Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Phileine zegt sorry (2003)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 559 woorden
  • 13 december 2004
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
36 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
P h i l e i n e z e g t s o r r y De film begint met Phileine en Max die in een park zitten te picknicken. Max vertelt haar iets (je weet nog niet wat), en ze begint te huilen. Dan ga je terug in de tijd en ligt Phileine ziek in bed. Haar huidige vriend gaat naar het feest van zijn beste vriend. Ze zegt eerst dat ze niet gaat, maar als hij weg is gaat ze toch. Als ze daar aankomt, merkt ze dat haar vriend er niet is. Ze gaat naar zijn huis en betrapt hem met een ander. Hier is ze erg boos over, Max troost haar een beetje en zo ontstaat er een relatie tussen de twee. Als Phileine en Max nog maar net een relatie hebben, vertelt Max dat hij voor een jaar naar New York gaat om een rol te spelen in Shakespeare’s ‘Romeo & Julia’ (Dat vertelde hij haar in het park). Een paar dagen later zwaait Phileine hem uit op Schiphol. Tegenover haar vriendinnen houdt ze zich stoer. Maar als ze haar moeders creditcard vindt, koopt ze een ticket naar New York en reist ze hem na een paar maanden achterna. Als ze Max opzoekt, doet hij eerst een beetje koel tegen haar. Maar later gaan ze weer met elkaar naar bed en is alles weer goed. Maar dan ontdekt ze dat Max nagelstriemen op zijn rug heeft zitten terwijl zij helemaal geen nagels heeft. Als ze Max en zijn tegenspeelster Joanne dan samen in de kleedkamer betrapt, weet ze zeker dat die nagelstriemen door Joanne gemaakt zijn en dat Max is vreemdgegaan. Ze besluit een kijkje te nemen bij de repetities en daar krijgt ze al snel spijt van, want het is een pornografische versie van Romeo en Julia. En Max en Joanne spelen de hoofdrollen…. De scène die er gespeeld wordt is voor Phileine dus niet leuk om te zien. Ze ontdekt dat Max een paar andere vrienden uit Nederland heeft uitgenodigd naar New York te komen. Het blijkt dat Max haar is ‘vergeten’ uit te nodigen voor de première. Dan heeft Phileine het helemaal gehad. Uiteindelijk belandt Phileine, samen met haar Belgische vriendin in het theater waar Max zijn première heeft. Ze schrikken allebei van wat er op het podium gebeurt. De zaal is helemaal vol en er is veel pers aanwezig. Het gaat Phileine op een gegeven moment echt te ver. Ze staat op en Max kan kiezen: hij gaat direct met Phileine mee en ze praten nergens meer over óf hij ziet haar nooit meer terug. Als Phileine boos de zaal uitloopt merkt ze dat Max haar niet achterna komt. Dat komt omdat hij wordt tegengehouden door zijn medespelers, maar dat weet zij niet. Ze denkt dat hij haar gewoon niet achterna wil komen. Uit jaloezie trekt ze LT, de vriend van Joanne mee een taxi in en gaan ze naar een hotel. Ze verleidt hem en slaapt met hem. Hier krijgt ze later spijt van en ze komt erachter hoeveel ze om Max geeft. Maar Max heeft ontdekt dat Phileine hem bedrogen heeft en hij wil haar niet meer zien. Als ze elkaar later terugzien op een galafeest in New York, gaat Phileine het podium op, om voor het eerst in haar leven “sorry” te zeggen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Phileine zegt sorry (2003)"