Boeren in India

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 381 woorden
  • 31 oktober 2003
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
39 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Aardrijkskunde verslag van boeren in India.

Klimaat

Regenval:

Zuidwesten: Heel erg nat, meer dan 2000 mm regen
Noordwesten: Tamelijk droog voor Indiase termen gemiddeld 500 mm regen
Zuidoosten: Tamelijk nat 500-1000 mm regen
Noordoosten: Nat gemiddeld 1000-2000 mm regen

Temperatuur:

Zomer:

Onder de kreeftskeerkring (23,5 NB) in de zomer boven de 30 graden
Noordwesten in de zomer boven de 30 graden
Noordoosten tussen de 10 en 20 graden

Winter:

Zuidwesten: 20-30 graden
Noordwesten: 0-20 graden
Zuidoosten: 20-30 graden
Noordoosten: 0-20 graden

Algemeen over het klimaat:

Moesson:

De moesson begint in het zuiden op 1 juni, dan komt zij in het midden van het land op 10 juni en komt als laatst in het noorden op 1 juli. De tijd dat de moesson komt wisselt en soms blijft zij zelfs uit en dan is er een kans dat de oogst mislukt.

Boeren in India:

Algemeen:

De boeren doen vooral aan landbouw en dan vooral akkerbouw. De veeteelt bestaat wel, maar is minder belangrijk. De koeien zijn heilig dus mogen niet geslacht worden. Men mag ze wel melken.

Boer en klimaat:

Voor de boeren is de moesson heel belangrijk, zou deze er niet zijn is het zowat onmogelijk om wat te verbouwen. Dus daarom is het regenseizoen het belangrijkste. Het is zelfs in het winter warm genoeg om graan te verbouwen, maar helaas regent het dan te weinig. Dus daarom doen de boeren aan irrigeren.

Irrigeren:

Irrigeren is heel belangrijk voor de boeren, want zo kunnen ze het hele jaar het land bevloeien. Gelukkig zijn sommige rivieren hier ideaal voor, want het hele jaar door staat hier water in. In andere rivieren staat helaas alweer na een tijdje droog. Dus daarom probeert men zo lang mogelijk het water op te vangen in zogenaamde tanks. Ze bouwen een dam en hierachter bij de rivier ontstaat dan een stuwdam, deze heet dus een tank. In India word zo 25% van het land bevloeid.

Arbeidskosten:

In India kost het veel moeite om iets te verbouwen, vanwege de slechte landbouwgereedschap. In India word op een zeer primitieve manier nog verbouwd. Alleen de grootgrondbezitters hebben goeie gereedschappen en veel werkers.

Gewassen:

Tarwe:

Tarwe groeit goed in een klimaat waar het zomers niet te vochtig is en de grond moet goed vruchtbaar zijn, deze grond is op veel plekken in India te vinden.

Rijst:

Rijst groeit graag in een warm vochtig tropisch klimaat. Deze is te vinden in het zuidwesten van India.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.