Elke schooldag wakker worden met een meme? Laatste nieuws en blogs zien? Handige stories of video's voor school? Of lekker dm'en met ons?


Auteurgegevens

 • De auteur is Raymond van Klundert. Hij is geboren op 17 april 1964 in Tilburg. Hij is een Nederlandse schrijver en publiceert met de naam Kluun.

Eerst was hij actief in de marketing. In 2001 verloor Kluun op 36 jarige leeftijd zijn eerste vrouw Judith aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau en vertrok met zijn dochter naar Australië. En verwekt het in zijn roman Er komt een vrouw bij de dokter. Op 26 november 2009 werd dit boek verfilmd.

In  2005 hertrouwde hij met Natalie in dat huwelijk krijg hij dochters Roos en Lola. In zijn vorige huwelijk heeft hij al een dochter genaamd Eva. In 2011 ging het stel scheiden.

Andere boeken die hij geschreven heeft zijn:

Help , ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

De Weduwnaar

Aan de Amsterdamse nachten

 

Samenvatting

Stijn en Carmen zijn een gelukkig stel. Ze hebben een goed leven met geld, een goede baan, een mooi huis en een dochtertje Luna. Als Carmen een knobbeltje ontdekt in haar borst, verandert dit hun leven voorgoed. Ze komen erachter dat Carmen borstkanker heeft.

Stijn gaat al hele zijn leven vreemd, zijn vrouw Carmen accepteert het. Het is deel van hun leven. Na de diagnose probeert hij te veranderen maar het gaat niet. Hij begint meer te drinken en gaat achter elke vrouw aan die hij maar kan krijgen. Hij heeft het er moeilijk mee en verwerkt zo zijn verdriet. Hij zegt tegen Carmen dat hij niks voelt voor andere vrouwen alleen dat hij het doet voor het plezier.

Maar dan ontmoet hij Roos tijdens carnaval. Roos is de vrouw waar hij al heel lang achter aan zit, om met haar in bed te belanden. Dat is hem nog nooit gelukt. Dan blijkt het dat ze beide iets voor elkaar voelen. Stijn gaat dan vreemd met Roos en het blijft niet bij een keer. Terwijl hij met Carmen zoveel mogelijk probeert te genieten van zijn leven, gaat zijn seksuele leven verder bij Roos.

Met Carmen gaat het steeds slechter en slechter. Carmen krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar borst wordt geamputeerd. Haar haren vallen uit en de chemokuren helpen niet meer. Omdat Carmen niet meer lang te leven heeft proberen ze zoveel mogelijk dingen samen te doen, voordat het te laat is.

Luna, het dochtertje van Stijn en Carmen, wordt langzaam voorbereid op de dood van haar moeder. Carmen houdt een dagboek bij waarin ze schrijft en tekent voor haar dochtertje. Carmen en Stijn willen een kist maken voor Luna met allemaal dingetjes van Carmen. Ze kopen een nieuw huis en beginnen aan de voorbereiding van de dood van Carmen.

Stijn gaat vanaf het moment niet meer naar Roos, maar houdt wel contact met haar. De laatste dagen voordat Carmen een eind aan haar leven gaat maken zijn slopend. Die dag is aan gebroken: Stijn en Luna moeten nu van Carmen afscheid nemen. De dokter komt met een drankje, dat Carmen moet opdrinken. Het drankje werkt niet, dus moet de dokter een spuit geven.

 

Theoretische vragen

 • Wat is de titel van de film?

Er komt een vrouw bij de dokter

 

 • Wie is de maker?

Raymond van de Klundert

 

 • Wie zijn de hoofdpersonen?

Stijn en Carmen

 

 • Wat kom je te weten over de hoofdpersonen?

Hun relatie is niet meer zoals het was. Carmen krijgt borst kanker en Stijn liefde van een andere vrouw genaamd Roos.

 

 • Welke personen zijn er nog meer belangrijk?

Roos

 

 • Het belangrijkste probleem van de film?

Carmen krijgt te horen dat ze borst kanker heeft.

 

 • In welke tijd speelt de film zich af speelt?

In de 20e eeuw want, je ziet moderne apparatuur.

 

 • Noem een aantal plaatsen waar de film zich afspeelt?

Amstelveen, clubs, Los Angelos en een eiland.

 

 • Waar slaat de titel van de film op?

Zijn vrouw gaat naar de dokter en krijgt te horen dat ze kanker heeft.

 

 • Wat is het belangrijkste thema van de film?

Liefde, ondanks dat hij vreemd gaat houdt heel veel van Carmen. Hij blijft bij haar en steun haar wanneer ze het nodig heeft.

                                                         

 • Hoe loopt de film af?

Hij opent de kist spullen die ze voor hun dochter hebben verzamelt.

 

Mening

Allereerst vond ik de film meelevendig , omdat  je je  gaat verdiepen in hun leven en dat je soms begrijpt waarom Stijn deze keuzes maakt en omdat je echt een kijk krijgt in hun leven en ziet wat voor invloed kanker heeft.

Daarnaast vond ik de film ook zielig, vanwege Stijn zijn respectloze gedrag wanneer hij Carmen uitscheldt en vanwege het vreemd gaan terwijl hij een belofte maakte met Carmen “in voor en tegen spoed”.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Daarnaast vond ik de film ook zielig, vanwege Stijn zijn respectloze gedrag wanneer hij Carmen uitscheldt en vanwege het vreemd gaan terwijl hij een belofte maakte met Carmen “in voor en tegen spoed”.

Tenslotte zou ik de film wel bevelen aan andere, omdat het een goeie film is. Dit blijkt uit ondanks dat Stijn naar Roos gaat hij alles doet voor Carmen en ook de strijdt met kanker is heel zwaar voor hem en uit de zware strijd die Carmen moet verleggen en ook nog Stijn zijn leugens moet accepteren ze toch nog samen blijven om die weg af te leggen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

gast

gast