Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 561 woorden
  • 30 maart 2004
  • 95 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
95 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Regisseur: Gore Verbinski
Producent: Jerry Bruckheimer
Schrijver: Jay Wolpert Stuart Beattie Ted Elliott Terry Rossio
Hoofdrollen: Johnny Depp Geoffrey Rush Orlando Bloom Keira Knightley
Genre: actie, avontuur
Speelduur: 137 min
Aantal DVD’s: 2
Beeldformaat: 16 : 9
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1
Taal (gesproken): engels Portugees
Taal(ondertiteling): Nederlands Engels Deens Fins Noors Portugees Zweeds
Kijkwijzer leeftijd: 12
Kijkwijzer pictogram:Eng, Geweld

Cast: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Damian O'Hare, Giles New, Angus Barnett, David Bailie, Michael Berry Jr., Isaac C. Singleton Jr., Kevin McNally, Treva Etienne, Zoe Saldana, Guy Siner, Ralph P. Martin, Paula J. Newman, Paul Keith, Dylan Smith, Lucinda Dryzek, Michael Sean Tighe, Greg Ellis, Dustin Seavey, Christian Martin, Trevor Goddard, Vince Lozano, Ben Wilson, Antonio Valentino, Lauren Maher, Brye Cooper, Mike Babcock, Owen Finnegan, Ian McIntyre, Vanessa Branch, Sam Roberts, Ben Roberts, Martin Klebba. Jaar: 2003

Beschrijving: De film gaat over een piraat, Jack Sparrow (Johnny Depp), die zijn schip en bemanning is kwijt geraakt doormiddel van muiterij. Naderhand is dat best gunstig voor Jack omdat er vlak na zijn vertrek een vloek (die houdt in dat je niks meer kan voelen en proeven en dus ook niet dood gaan) over the black pearl (zijn schip) en de bemanning is uitgesproken. Maar toch laat Jack het er niet bij zitten en komt hij per ongeluk de man (Will Turner gespeeld door Orlando Bloom) tegen die er voor kan zorgen dat de vloek word opgeheven door zijn bloed over het Aziatische goud te vloeien. Jack vraagt of Will mee gaat om zijn schip terug te kapen. En natuurlijk stemt wil daarmee in, omdat Kapitein Barbossa (de kapitein die het schip van Jack overgenomen heb gespeeld door Geoffrey Rush) Elizabeth (de vrouw waar Will op valt gespeeld door Keira Knightley) ontvoert heb.Later blijkt het dat Jack Will duz alleen maar mee heb genomen omdat hij de vloek kan opheffen. Will heb dat op tijd door en red Elizabeth door Jach bewusteloos te slaan en stiekem uit te grot te sluipen waar al het Aziatische goud ligt. Als Jack weer bij komt wordt hij ontdekt door de piraten die hem willen doden. Jack vraagt parlaver aan (een piraten code die ervoor zorgt dat je ongedeerd bij de kapitein kan komen en met hem praten) en verteld dan aan Barbossa dat Will de gene is die ze moeten hebben om de vloek op te heffen. Barbossa gaat achter Will aan en vind hem ze nemen hem mee naar de grot en nog voordat ze hem willen doden zegt Jack nog iets over het goud en dan steelt hij er stiekem een goudstuk(door het stelen van zo’n goudstuk word je verloekt) dus wordt hij ook onsterfelijk. En vlak daarna breekt er een gevecht uit en net als Jack Barbossa neerschiet snijd Will een snee in zijn hand en heft zo de vloek op. Barbossa sterft, elizabeth en Will keren samen terug en jack gaat met zijn nieuwe bemanning de zee op.

Mening Ik vind het een erg goede film omdat het niet voorspelbaar is wat er in de film gaat gebeuren. En de spelers die er voor gekozen zijn vind ik ook helemaal geweldig want ik ben echt een Johnny Depp en een Orlando Bloom fan dus dat zit helemaal goed. Verder is dit ook wel een beetje mijn type film, spannend maar toch ook grappig.

REACTIES

A.

A.

hallo mevrouw/meneer

ik vind het heel mooi geschreven ik moet over
the pirates of the caribbean moet ik van engels een verslag maken en ik weet er niet veel over.
duz ik heb een vraag of je er iets over kon vertellen en me wil helpen met het verslagje.

Al vast bedankt als u iets weet stuur dan een berichtje

19 jaar geleden

S.

S.

waar speelt het verhaal zich af?
stuur maar een email.
greetzzzzzzzzzzzzzzz... suusje

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)"