De grote lijn van het verhaal is hetzelfde:
Sara is een joods meisje, dat in een sanatorium ligt met haar vriendin Greet. Omdat Sara joods is worden ze gescheiden van elkaar en moet Sara terug naar haar ouders. Bij haar ouders vind ze het moeilijk, omdat ze niet gewend is dat joden bijna niks meer mogen. De ouders van Sara krijgen te horen dat ze naar Amsterdam moeten verhuizen. Sara blijft achter met David, en Lotti de vriendin van David. Sara krijgt ruzie met Lotti en vertrekt ook naar Amsterdam naar haar ouders. David en Lotti laten hun persoonsbewijs vervalsen zodat de Duitsers niet kunnen zien dat ze Joods zijn. De ouders van Sara willen dat niet omdat het volgens hen in strijd is met het geloof. In Amsterdam probeert Greet, die ook in Amsterdam woont, Sara over te halen om een keer langs te komen. Sara mag eigenlijk niet maar gaat er toch heen. Als Sara op een dag over straat loopt, wordt ze bijna opgepakt door de Duitsers. Maar omdat ze zegt dat ze in een andere straat woont hoeft ze niet mee. Na een tijdje worden haar ouders opgepakt en kan ze op het nippertje ontsnappen. David is ondertussen gelukkig getrouwd, maar Lotti is nog een beetje door de war van de oorlog. Sara gaat bij haar ondergedoken broer wonen. Ze veranderen hun kleren en ook hun haren zodat ze niet te herkennen zijn. Ze gaan weg met de trein. Ze gaan allemaal apart en ze spreken ergens anders af om weer bij elkaar te komen. Maar Lotti wordt opgepakt. David gaat achter haar aan, en ze worden allebei meegenomen door de Duitsers. Sara is dan nog als enige over.

Maar er zijn ook heel veel verschillen:
- In het boek is Sara veel jonger als in de film.
- In het boek is de hoofdpersoon naamloos, maar in de film heet ze Sara.
- Sara is in de film veel speelser dan in het boek.
- In het boek heeft Sara ook nog een zus, maar in de film is zij weggelaten.
- Ze denkt heel veel terug aan vroeger in het boek, in de film doet ze dit niet.
- In de film begint het gelijk in het sanatorium, maar in het boek is dit pas iets later.
- In het boek waren de Jodensterren gratis terwijl ze in de film 2cent per stuk waren.
- Ook werd er in de film veel meer aandacht besteed aan de sterren, terwijl het in het boek maar heel even voor kwam.
- In het boek moeten Sara & Dave naar een werkkamp, alleen hoeven ze hier niet heen omdat ze ziek zijn. In de film komt dit werkkamp niet voor.
- In de film verkrachtte Greet minderjarige, terwijl dit in het boek helemaal niet voorkwam.
- Dave & Sara zijn dagenlang in hun pyjama in het boek omdat er controle kan komen of ze wel echt ziek zijn, maar in de film komt deze controle niet voor.
- In het boek rende Sara gewoon weg, terwijl in de film haar moeder zei dat ze moest wegrennen.
- In de film ging Lotti gillen en daarom werd ze opgepakt, maar in het boek werd ze opgepakt omdat ze er achter kwamen dat ze Joods was.
- In het boek eindigde het dat ze bij haar oom was, in de film kwam hij niet voor.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.