Phileine zegt sorry (2003)

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 682 woorden
  • 20 december 2007
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Phileine zegt:’’Sorry”

De regisseur van “Phileine zegt sorry” is Robert-Jan Westdijk.
De echte namen van de spelers zijn:
Phileine: Kim van Kooten.
Max: Michel Huisman.
Gulpje: Hadewijch Minis.
Lala: Tara Elders.
LT: Kenan Raven.
Fleur: Liesbeth Kamerling.
Jules: Roeland Fernhout.
Dylan: Daan Schuurmans

De titel kwam tot stand, door dat Phileine geen sorry kan zeggen. Maar door de gebeurtenissen in de film, moet Phileine de eerste keer in haar leven sorry zeggen.

De film “Phileine zegt sorry” gaat over een meisje die heet Phileine. Zij is eigenlijk een jaloers en pittige meid. Als ze boos word kunnen er erge dingen gebeuren.

In de film begon haar verhaal met dat ze met een jongen(Dylan) had. Dylan had op een dag een feest van Max en Phileine was ook uitgenodigd. Maar phileine had een gevoel dat Dylan vreemd ging dus had ze een smoes dat ze ziek was. Ze dacht na een hele lange tijd van “ik moet hem betrappen”, dus is ze naar het feest van Max gegaan en zag dat Dylan vreemd ging. Ze pikte dat niet en ze heeft Dylan een mep gegeven. Dylan vloog achterover van de trap af knock-out. Door al dat meppen is Phileine heel erg verliefd op Max geworden”liefde op het eerste gezicht”.
Na het feest zijn Phileine, Fleur, Gulpje en Lala naar het huis van Dylan gegaan en hebben een steen door de ruit van Dylan gegooid

Op een dag zijn Max en Phileine naar een park geweest om lekker te gaan picknicken. Na een tijdje heeft Max bekend aan Phileine dat hij graag de carrière van het toneel spelen wou volgen, maar daarvoor moest hij naar New York. Ze hebben Afscheid genomen van elkaar en Phileine bleef achter in Nederland.

Toen ze thuis kwam heeft Phileine haar moeder verteld dat Max naar New York is. Phileine had die avond nog 1000 Dollars gevonden van haar moeder. Ze twijfelde niet en is direct met het vliegtuig naar New York gereisd. Ze kwam er al snel achter waar Max logeerde. Max was helemaal verbaasd dat Phileine er was. Ze hebben samen na een tijdje “regen-en-wind” gemaakt.

Phileine Komt er snel achter dat Max in een toneelstuk speelt van: Romeo en Julia. Niet zomaar Romeo en Julia, Maar een porno versie!
Na een tijdje vertelde Max dat er een première was van het toneelstuk, maar zij was niet genodigd. Phileine kennende is ze wel na de Primaire geweest. Midden in het toneelstuk toen de kleren uitging riep Phileine uit woede: Stop daar mee dus zo behandel je vriendin. Toen ging ze op het podium staan en heeft ze in het Engels geschreeuw dat het haar vriend was en dat hij vreemd ging. Ze rende weg naar buiten en nam de taxi en ging weg.

Als Phileine naar het Galafeest gaat van het toneelstuk komt ze Max tegen. Ze vloog hem in de armen zijn zei als eerst”Sorry”.

Het verhaal speelt zich deels af in de binnenstad van Utrecht, de woonplaats van Phileine en Max. De meeste tijd wordt echter doorgebracht in New York, waar Max voor een jaar naar toe is gegaan voor een toneelproject.

Het verhaal is niet in een bepaalde tijd gespeeld, want in het begin van het verhaal zie je Phileine en Max in het park zitten. Later zie je Phileine met Dylan haar vriendje vóór Max. De rest van het verhaal speelt zich met Max af en dit is allemaal op verschillende tijden. De vertelde tijd is ongeveer een paar maanden.

De film was de moeite waard want het was een film, waar je niet mee kon stoppen om naar te kijken. Dus ik wou het gewoon 1 stuk doorkijken.


Phileine Spreekt mij als Personage het meest aan, want ze acteert heel goed, het lijkt net echt.

Ik zou deze film wel willen aanraden, omdat het gewoon zo een leuke film is.
Deze film is voor de mensen tussen de 13 en 30, want je moet het verhaal snappen en het is meer voor jongere mensen.
Maar voor 30 plussers is deze film niks, want het is meer een film voor jongeren vind ik.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Phileine zegt sorry (2003)"