die dit zien als het onvermijdelijke gevolg van genetische manipulatie en een straf van God. De overheid raadt dus aan om voldoende plastic kledij en zeil op te halen opdat men ook fatsoenlijk en warm genoeg gekleed buiten kan komen.

Onderzoek
Er is een groot aantal onderzoekers op de zaak gezet die zoeken naar een virus, schimmel of bacterie die anthropealoxica causuleus onschadelijk kan maken, zonder daarbij de volksgezondheid te schaden. Er zijn al volop experimenten aan de gang, maar een grote doorbraak is nog niet bereikt. Men zoekt voort.

REACTIES

K.

K.

hartstikke bedankt, voor je goede verslagen, het zijn echt super goede verslagen

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.