1.2A

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 350 woorden
  • 27 oktober 2001
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 7
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1.2 A: Tegen haar wil... Het probleem Liselot is zeventien jaar en is geestelijk gehandicapt. Ze woont in een gezinsvervangend tehuis en heeft het ontwikkelingsvermogen van een kind van acht jaar. Liselot wil erg graag een kind, maar men weet niet of het erg verstandig is. Er wordt een vergadering ingesteld.

mentrix: naam
moeder van Liselot: naam
coördinator van het tehuis: naam
de arts: naam

Het brainstormen We hebben voor het vergaderen een aantal trefwoorden opgeschreven die we nodig kunnen hebben voor een oplossing.

-gevoelens -medische achtergrond -verantwoording -invloed van Liselot op de baby -verzekering -medische hulp -financiële toestand

De vergadering Tijdens de vergadering hebben de betreffende personen hun mening gegeven over de zwangerschap van Liselot.

Volgens de arts is het medische mogelijk en kan Liselot met haar handicap een kind opvoeden, maar wel zitten daar een aantal gevolgen en risico's aanvast. Het is niet bekend hoe het leven van Liselot verder loopt en of haar ontwikkelingsniveau nog vooruitgaat.

Voor de ouders van Liselot is er een financiële mogelijkheid om de zorg, die Liselot nodig heeft bij de verzorging van haar kind, te betalen en ook zouden zij een bijdrage willen leveren als de verzekering niet alle zorg betaald. De ouders zijn ook bereid Liselot te helpen met de opvoeding van de baby.

De coördinator van het gezinsvervangend tehuis geeft Liselot toestemming een maand bij haar vriend in te wonen. Wel is er professionele hulp nodig voor Liselot en haar kindje.

De mentrix denkt dat Liselot de opvoeding niet aankan en dat het 'willen van een kind' een tijdelijke fase is. Misschien heeft ze na een maand minder interesse...

De oplossing Met deze informatie zijn we tot een conclusie gekomen. Ze mag eerst een maand met haar vriend samenwonen om te kijken of ze al zelfstandig kunnen leven. Als dat allemaal goed gaat krijgt Liselot een speciale pop (in Amerika al op de markt), die dezelfde aandacht nodig heeft als een echte baby. Als Liselot daarna nog steeds een kinderwens heeft zal ze toestemming krijgen een kind te krijgen. Wel moet daarbij professionele hulp in worden gelast.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.