The Vanishing (1993)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1029 woorden
  • 18 juli 2006
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
37 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het Gouden ei

Saskia en Rex zitten in de auto en zijn op weg naar frankrijk. Saskia verteld dat ze gedroomd heeft dat ze opgesloten zat in een gouden ei en dat ze rond zweefde in het heelal en als je dan ergens tegen aan botste dat ze weer vrij was, Ze zijn een spel aan het doen maar dan raakt de tank leeg en krijgen ruzie. Rex moet benzine gaan halen en Saskia blijft wachten. Als ze weer bij een tankstation staan. Gaat Saskia drinken halen. Een koffie en een cola. Ze zegt tegen Rex dat hij bij de auto moet wachten tot ze terug komt. Na dat hij beseft dat ze hij het net gezworen heeft dat hij Saskia nooit meer alleen zou laten. Vindt hij het nu wel heel lang duren en besluit om haar te gaan zoeken.
De foto die hij gemaakt hij onderweg laat hij zien aan de mevrouw achter de kassa. Na lang zoeken blijkt Saskia spoorloos verdwenen te zijn.

8 jaar later gaat het verhaal verder Rex heeft intussen een andere vriendin. Als ze samen op vakantie zijn krijg Rex een droom. Het gaat over het gouden ei. En besluit de volgende dag Saskia toch weer te gaan zoeken. Hij die al 8 jaar brieven stuurt naar de moordennaar. Verteld dat hij op vakantie zou gaan naar frankrijk. En haar daar te gaan zoeken.

8 jaar terug begin van de film. De man die Saskia ontvoerd. Heeft allerlei pogingen heeft gedaan om het maar zo goed mogelijk te doen. Hij deed allemaal berekeningen en deed een poging om te proberen het slaapmiddel bij degene die hij zou pakken uit te proberen. Hij haalde z’n dochtertje uit school en deed de deur op slot op een bepaalde manier. Het dochtertje vroeg waarom hij dat deed. Maar daar verzon hij wel weer wat op hij loog dat hij in de krant had gelezen dat er een ongeluk was gebeurt en dat hij dat uit voorzorg deed. Daarna sloeg hij z’n arm om haar schouder en pakte haar neus op een speelse manier. Maar dat was dus de manier hoe hij het slaapmiddel in het gezicht kom wrijven.
Als hij bij z’n huis aan komt gaan ze aan tafel zitten en stopt hij spinnen in de tafel la en vervolgens vraagt hij aan z’n dochter of ze de kurkentrekker wil pakken uit de la. Het dochtertje begint te gillen. Dit is om te proberen of het te horen is voor de omgeving. en vraagt of de andere dochter ook zo mooi kan gillen. De volgende dag vraagt hij aan de buurman die een eindje verder op woont of hij ook gegil heeft gehoord. Maar de buurman verteld dat hij niemand heeft horen schreeuwen. Natuurlijk noteert hij dit. Als hij weer in z’n auto zit, ziet hij een vrouw langs de kant die aan het liften is en denkt dit is mijn kans. Hij zegt stap maar in en dat zegt de vrouw tegen haar vriend kom maar we mogen mee. De man slaat zijn deur dicht en rijd verder. Hij wou alleen de vrouw niet de man.
Het verhaal gaat weer terug en hij zit om de tafel met z’n gezin. Hij is jarig en krijg dakpannen, sleutelhanger en een fotoboek. Hij doet het fotoboek open en ziet een foto waar hij op staat met een gebroken arm.
Terug in de tijd zien we hem als jongen van 16 op het balkon zitten en wil er bijna vanaf springen. Hij denkt nog even na en dan springt hij. Zijn arm is gebroken.
Als ze verder op z’n verjaardag gaan wandelen ziet zijn dochtertje een meisje in het water. De dochter schreeuw dat z’n papa het meisje moet gaan redden. Hij klimt op de wal en ziet het beeld weer voor zich van vroeger. Hij redt het meisje ze zijn heel blij.

Nu weer van af het begin dat hij Saskia tegen komt.
Als hij weer alleen in de stad is, zet hij zijn aanhanger een stukje verder dan zijn auto op een parkeerplaats. Hij doet een stuk nepgips om z’n arm en een mitella.
Dan loopt hij het tankstation binnen. Hij ziet daar een dame (Saskia) en gaat haar achterna. Dan vraagt Saskia aan haar of hij kleingeld kan wisselen. En dan ziet Saskia de sleutelhanger met de letter R en gaat zijn naam proberen te raden. Hij zegt dat hij nog meer dingen met een r in zijn auto heeft liggen en vraagt of ze er een wil kopen. Saskia vind het een mooi cadeautje voor Rex en loopt de man achterna.
Hij stapt de auto in en zegt tegen Saskia dat ze ook in moet stappen.
Ze doet het en dan grijpt de man Saskia en smeert met z’n zakdoek waar het slaapmiddel in haar gezicht. Saskia valt in slaap en de man rijdt weg. Dit stuk is gebeurt voor het eerste deel.

Paar jaar later.
De man vind het knap dat Rex allerlei pogingen heeft gedaan om Saskia op te sporen. En de man gaat op zoek naar Rrex.
Hij ziet hem naar buiten komen en spreekt hem aan.
Rex is kwaad en slaat de man en trapt hem ook.
Dan zegt de man ik ga over 5 minuten weer naar Frankrijk met of zonder jou.
Rex denk even na en stapt dan in.
Ze gaan op weg naar Frankrijk, maar moeten eerst langs de douane.
De man vraagt het paspoort van Rex.
Als ze mogen doorrijden kijkt Rex in het paspoort van de man.
De man begint het verhaal aan hem te vertellen van toen hij 16 was.
Als ze er zijn pakt de man het gif flesje stopt het in z’n brood
Hij zegt dan tegen Rex als je dit opeet dan geef ik Saskia weer terug
En Rex doet het. Terwijl Rex slaapt graaft de man een gat.
Rex word levend begraven.

Dan zie je een krantenstuk waar 2 vermiste mensen in staan.
Saskia, en 8 jaar later Rex. Er wordt een speurtocht gehouden voor deze personen. Maar ze zijn allebei in de aardbodem verdwenen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Vanishing (1993)"