ADVERTENTIE
Waarom je twee keer per week een zelftest moet doen!

Ein-de-lijk mag je weer naar school! Zonder afstand, maar met gratis zelftesten. Maar waarom je twee keer per week een zelftest moet doen lees je in ons artikel! 

A)

1. Titel: the Thomas Crown affair

2. Auteur: Piece Brosman, René Russel

3. Regisseur: John Mc Tierman

4. Jaar film: 1999

5. Tijdsduur film: 143 minutenB)


1. Soort film: detective, roman

2. Waarom: omdat en speurwerk in wordt verricht en er een moeilijke relatie in voor komt waar heel veel om draait.

3. Titel van het boek: ik denk dat het gewoon de Thomas Crown affaire heet.C)


1. Hoofdpersonen: Thomas Crown, en de premiejaagster (daar ben ik de naam van kwijt sorry)

2. Bijrollen: de detective3. Welke relatie hebben de hoofdpersonen: zij zit achter hem aan voor een roof van een schilderij (een Monet) en ze worden tijdens het onderzoek verliefd op elkaar

4. In welke persoon kun je je het best in leven en in welke juist niet: Ik ben het niet eens met iemand omdat ik dat soort dingen niet doe, maar ik snap wel dat zij zicht rot voelt als ze denkt dat ze hem nooit meer zal zien, want ze is verliefd.

5. Karakter van 2 hoofd personen: Thomas Crown: onvoorspelbaar en leeft voor de kick en de premiejaagster: leeft voor geldD)


1. Onderwerp: Diefstal

2. Plaats: in New York

3. Verhaaltijd: hoogstens een paar weken

4. Open of gesloten eind: gesloten eind de roven zijn afgesloten, maar ze gaan wel samen verder vluchten.

5. 2 gebeurtenissen die indruk op je hebben gemaakt: ik vond de roof van de Monet wel spectaculair. En het einde dat zij dacht dat ze Thomas kwijt was en dat ze toch weer bij elkaar komen.

6. Tijd: deze tijd door de technieken die ze in de film gebruiken zijn van nu

7. Welk fragment geeft het meeste indruk: het einde dat ze weer bij elkaar komen, dat vond ik gewoon mooi en was onvoorspelbaar.

E)


1. Spanning: met muziek

2. Muziek: als het spannend is of romantisch of verdrietig eigenlijk bij alles door de muziek wordt alles versterkt.

3. Tijdsprongen: mat licht en donker( dag en nacht), maar verder zitten er geen springen in

4. als hij haar mee neemt naar een tochtje met een soort vliegtuigje naar een eiland en dat en dan een verpakking mee gaat in de vorm dat de Monet er wel in zou kunnen zitten. En dat het een paar dagen duurt voor dat we erachter zijn of het echt de Monet is. Zij gooit het pakje in het vuur. En dan zien we dat het niet de Monet is.

5. Cameratechnieken openingsscène: vogelperspectief van boven af waarschijnlijk uit een helikopter.

6. Kikvorsperspectief: Bij de scène waarin er wordt gevreeën

7. Vogelperspectief: beginscène

8. Doel van close-up: de gezichtsuitdrukkingen laten zien; in de scène dat de detective de premiejaagster advies heeft gegeven over liefde.F)Het begint met een paard dat in het museum wordt gebracht wat eigenlijk een sarcofaag had moeten zijn volgens het museum. Uit dat paard komen ’s avonds 4 mannen. ’s Ochtends had Thomas Crown een koffertje onder de bank tegenover de Monet gezet. De 4 mannen schakelen de airco uit, daardoor zien de beveiliging mensen niks meer op de warmte gevoelige camera’s. Thomas wil later die dag de zaal bezoeken, maar die wordt gesloten door die 4 mannen, om daar schoon te maken, maar eigenlijk om de schilderijen te stelen. En Thomas laat bij de ingang van de zaal een ander koffertje staan. De 4 mannen worden gepakt. En ondertussen glipt Thomas onder het hek door waar mee de zaal wordt afgesloten die wordt tegen gehouden door zijn koffertje. En stopt de Monet in het koffertje dat onder de bank stond. Een detective en een vrouw van de verzekering een premiejaagster zoeken naar het schilderij. Thomas doneert een schilderij aan het museum om op de plek van de Monet te hangen. Hij gaat samen met de premiejaagster kijken hoe dat schilderij daar hangt. En vraagt aan haar welk schilderij zij uit die zaal zou willen hebben. Ze daten een paar keer. En zij laat tijdens eens van die dates laat zij een sleutel van huis bij maken zonder dat hij dat weet. En de premiejaagster en de detective gaan opzoek in het huis naar de Monet. En de premiejaagster denkt dat ze hem heeft gevonden, maar het blijkt een vervalsing te zijn. Dus gaan ze opzoek naar de vervalser en komen uit bij een man die in de gevangenis zit, maar die kan dat dus niet gedaan hebben. En ze gaan op zoek naar zijn bloed verwant en komen uit bij zijn dochter. Thomas en de premiejaagster willen wegvluchten samen. En hij zegt dat hij de Monet terug hangt voor dat ze vertrekken. En dat doet hij ook door het brandt alarm af te laten gaan en de water sproeiers laten de waterverf van waarmee het schilderij dat Thomas heeft gedoneerd af laat lopen (het schilderij was met water verf over de Monet geschilderd). Het schilderij wat zij wel zou willen hebben krijgt ze op de plek waar ze hadden afgesproken en denkt dat Thomas er vandoor is zonder haar. Maar als ze in het vliegtuig zit komt ze Thomas weer tegen.G)


Het is een leuke film, omdat de film niet voorspelbaar is en dat zijn best veel films wel en dat vind ik niet leuk. Wat ik niet had verwacht, omdat op school nooit leuke films worden gedraaid. In de film zaten ook mooie schilderijen. Ik vond het schilderij wat de premiejaagster zou uit kiezen ook de mooiste uit die zaal.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.