Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Filmanalyse-plan
1. Credits
Titel: Turks fruit
Jaar: 1973
Filmmaatschappij:
Producent: Rob Houwer
Regisseur: Paul Verhoeven
Acteurs: Rutger Hauer en Monique van der Ven
Camerawerk: Jan de Bont
Genre: Drama
2. De filmische laag
a. –
b. Camerawerk: Je komt in de film vele close-ups tegen, zodat de emoties van de acteurs nog beter te zien zijn.
c. Montage: De beelden lopen geleidelijk aan elkaar over. Het ene beeld springt naar het volgende.
d. Geluid: De muziek is door Rogier Otterloo. Het geluid verder is erg duidelijk.


3. De narratieve laag
a. Plot: Een kunstenaar gaat nu met iedere vrouwe naar bed, toch is dat niet altijd zo geweest. Hij ontmoette Olga een paar jaar eerder en kreeg met haar een auto-ongeluk. Haar ouders wilde hem hierdoor niet meer in de buurt van hun dochter zien, maar toen hij met haar wilde trouwen veranderde de stemming.
b. Personages: De acteurs hebben zich bij deze film hoe goed ingeleefd. Ze leefde zich zo goed in, dat je het als kijker echt gaat geloven wat er gebeurt. Het zijn wel heftige rollen om te spelen.
c. Nadruk in de film: Op de liefde die Eric voor Olga heeft.

4. De symbolische laag

Betekenis film: In deze film wordt je duidelijk de negatieve kanten van de liefde laten zien. D.m.v. het verlies van Olga als vrouw, het verlies van Olga als vriendin door haar overlijden, de gevolgen van deze verliezen en de relatie die Eric met de moeder van Olga heeft.

5. De rol van de kijker

a. Effect film: De film heeft een effect op mij gehad qua kijken naar een film. Ik verzin een verhaal achter het verhaal zelf.
b. De film wou met deze perverse beelden van de liefde tussen Olga en Eric laten zien hoe lelijk de liefde ook kan zijn.


c. Mening over de film: zie filmrecensie.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.