Timboektoe (2007)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 933 woorden
  • 23 oktober 2014
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
34 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Isa: is 14 jaar en heeft lang bruin haar. ze is aardig en houdt van actie.

Kars: is ongeveer 16 jaar en heeft blonde krullen, Kars gedraagt zich als een echte puber en kan leuke grapjes maken maar hij kijkt niet veel naar de meisjes.

Jules: heeft bruin haar en is aardig, en soms verdrietig

Het onderwerp van de film: de camping die word gekocht door de ouders van Isa en Kars

De scène dat Arthur de eigenaar van paradiso ze dochters naar de disco stuurt van Isa’s verjaardag en geld stelen van Isa’s verjaardag. En dat Arthur de vader van Jules mee neemt naar een café en dan probeert de vader van Jules in brand te steken en dat de vader van Jules dan naar de gevangenis moet terwijl hij helemaal niet heeft gedaan maar gelukkig heeft Romeo alles gefilmd en laat dat aan de politie zien.

Carry Slee: is in 1949 geboren in Amsterdam en heeft een zusje Elles, hun moeder was verstandelijk gehandicapt en daar moest veel voor gezorgd worden. Haar vader is weggelopen omdat hij het niet meer trok. Carry slee heeft geen leuke jeugd gehad.

Carry Slee heeft 2 dochters Nadja en Masja, door hun is ze eigenlijk bekent geworden omdat: Carry slee altijd verhaaltjes aan hun vertelde en haar dochters zijden toen die verhalen moet je opschrijven en dat deed ze, ze stuurde die verhaaltje op naar het tijdschrift BOBO ze werden geplaatst en van af dat moment dacht ze ik  word schrijfster.

Carry slee schrijft voornamelijk tiener boeken ze heeft al heel veel boeken geschreven en haar boeken zijn heel beroemd in Nederland maar ze schrijft nu ook voor volwassene boeken. Van sommige van haar boeken hebben ze ook een film gemaakt zoals: Timboektoe, afblijven, lover of loser en radeloos. Haar eerste boek verscheen in 1989 Rik en Roosje het was een voorleesboek voor kleine kinderen. Ze heeft nog veel meer leuke boeken geschreven. Ze heeft heel veel prijzen met haar boeken in ontvangst genomen. Ze schrijft boeiende verhalen.

Ze heeft na haar middelbare school op een academie gezeten voor expressie door woord en gebaar in Utrecht en werkte een aantal jaren als lerares Drama op het voortgezet onderwijs.

filmnamen

Echte namen

Isa

Bo Maerten 

Kars

Mees Peijnenburg 

Romeo

Geza Weisz

Ad

Ruben Lürsen

Stef

Reinout Scholten van Aschat

Annabel

Anna Raadsveld

Brain

Jeronimo van Ballegoijen

Nona

Isabelle Houdtzagers 

Jules

Willem Voogd

Hanna

Mouna Goeman Borgesius

Edgar

Cosmo de Vos

Justin

Daniel Cornelissen

Anouk  

Anne Wallis de Vries

Valerie

Liessanne  Schenkkan

Jean

Marcel Hensema

Moeder Nona

Esmée de la Bretonière

Vader Nona

Khaldoun Elmecky

Lucy

Marline Williams

Arthur

Mike Reus

Agnes

Margo dames

Arlette

Katja Herbers

Oma

Els Ingeborg Smits

Tammara

Fien van Rossum

Suzan

Corali Vaysse

Pierre

Gene Bervoets

Theo

Quinten Schram

Politie- inspecteur

Rik van Uffelen

Franse lerares

Gerrie van der Kei

Rector

Michael Hofland

Dierenarts

Hugo Maerten

Baliemedewerkster

Elsa May Avrill

Lastige klant

Roelant Radier

Nieuwslezeres

Astrid Joosten

Nieuwslezeres

Monika Peetz

Nieuwslezer

Steve Korver

nieuwslezer

Wim Serlie

aankondiger

Dennis van Esseveld

Vrouw met hond

Carry Slee

Frodo (hond van Jules)

Cleo

Carry slee informatie

Wikipedia, Carry slee site

Recensie Timboektoe

Film 1

Recensent

Bart- René  Thiel

http://www.film1.nl/recensies/23584-Timboektoe.html#review_start

Recensie:  De succesvolle tienerfilm Afblijven was de eerste in een reeks geplande verfilmingen van de populaire boeken van Carry Slee. Een jaar later komen producenten Dave Schram, Hans Pos en Maria Peters met Timboektoe. Peters schreef opnieuw het scenario maar liet de regie dit keer over aan echtgenoot Schram, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Jammer genoeg zit de tweede Slee mede hierdoor minder strak in elkaar, want met Schram aan het roer is het hollen of stilstaan.

De eerste 45 minuten kabbelt het verhaaltje rustig voort. De heftig puberende Isa en haar broer Kars komen in opstand wanneer ze naar Frankrijk moeten verhuizen omdat hun ouders - zoals vaker in tienerfilms karikaturen - een vervallen camping op de kop hebben getikt. Daar ontmoeten ze de Frans- Nederlandse Jules die net een jaar geleden zijn moeder heeft verloren. Isa en Jules delen hun problemen en trekken langzaam naar elkaar toe.

Heerlijk irritant
In een noodtempo schieten vervolgens subplotjes voorbij die als lijm dienen om het warrige verhaal body te geven, maar later weer vergeten worden. Het scenario van Maria Peters is gebaseerd op maar liefst vier(!) boeken uit de Timboektoe- serie, met als gevolg dat de film propvol elementen zit waarvan het mooiste ondergesneeuwd raakt. Het liefdesverhaal tussen de heerlijk irritante puber Isa en de gevoelige Jules zou namelijk genoeg zijn geweest om anderhalf uur lang geboeid naar te kijken.

De twee jonge acteurs - Bo Mearten (Isa) en Willem Voogd (Jules) - hebben weinig tot geen filmervaring, maar weten dit in hun voordeel om te buigen. Ze acteren naturel en ongedwongen. Voogd weet zich prima staande te houden in scènes met acteerkanon Marcel Hensema die zijn alcoholische filmvader speelt. Hensema's personage is overigens de enige van de 'oudjes' die geen karikatuur is. De overige acteurs moeten het doen met 'zeer slechte concurrent van camping Timboektoe' of variaties op 'hysterische moeder' en 'zwijgende vader'.

Uiteindelijk valt of staat een film bij een helder uitgewerkt plot. Het gebrek hieraan heeft tot gevolg dat scenarist Peters slechts met kunst- en vliegwerk een einde aan Timboektoe weet te breien. Halsoverkop worden in een paar 'magische' minuten werkelijk alle problemen in één keer opgelost    

REACTIES

H.

H.

Echt een slechte film. Worse than coolcat.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.