ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

Matilda is 5 jaar oud ze houd van boeken en school en is echt slim. Op haar leeftijd zou je denken dat ze nog niet kan lezen maar toch ze leest al literaire boeken. Haar vader is handelaar in auto’s, getrukeerde auto’s, hij zet de teller terug op nul en zegt dat de auto’s nog nooit gebruikt geweest. Haar mama gaat altijd naar de bingo. Ze heeft ook een broer, hij denkt vaak aan eten. Haar ouders haten Matilda. Matilda mocht van haar ouders niet naar school gaan maar op een dag zeggen ze ‘Doe wat je wilt !’. En dan gaat ze naar school, haar leerkracht is mevr. Engel en is heel lief voor haar klas. Van haar blijkt er dat Matilda naar de hogere klas zou mogen gaan en gaat met dat idee naar mevrouw Bulstronk de directrice, zei weigert. Dit is echter niet te doen met haar. Op een dag gaat Matilda mee met Engel en hoort dat haar jufrouw maar van amper geld moet leven en dat de directie haar Tante is. Matilda ontdekt dat ze wonderlijke gaven heeft en probeert ermee mevrouw Bulstronk weg te jagen en ze doet het ook. Jufrouw Engel onderzoekt het groot huis van de directie met Matilda en vindt een testament terug en krijgt daarvoor hoop geld van haar vaders terug. Matilda vraagt aan haar ouders of zij bij Engel mag blijven en haar ouders dan alleen met haar broer naar Spanje kan vertrekken.

 

De personages spelen heel goed hun rol en kun zich er in leven. De titel van de film past er ook goed bij het is een passende titel. Het is niet alleen maar een film voor kinderen maar ook voor volwassene. De film is goed verfilmd ten opzichte van het boek. De fantasie in de film is heel goed met bv. De magische krachten van Matilda. De regisseur is niet alleen maar een auteur maar is ook een acteur en hij moet in die rol niet de baas spelen terwijl dat hij als regisseur wel een beetje de baas moet spelen.

 

Mevrouw Bulstronk kon nog wat strenger zijn maar anders wat ze goed. Het boek is verfilmd en wat dan waarschijnlijk de kinderen niet het boek laten lezen maar de film liever bekijken. Ik vindt het een mooie film en het is ook een passende titel. De acteurs spelen goed hun rol. Roald Dahl heeft het boek geschreven en dan heeft de regisseur Danny De Vito heeft hem heel goed verfilmd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

WOOWW! Wat een boek zeg! Zeker één van mijn lievelingsboeken! hou je van dikke boeken of kijk je liever een film? DAN IS DIT ZEKER IETS VOOR JOU!!

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast