Film Formulier

1. De titel is: Terug naar de kust
2. De scenarioschrijver is: Lex Wertwijn
3. De regisseur is: Will Koopman
4. De belangrijkste acteurs zijn: Maria (Linda de Mol), Geert (Daan Schuurmans, rechercheur Van Wijk (Pierre Bokma), Ans (Ariane Schluter)
5. De titel en schrijver van het boek zijn: Terug naar de kust, Saskia Noort
6. Het genre is: Drama, Moord, Thriller
7. Het thema is: Familiedrama, abortus
8. Cameragebruik: Het cameragebruik is op de spannende stukjes heel erg druk bv. Op het moment dat Maria wegvlucht als Ans en Victor haar willen laten opnemen. Op andere momenten is het cameragebruik meestal rustig en langzaam. Er is een moment waarbij ze in kikkerpositie (van onderaf filmen)  filmen dat is het fragment dat Maria op het bed zit in de oude kamer haar moeder.
Scènes: De scènes duren vaak best lang. Flashbacks zijn goed te onderscheiden van de normale beelden, maar ook deze zijn best lang opgenomen.
Tijdsverloop: Je start de film met eigenlijk een klein stuk van het einde van de film. Hierdoor kan het soms wat verwarrend zijn. Ook wordt er in de film heel vaak teruggegaan naar een gebeurtenis die een hele tijd terug is geweest. Het verhaal wordt dus niet in een chronologische volgorde verteld. Hierdoor moet je dus goed op blijven letten.
Muziek:Het geluid is heel belangrijk in de film, hierdoor wordt het verhaal alleen maar spannender. Door spannende geluidseffecten kan je bijna je ogen niet meer van het scherm afhouden. Als je onder een spannend stukje hele vrolijke muziek zou zetten zou het totaal niet meer spannend zijn.
Omgeving: Het verhaal speelt zich af in Nederland. De exacte plaatsen zijn Bergen en Amsterdam, beide liggen in Noord-Holland. Je merkt ook al aan de titel dat het zich afspeelt vlak bij de kust. De film wordt dus grotendeels in het huis van de ouders van Ans en Maria. Dit huis is langs de kust.
Kleding en make up:  Kwa make-up zijn bijvoorbeeld de wonden op Maria haar gezicht goed gemaakt. Ook is op sommige stukken goed laten zien dat bijvoorbeeld iemand heel erg vermoeid was. Verder was het allemaal vrij dagelijkse kleding en make-up
9.Mening met voorbeelden uit de film: Ik vond dat Linda de Mol heel goed speelde in de film. Ze zorgde er echt voor dat het leek alsof zij zelf echt helemaal de weg kwijt was. Ik vond dit helemaal goed te zien toen ze vastgebonden was op bed in een aparte kamer bij haar zus.
 REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.