Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Gedicht

Beoordeling 3.1
Foto van een scholier
  • Gedichtbespreking door een scholier
  • Klas onbekend | 303 woorden
  • 18 maart 2004
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 3.1
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

a. Deelvraag 3, artikel 2. Tannen, Deborah, woorden aan het werk, Amsterdam
Ooievaar pockethouse, 1994, blz 106 t/m 111
b. Onderwerp: de stijl van vrouwentaal
Bedoeling: informeren over vrouwelijke stijlen
c. Als vrouwen in een groep zijn met mannen passen ze hun gedrag
meestal aan mannen aan. Ze gaan harder praten en vallen anderen in de rede. Maar vaak wachten vrouwen op het moment waarop ze aan het woord kunnen komen, terwijl dat moment niet eens komt, hierdoor zeggen ze minder als wanneer ze alleen met vrouwen zijn. Vrouwen glimlachen vaker en stemmen vaker in met anderen, ze geven erg vaak woordloze tekenen van aandacht. Vrouwen hebben een goedgemanierde gespreksstijl en spreken vaker in positieve termen, dit doen ze nog vaker als ze alleen met vrouwen zijn. Het is niet zo dat vrouwen de mannelijke gespreksstijl volledig overnemen. Het is bewezen dat er een duidelijk verschil is tussen de manier waarop vrouwelijke artsen met hun patienten omgaan en de manier waarop mannelijke artsen dat doen. Vrouwen hechten er waarde aan dat men zich niet aanstelt en dat men niet te koop loopt met zijn gezag. Vrouwen luisteren en observeren beter en leven zich in in de tegenpartij. d. Ik vond dit artikel redelijk volledig, maar ik wilde wel wat meer weten
over wat vrouwen dan precies anders zeggen dan mannen. Maar ik denk dat de schrijfster wel diep op het onderwerp ingaat. Ik denk dat de meeste feiten wel echt feiten zijn, behalve dat vrouwen een goedgemanierde gespreksstijl hebben, dat ik denk ik meer een mening, want wanneer is een gespreksstijl goedgemanierd? De schrijfster noemt wel veel andere bronnen die ze gebruikt heeft. Ik denk dat de schrijfster onpartijdig is, ze hemelt de vrouwen niet op omdat ze zelf een vrouw is. Ik denk dat ze dus wel objectief is, ze heeft er echt onderzoek voor verricht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.