Phileine zegt sorry (2003)

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 341 woorden
  • 4 september 2008
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
3 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Phileine zegt “Sorry”!

Gemaakt door: …………..
- Een film voor 12 jaar en ouder die gaat over het leven van Phileine gespeeld door Kim van Kooten zij heeft een brutale en humoristische insteen in haar leven. En Max, gespeeld door michiel Huisman, wil zijn leven beteren als acteur in New York!

Phileine zegt “Sorry”! Is verfilmd naar het boek. Het boek is geschreven door Ronald Giphart.

Phileine is dol op Max alleen is ze altijd recht door zee! Als Max haar verteld dat hij naar New York gaat, is Phileine een beetje teleurgesteld. Thuis probeert ze Max te vergeten, wat dikwijls misgaat. Uiteindelijk gaat ze zelf naar New York om te zien wat Max aan het doen is. Als ze ziet dat hij een erotisch theaterstuk doet, schrikt Phileine. Max zegt dat het gaat om een theaterstuk over Romeo & Juliet. Max staat op het podium met een negerin helemaal uit de kleren een vrij scène te spelen. Phileine ziet dit niet zitten. Na de première vertelt ze slechte verhalen aan de pers. Op het Aids feest ziet ze Max weer. Phileine pakt de microfoon af want ze wil iets tegen Max zeggen……

De special-effects zijn ruimschoots aanwezig in deze film. Vooral als Phileine naar het heelal schiet en als ze uit haar appartement naar New York vliegt. Ook komt Phileine in verschillende scènes uit haar rol en, zegt ze, wat ze denkt. Dat is vaak grappig maar wel moeilijk te verstaan. Kim van Kooten (Phileine) is zeer goed gekozen voor deze rol. Phileine moet een type zijn die brutaal kan zijn. Dit personage brengt Kim van Kooten over op het witte doek. Michiel Huisman (Max) is geknipt voor zijn rol. Hij moet een knappe, stoere en een luisterende jongen zijn. Michiel Huisman brengt dit met charme over.

Kortom, deze romantische, komische en typisch Nederlandse film, is wel aan te bevelen. Echter de verhaallijn is niet al te sterk. Ga dus op een saaie zondag lekker 95 minuten zitten en laat je meeslepen in het heftige verhaal van Max en Phileine.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Phileine zegt sorry (2003)"