Voorwoord

Ik hoop natuurlijk dat ik er wat moois van gaat maken. Het wordt misschien een beetje te uitgebreid, maar dat gebeurt altijd met de werkstukken die ik maak, of in dit geval een filmverslag. Ik zeg altijd maar, beter te veel dan te weinig informatie. (dat zeg ik niet altijd, maar meestal wel!) en ik hoop dat ik met een trots gezicht, het filmverslag aan de docente kan overhandigen. En verder wens ik mezelf veel succes toe!1. Alles over het boek

De film de Tasjesdief is ontstaan uit het boek: De Tasjesdief, dat werd geschreven door: Mieke van Hooft. Maria Peters is de regisseur van de Tasjesdief in de film. Meer informatie over Mieke van Hooft vind je in hoofdstuk 2.Het boek is uitgegeven in 1995. Het boek heeft 128 pagina’s het ISBN nummer: 9025107281. Je kan het ISBN nummer gebruiken, als je het boek bijvoorbeeld van plan was om te gaan kopen of te lenen bij de bibliotheek, en als dat boek verleend is of is uitverkocht, kan je het boek reserveren. (daar moet je soms wel voor betalen) en dan kan je het ISBN nummer zeggen. En de mensen kijken in de computer en weten dan precies welk boek jij graag zou willen hebben/lenen. Het boek kost in de meeste gevallen €10.90.

De Tasjesdief is ontstaan door het boek dat in 1990 is bekroond als jeugdboek. En heeft de gouden Griffel gewonnen.

De bedoeling van het verhaal is: dat je een beetje weet hoe het is om gechanteerd en bedreigd, afgeperst te worden. Het is een Psychologisch verhaal.2. Alles over de schrijver

Mieke van Hooft is geboren op 8 september 1956. Ze is geboren in Heusden. Ze woont nu in Haarlem. Als kind las Mieke van Hooft twee boeken per dag. In het dorp waar ze woonde was geen bibliotheek. Ze kon dus moeilijk aan boeken komen. Haar oplossing voor dit probleem? Ze schreef de boeken gewoon zelf! Schrijven deed Mieke van Hooft al toen ze kind was. Toen ze twaalf was maakte ze haar eerste boek. Nu is ze blij dat geen enkele uitgever het wilde uitgeven: het was nog lang niet goed genoeg! Voor haar werk op de uitgeverij moest ze verhalen van anderen bespreken.

Na een tijdje besloot ze zelf ook eens iets op papier te zetten. Al heel jong begon Mieke van Hooft met schrijven. Toen ze op de basisschool zat schreef ze stukjes voor de jeugdpagina van een regionaal dagblad. Ze werkte bij uitgeverij Malmberg in Den Bosch, waar ze redactie-assistente was. Intussen schreef ze ook verhalen voor Bobo, Jippo en Taptoe. Toen ze 23 was verscheen haar eerste kinderboek. Naast boeken schrijft ze ook voor Sesamstraat. Ze is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Wageningen.De boeken van Mieke van Hooft kunnen gebeuren, of het is al een keer echt gebeurd. Ze bereidt zich bij het schrijven goed voor en let goed op wat kinderen doen en wat ze vinden. De boeken spelen zich af op school of in een gezin.

Voor de wat oudere kinderen voegt ze daar nog wat spannende stukjes aan toe zoals diefstal, weglopen, of brandstichting. Verder komen er in haar boeken vaak problemen aan bod. Ze schreef ook versjes voor jonge kinderen.3. Alles over de hoofdrolspelers en de andere spelers1) Alex van Schijndel(gespeeld door: Olivier Tuinier)

2) Lucas(gespeeld door: Aus Greidanus jr)

3) Evert(gespeeld door: Micha Hulshof)

4) Oma Roos(gespeeld door: Ingeborg uyt den Booggaard)

5) Vader van Alex(gespeeld door: Jaap Spijkers)

6) Moeder van Alex(gespeeld door: Myranda Jongeling)

1) Alex van Schijndel(gespeeld door: Olivier Tuinier): Ongeveer 12 jaar. 1.55m lang. Kort bruin haar. Een groene jas.

2) Lucas(gespeeld door: Aus Greidanus jr): ongeveer 16 jaar. 1.68m lang.5. Alles over de introductie van de film

Alex en z’n oma zitten in de museum. Z’n oma gaat even zitten, en z’n oma zegt tegen Alex dat hij verder mag gaan kijken, maar Alex blijft bij z’n oma. Dan gaat hij op de fiets naar z’n oma toe, en dan moet hij stoppen want er steken jongen padden over. En dan loopt hij het kleine stukje naar het huis van z’n oma. Als hij z’n fiets tegen het hek heeft gezet, komen erop dat moment 2 jongens naar buiten. En dan denkt Alex dat er iets verschrikkelijks is met z’n oma, hij gaat snel naar binnen toe, roept z’n oma. Maar kan haar nergens vinden. Hij gaat naar haar slaapkamer haar hele klerenkast is overhoop en z’n oma zit vastgebonden aan de kachel met pantykousen en een stuk tape op haar mond. Alex maakt haar snel los. En hebben toen besloten met elkaar er met niemand erover te gaan praten. Even later gaat hij met z’n moeder naar de supermarkt, Alex blijft in de auto zitten met een raampje open, en z’n moeder zit de boodschappen in de supermarkt te doen. Opeens komen er 2 honden over het raampje van Alex. Maar gelukkig kan Alex net op tijd het raampje dicht draaien. En dan zegt Alex opgelucht: Gelukkig, ik haat honden!8. mijn mening over de film

Ik heb de film weleens vaker gezien. Ik heb hem thuis op DVD. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen. De film maakte ook dit keer. Weer een goede indruk op me, steeds denk ik, dat gedoe zal me never nooit overkomen. Maar je ziet het in de film. Zelfs bij een gewoon jongetje dat niks verkeerd had gedaan is het toch gebeurd. Ik vind het ook een spannende film, eerst die oma bestolen. Dan wordt Alex gedwongen om tasjes te stelen. En wordt hij ook nog eens gechanteerd. In één woord: indrukwekkend. Vind ik het.

9. Slot & BronvermeldingSlot

Ik hoop natuurlijk dat hij helemaal perfect is mijn filmverslag. Maar dat is het nooit. Want er is altijd wel een opmerking te bedenken, of te zoeken in het verslag. Maar zoals ik in het begin van het filmverslag zei. Dit filmverslag is veelste uitgebreid. Maar ik doe graag extra werk voor school.(huiswerk)Maar ik hoop natuurlijk dat het een goed cijfer samengevat zal worden.Bronvermelding:

1) www.hollandsfilmglorie.com

2) www.filmkeuze.nl

3) www.goudenmuis.nl

4) www.leesdossier.nl

5) www.bioscoopagenda.nl

6) www.filmkrant.nl

7) www.google.nl

8) De omslag van de DVD.

9) Mijn eigen hersens

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.