Et la fete continue

Beoordeling 2.7
Foto van een scholier
  • Gedichtbespreking door een scholier
  • 5e klas havo | 342 woorden
  • 14 januari 2002
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 2.7
21 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

1: Verhaalopbouw (mijn cijfer: 3) De opbouw van het gedicht vind ik goed geschreven. In het begin is het duidelijk waarover het gaat zoals dat hij in de bar staat, later word het steeds vager zoals de boeren die verdwijnen in de zon. Het verhaal wordt dus steeds vager.

2: Veel fantasie gebruikt. (mijn cijfer: 2) Jaques Prevert heeft veel fantasie gebruikt. Dat zie je aan al de beeldspraak. Hij heeft gewone woorden weten om te zetten naar poëtische woorden, en heeft daarmee veel fantasie gecreëerd.

3: Geloofwaardig en levensecht. (mijn cijfer: 2) Ik vind het verhaal wel geloofwaardig, behalve de laatste regels. Ik snap daar niet veel van. Het kan wel echt gebeurd zijn dat die man in de bar staat enzo. Situatie uit het dagelijks leven in beeldspraak.

4: Spreekt tot mijn gevoel. (mijn cijfer: 3) Het gedicht spreekt tot mijn gevoel. De beeldspraak is goed verwoord en dat vind ik mooi om te lezen. Ik vind het ook wel een beetje geheimzinnig: de 3 boeren die iets kopen zonder het te benuttigen en verdwijnen in de zon. Het spreekt tot mijn gevoel.

5: Interessant, leerzaam. (mijn cijfer: 2) Ik kan me goed voorstelen dat beginnende dichters Jaques Prevert’s gedichten lezen. Ik vind het wel inspirerend door alle beeldspraak en hoe hij dat verwoord. Ikzelf heb er niet zoveel van geleerd want ik kan niet goed gedichten schrijven, ik heb er de aanleg niet voor. Ik vond het wel een interessant gedicht.

6: Spannend. (mijn cijfer: 3) De spanning in dit gedicht vind ik erg goed. Je weet niet precies wat er met de man aan de hand is en de 3 boeren zijn heel geheimzinnig.

7: Origineel, apart, goed bedacht. (mijn cijfer: 3) Ik vind het gedicht goed bedacht. De beeldspraak is goed en ik had nog nooit eerder zo’n gedicht gelezen. Ik vind het gedicht in het frans mooier dan naar het nederlands vertaald, omdat frans gewoon beter klinkt.

8: Taalgebruik. (mijn cijfer: 1) Het taalgebruik vond ik best moeilijk. Veel woorden moesten we opzoeken en vooral de beeldspraak-woorden zoals het schietlood en de boeren.

Mijn eindcijfer luidt: 2.1, een heel aardige tekst.

REACTIES

A.

A.

De mening gaat niet over het vermelde gedicht. Er wordt gereageerd op passages die het vermelde gedicht helemaal niet bevat.

13 jaar geleden

F.

F.

leuk man
echt thanx
je hebt me gered!!


goeten frozan vanuit apledoorn

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.