ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!
De volgende filmrecensie gaat handelen over de film ‘Girl Interrupted’ geregisseerd door James Mangold. Het is een drama die 2 uur en 10 minuten duurt. Hij was voor het eerst in de zalen te zien op 29 maart 1999. Zelf heb ik deze film niet zes jaar geleden gezien maar op vijf tv. Voordat de film begon dacht ik dat het een ‘huilfilm’ ging zijn omdat hij op vijf tv te zien was en de films volgens mij meestal triestige films zijn over problemen. Het is een drama dus ik had niet anders verwacht. De film is een verfilmde versie van het gelijknamige boek. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het verhaal speelt zich af in 1967. Susanna Kaysen (Winona Ryder) belande in een psychiatische instelling in Nieuw-Engeland na een mislukte zelfmoordpoging. De psychiater plakt haar het etiket `Borderline Persoonlijkheidsstoornis' op. Hier ontmoet ze dan hij kamergenoot Georgina Tuskin (Clea Duvall) en nog twee meisjes die in de instelling zitten: Lisa Rowe (Angelina Jolie) en Daisy Randone (Brittany Murphy). Samen nemen zij het op tegen de hoofdzuster (Whoopi Goldberg), de hoofdpsychiater (Vanessa Redgrave). Lisa maakt veel indruk op haar en zorgt daardoor ook voor veel problemen. Uiteindelijk beseft ze als ze ooit uit deze instelling wil geraken ze een confrontatie met zichzelf moet doorstaan.

Winona Ryder kreeg geen oscar voor haar acteerprestatie maar Angelina Jolie kreeg er wel een voor de beste vrouwelijke bijrol. De schmink van de speelsters is zeer overtuigend, het lijkt net echt. Het decor is prachtig en alle bijrollen, vooral van de medepatiënten zijn prachtig gespeeld. De film eindigt misschien wel rooskleurig maar in de loop van de film gebeuren ook wel enkele minpunten zoals de zelfmoord van Poly, een meisje die was vrijgelaten uit de instelling. Wel zou ik de rede om in een instelling te raken voor twee jaar lang iets geloofwaardiger maken want als je tien aspirientjes neemt hoef je toch niet twee jaar lang opgesloten worden?

Ik vond het een meeslepende film die ook een duidelijker blik gaf over hoe het er vroeger aan toe ging in zo’n instelling. De film was ook zeer spannend en geloofwaardig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

gast

gast

L.

L.

ze wordt niet in een instelling gestoken omdat ze een zelfmoordpoging heeft gedaan maar omdat ze depressief is dankzij haar borderline en dat ze rust nodig heeft.

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

poly pleegde geen zelfmoord maar daisy

12 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast