Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

2.4 C Elektronisch boek

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 380 woorden
  • 24 juli 2001
  • 128 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
128 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
1.) Voordelen van het huidige boek: - Het is gemakkelijk, want het is makkelijk te lezen. - Het is beter voor je ogen dan naar een beeldscherm kijken, zoals met zo’ n elektronisch boek. - Je kan sneller even doorbladeren en terugbladeren dan met een elektronisch boek. - Het is wel mooier om een boek te hebben - Je leest er langer in en je kan snel zien wat je al gelezen hebt Nadelen van het huidige boek: - Het neemt veel ruimte in beslag - Spelfouten en andere dingen kan je niet veranderen - Woorden die je niet weet staan er ook niet in. - Boeken die je leent moet je steeds terugbrengen - Het kost een hoop tijd om een bepaalde tekst te vinden als je die zoekt.
2.) Voorwaarden voor een elektrisch boek. - Het moet makkelijk te gebruiken zijn, door iedereen. - Het moet leesbaar zijn en de lettergrootte moet ook instelbaar zijn. - Je moet makkelijk naar pagina’ s terug en verder kunnen gaan. - Dat je er ook dingen kan in veranderen, spelfouten etc. Nee, want een beeldscherm is altijd slecht voor je ogen en doorbladeren en terugbladeren gaat sneller met een boek. 3.) Extra’ s van een elektronisch boek. - Er moet een woordenlijst instaan, waarbij je woorden kan opzoeken, als je die niet weet. - Er moet een optie zijn om de tekst te vertalen in een andere taal. - Je moet er veel boeken in op kunnen slaan. - De computer moet het kunnen voorlezen 4.) Een schets hoe het elektronisch boek er uit zou moeten zien. Ik heb voor deze maten gekozen omdat dat een mooi voormaat is voor een elektronisch boek, ongeveer hetzelfde formaat als een boek. Er is dan ook wat ruimte over. De kleur grijs, donkerblauw, donkergroen en zwart, omdat dat kleuren zijn die minder opvallen
De vorm is hetzelfde als een boek, rechthoekig. Omdat het toch een beetje op een boek moet lijken. De toetsen kan je zelf instellen, maar standaard is zijn de meest rechterknoppen voor om een pagina verder of terug te gaan. De linkertoetsen zijn om een bepaald stukje tekst te willen selecteren en de rechter grote toets is om dingen uit te voeren, een enterknop dus. En de middenknopen daarmee kan je in het menu bladeren.

REACTIES

W.

W.

Heb je nog misschien de foto of tekening dat je bij deze werkstuk gemaakt hebt?

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.