Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Boeren in India

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 381 woorden
  • 31 oktober 2003
  • 39 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 39 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Aardrijkskunde verslag van boeren in India.
Klimaat
Regenval:
Zuidwesten: Heel erg nat, meer dan 2000 mm regen
Noordwesten: Tamelijk droog voor Indiase termen gemiddeld 500 mm regen
Zuidoosten: Tamelijk nat 500-1000 mm regen
Noordoosten: Nat gemiddeld 1000-2000 mm regen
Temperatuur:
Zomer:
Onder de kreeftskeerkring (23,5 NB) in de zomer boven de 30 graden
Noordwesten in de zomer boven de 30 graden
Noordoosten tussen de 10 en 20 graden
Winter:
Zuidwesten: 20-30 graden

Noordwesten: 0-20 graden
Zuidoosten: 20-30 graden
Noordoosten: 0-20 graden
Algemeen over het klimaat:
Moesson:
De moesson begint in het zuiden op 1 juni, dan komt zij in het midden van het land op 10 juni en komt als laatst in het noorden op 1 juli. De tijd dat de moesson komt wisselt en soms blijft zij zelfs uit en dan is er een kans dat de oogst mislukt.
Boeren in India:
Algemeen:
De boeren doen vooral aan landbouw en dan vooral akkerbouw. De veeteelt bestaat wel, maar is minder belangrijk. De koeien zijn heilig dus mogen niet geslacht worden. Men mag ze wel melken.
Boer en klimaat:
Voor de boeren is de moesson heel belangrijk, zou deze er niet zijn is het zowat onmogelijk om wat te verbouwen. Dus daarom is het regenseizoen het belangrijkste. Het is zelfs in het winter warm genoeg om graan te verbouwen, maar helaas regent het dan te weinig. Dus daarom doen de boeren aan irrigeren.

Irrigeren:
Irrigeren is heel belangrijk voor de boeren, want zo kunnen ze het hele jaar het land bevloeien. Gelukkig zijn sommige rivieren hier ideaal voor, want het hele jaar door staat hier water in. In andere rivieren staat helaas alweer na een tijdje droog. Dus daarom probeert men zo lang mogelijk het water op te vangen in zogenaamde tanks. Ze bouwen een dam en hierachter bij de rivier ontstaat dan een stuwdam, deze heet dus een tank. In India word zo 25% van het land bevloeid.
Arbeidskosten:
In India kost het veel moeite om iets te verbouwen, vanwege de slechte landbouwgereedschap. In India word op een zeer primitieve manier nog verbouwd. Alleen de grootgrondbezitters hebben goeie gereedschappen en veel werkers.
Gewassen:
Tarwe:
Tarwe groeit goed in een klimaat waar het zomers niet te vochtig is en de grond moet goed vruchtbaar zijn, deze grond is op veel plekken in India te vinden.
Rijst:
Rijst groeit graag in een warm vochtig tropisch klimaat. Deze is te vinden in het zuidwesten van India.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.