ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Filmverslag Het bittere kruid1. Omschrijf het begin van de film.

Sara is een joods meisje dat in een senatorium zit. Ze is bevriend met Greet, maar haar vader werkt voor de Duitsers en Greet mag Sara niet meer zien. David, de broer van Sara moet worden gekeurd voor het leger en zorgt er voor dat hij wordt afgekeurd. De joden krijgen allemaal een ster van de Duitsers, zodat ze kunnen zien wie jood is en wie niet.2. Geef in minstens tien regels een samenvatting van deze film.

Sara is een joods meisje dat een hele goede vriendin heeft in het senatorium genaamd 'Greet'. Omdat Sara joods is worden ze gescheiden van elkaar en moet Sara terug naar haar ouders in Amsterdam. Bij haar ouders wordt ze geconfronteerd met het feit dat joden bijna niks meer mogen. De ouders van Sara krijgen te horen dat ze naar Amsterdam moeten verhuizen. Sara blijft achter met David, en Lotti de vriendin van David. Sara krijgt ruzie met Lotti en vertrekt ook naar Amsterdam naar haar ouders. David en Lotti laten hun persoonsbewijs vervalsen zodat de Duitsers niet kunnen zien dat ze Joods zijn. De ouders van Sara willen dat niet omdat het volgens hen in strijd is met het geloof. In Amsterdam probeert Greet, die ook in Amsterdam woont, Sara over te halen om een keer langs te komen. Sara mag eigenlijk niet maar gaat er toch heen. Na een ruzie met Greet gaat ze weer gauw naar huis toe. De rijke buren van Sara zijn al meegenomen door de Duitsers, en Sara 's gezin gaat wonen in het huis van hun buren. Als Sara op een dag over straat loopt, wordt ze bijna opgepakt door de Duitsers. Maar omdat ze zegt dat ze in een andere straat wordt hoeft ze niet mee. Na een tijdje worden haar ouders opgepakt en kan ze op het nippertje ontsnappen. David is ondertussen gelukkig getrouwd, maar Lotti is nog een beetje door de war van de oorlog. Sara gaat bij haar ondergedoken broer wonen. Ze veranderen hun kleren en ook hun haren zodat ze niet te herkennen zijn. Ze gaan weg met de trein naar een oom in Lisse. Ze gaan allemaal apart en ze spreken ergens anders af om weer bij elkaar te komen. Maar Lotti raakt helemaal in de war en begint te schreeuwen. David gaat achter haar aan, en ze worden allebei meegenomen door de Duitsers. Sara gaat dus alleen naar haar oom, en blijft daar de rest van de oorlog. Ze heeft de oorlog in haar eentje overwonnen.

3.Wat vond je goed aan de film.

Ik vond de film een hele mooie film om naar te kijken om dat de feiten van de oorlog goed naar voren worden gehaald maar ook in wat voor angst de mensen in oorlog hadden.4. Wat vond je slecht aan de film.

Ik vond eigenlijk niet veel dingen slecht aan de film. Af en toe was het een beetje ingewikkeld om het te begrijpen maar daarna kwamen ze er weer op terug en snapte je het wel.5. Geef een karakteromschrijving van de hoofdpersoon.

Sara is een lief, zacht en aardig meisje die een hoop mee maakt door de oorlog. Ze heb veel lief met haar ouders en haar broer David, de verloofde van David ' Lotti ' kon ze het minder goed mee worden.6. Ontwikkeld de hoofdpersoon zich. Verandert hij/zij.

Sara veranderd in mijn ogen wel. In het senatorium werd ze niet geconfronteerd met het idee dat zei joods is. Daardoor doet ze heel vrolijk en weet ze niet wat er aan de hand is. Later als ze naar huis moet van de vader van Greet veranderd dat snel. Ze wordt snel geconfronteerd dat ze joods is en niet alles mag doen van wat ze zou willen doen. Zo wordt ze volwassener en ziet het niet meer als een klein iets dat ze joods is maar dat dat veel groter is dan dat het eigenlijk lijkt.7. Geef karakteromschrijving van een bijpersoon.

Greet is ook een lief, zacht en aardig meisje. Daarom paste Greet en Sara zo goed bij elkaar. Maar later in de film werd het een heel ander meisje. Ze bedroog mensen en dacht dat ze de macht had over andere mensen.

8. Wat zou jij anders aan deze film gedaan hebben.

Niet veel, ik vond het een mooie film om naar te kijken en ik zou niet weten wat je eraan zou moeten veranderen.9. Omschrijf de ontknoping.10. In welke tijd speelt de film.

De film speelt zich af in de tweede wereldoorlog in 1942.11. Op welke plaats(en) speelt de film.

De film speelt zich af in Amersfoort waar Sara en haar familie woonden, later in Amsterdam doordat ze daar heen moesten verhuizen.12. Wat vond jij het spannendste/ grappigste/ mooiste/ engste fragment

Het eind vond ik het spannends hoe haar ouders werden opgepakt en hoe zij nog net kon ontsnappen en hoe zij het alleen het overleeft.

Veel grappige stukjes kwamen er niet in voor, vond eigenlijk niks grappig, ik vond het een serieuze film om naar te kijken.

Het mooiste stuk was eigenlijk halve wegen als de buren van Sara allemaal worden meegenomen en hun uiteindelijk daar boven gaan wonen. Van een kelder naar een mooi rijkelui huis waar hun in kunnen trekken.

Een eng fragment vind ik toch wel dat Sara wordt gepakt en dan net nog kan ontsnappen.13. Geef in vijf regels je eigen mening over deze film.

Ik vond het een interessante film. Het was een film die mij interesseerde en dat kwam omdat ze een goed beeld lieten zien hoe het er in de tweede wereldoorlog aan toe ging. In veel film wordt vaak de oorlog weergeven hoe ze tegen elkaar strijden maar dit is echt hoe mensen zich voelde en dat is leuk om te weten. Nou weet je in wat voor angst hun geleefd hebben, hoe ze zich zelf moesten beheersen en hoe ze onderdoken.14. Heb jij iets geleerd van deze film.

Ja, ik heb iets geleerd van deze film. Ik heb geleerd hoe ze leefde in de tweede wereldoorlog en hoe het daar aan toe ging in 1942.Dit is mijn filmverslag van Het bittere kruid.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Z.

Z.

bij het stukje dat er staat (in de samenvatting) dat sara trg moet naar haar ouders in masterdam moet het zijn Amersfoort tenminste dat denk ik.

13 jaar geleden

N.

N.

sara's schoondochter heet niet lotti maar lotte

13 jaar geleden

M.

M.

aan het begin van het verhaal heb je gezet dat sara in het senatorium zit en later met de samenvatting zet je dat greet in het senatorium zit het is greet maar dan moet je dat wel even goed neer zetten.
alsvast bedankt

16 jaar geleden

S.

S.

Hallo, ik heb dat boek ervan, maar ik heb de titelverklaring ervan nodig, want ik ben die kwijt geraakt.. weet jij misschien de titelverklaring van het bittere kruid? met ongeveer 15 regels? mail me dan! bedankt!

15 jaar geleden