Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Matilda

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Matilda
Shadow
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas tso | 423 woorden
  • 8 oktober 2015
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
60 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Mathilda
Auteur
Genre
Film
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1988
Pagina's
208
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1989 Winnaar) , Kinderjury 13-16jaar (1989 Winnaar)

Boekcover Matilda
Shadow

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vind…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al v&oa…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. 

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bullstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. 

Matilda
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Matilda is 5 jaar oud ze houd van boeken en school en is echt slim. Op haar leeftijd zou je denken dat ze nog niet kan lezen maar toch ze leest al literaire boeken. Haar vader is handelaar in auto’s, getrukeerde auto’s, hij zet de teller terug op nul en zegt dat de auto’s nog nooit gebruikt geweest. Haar mama gaat altijd naar de bingo. Ze heeft ook een broer, hij denkt vaak aan eten. Haar ouders haten Matilda. Matilda mocht van haar ouders niet naar school gaan maar op een dag zeggen ze ‘Doe wat je wilt !’. En dan gaat ze naar school, haar leerkracht is mevr. Engel en is heel lief voor haar klas. Van haar blijkt er dat Matilda naar de hogere klas zou mogen gaan en gaat met dat idee naar mevrouw Bulstronk de directrice, zei weigert. Dit is echter niet te doen met haar. Op een dag gaat Matilda mee met Engel en hoort dat haar jufrouw maar van amper geld moet leven en dat de directie haar Tante is. Matilda ontdekt dat ze wonderlijke gaven heeft en probeert ermee mevrouw Bulstronk weg te jagen en ze doet het ook. Jufrouw Engel onderzoekt het groot huis van de directie met Matilda en vindt een testament terug en krijgt daarvoor hoop geld van haar vaders terug. Matilda vraagt aan haar ouders of zij bij Engel mag blijven en haar ouders dan alleen met haar broer naar Spanje kan vertrekken.

De personages spelen heel goed hun rol en kun zich er in leven. De titel van de film past er ook goed bij het is een passende titel. Het is niet alleen maar een film voor kinderen maar ook voor volwassene. De film is goed verfilmd ten opzichte van het boek. De fantasie in de film is heel goed met bv. De magische krachten van Matilda. De regisseur is niet alleen maar een auteur maar is ook een acteur en hij moet in die rol niet de baas spelen terwijl dat hij als regisseur wel een beetje de baas moet spelen.

Mevrouw Bulstronk kon nog wat strenger zijn maar anders wat ze goed. Het boek is verfilmd en wat dan waarschijnlijk de kinderen niet het boek laten lezen maar de film liever bekijken.Ik vindt het een mooie film en het is ook een passende titel. De acteurs spelen goed hun rol. Roald Dahl heeft het boek geschreven en dan heeft de regisseur Danny De Vito heeft hem heel goed verfilmd.

REACTIES

L.

L.

WOOWW! Wat een boek zeg! Zeker één van mijn lievelingsboeken! hou je van dikke boeken of kijk je liever een film? DAN IS DIT ZEKER IETS VOOR JOU!!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Matilda"