Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Spoorloos (1988)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 253 woorden
  • 6 december 2010
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting Film: Spoorloos
Spoorloos gaat over Rex en Saskia die samen op vakantie gaan. Als ze op de snelweg zitten is de benzine op en staan ze stil midden in een donkere tunnel.

Rex zit Saskia maar een beetje te plagen en saskia word er chagerijnig van.

Als ze bij het tankstation TOTAL zijn aangekomen dan verdwijnt Saskia en Rex word helemaal gek als je het boek hebt gelezen dan merk je dat Rex een heel ander persoon is.

Rex gaat nu na 3 jaar verder zoeken naar informatie over Saskia en Lemorne ( dat is de gene die Saskia heeft begraven ).

Lemorne is een slim maar ook een beetje eigenaardig persoon.

Hij vermoord mensen omdat hij iemand gered heeft. En hij is vroeger van zijn balkon gesprongen om te kijken wat er dan gebeurd.

Toen lemorne een televisie fragment zag, Zette het hem aan het denken en ging Rex ophalen in Nederland. Rex die in het boek redelijk rustig reageerd als Lemorne naar hem toe komt word in de film juist heel boos.

Rex had de keus, Of hij gaat mee met Lemorne en krijgt alles te weten wat er met Saskia is gebeurd of hij blijft thuis en weet helemaal niks. Hij kiest er uiteindelijk voor om mee te gaan en hij maakt precies hetzelfde mee als Saskia mee heeft gemaakt.

In het einde zie je de droom van het gouden ei waar Rex en Saskia als 2 gouden eien naar elkaar toekwamen. Oftewel het was een verstandige keuze om met Lemorne mee te gaan.

REACTIES

K.

K.

wajoooo
hoe goed
jij moet echt daar echt in gaan studeren zo facking goed echt waar
ik wil je ontmoeten

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Spoorloos (1988)"