Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Machuca (2004)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 335 woorden
  • 9 november 2006
  • 4 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 4 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

film recensie: Machuca

De film speelt zich af in 1973 in Santiago, de hoofdstad van Chili.
Het verhaal draait om de vriendschap tussen twee jongens, namelijk Gonzalo en Pedro Machuca.
De grote verschillen tussen hun leefwereld en sociale achtergrond vervagen zo, en hun vriendschap primeert. In de film wordt een duidelijk contrast getoond tussen de verschillende klassen. Je hebt twee groepen . De rijke groep wil alles als voorheen, en daar tegenover de democratische groep, zij willen dat de kloof wordt weggewerkt.
In de loop van de film leert Gonzalo de nicht kennen van Pedro en zij worden verliefd.
Silvana (nicht van Pedro) is een meisje die bewust is van de politieke aanvang en van de afkomst van Gonzalo. Ze is dan ook blij met zijn aanwezigheid, maar aan de andere kant plaagt ze hem, omdat hij van rijke afkomst is.

De ontmoeting van Pedro en Gonzalo is erg belangrijk en zet het verhaal in gang. Maar de tweede wending in het verhaal is Pedro’s vertrek met zijn familie naar andere oorden, waardoor de politieke situatie de oorzaak is van hun vriendschap.

Ik vond de film, als ook de acteerprestatie, zeer goed.
Wat mij het meeste bij bleef was, wanneer Silvana dood geschoten werd, omdat ze haar vader verdedigde. Het was een triestige scène en ik had er zelf een krop in de keel van.
Deze scène werd begeleid door emotionele muziek en slowmotionbeelden.
Aan de kledij en de kleur van de film zie je dat het een film is uit de jaren 60-70
De beelden waren gepast bij de film en je moest geen ondertiteling hebben bij die scène want door de achtergronden wist je het ongeveer wel over wat er ging ,gebeuren in de verschillende scènes.

Close-up is bedoeld om de kijker heel dicht bij het personage te brengen. Zoals wanneer Gonzalo begon te wenen in zijn bed, de reden waarom hij weende, begreep ik niet zo goed. Uiteindelijk kwam zijn moeder hem dan troosten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.