Iedere vrijdagmiddag gaat Alex naar zijn oma Roos. De dag waarop alles begon was hij vroeg uit school. Hij liep naar zijn oma en op weg er naar toe zag hij de buurvrouw van oma midden op straat staan. Ze was de padden aan het helpen oversteken en wilde ervoor zorgen dat er geen een werd aangereden. Voor de deur van Roos stond een brommer. Plotseling kwamen er twee jongens naar buiten. Alex liep naar binnen, maar Roos was niet in de keuken en niet in de kamer. Boven zag Alex dat zijn oma aan de verwarming vast zat. Alex haalde haar snel los. Het waren die twee jongens geweest die Alex uit het huis van Roos hadden zien rennen. Ze hadden alles overhoop gehaald. Roos stond op en deed net alsof er niets gebeurd was. De oma van Alex wilde dat dit tussen hen bleef.

Toen Alex die avond thuis was, had hij een vreemd gevoel. Toen hij op zijn kamer lag na te denken ging de telefoon. Zijn moeder riep hem. Aan de andere kant van de lijn hoorde hij een jongensstem. De jongen sprak hem aan met “kippebotje.” Het was een van de twee jongens die hij had gezien bij het huis van zijn oma. Hij was de jongen die zijn oma had vastgemaakt aan de verwarming. Nu kon hij zich die jongen weer herinneren. Het was een jongen die hij kende. Evert Wolf. De jongen vroeg dreigend of hij iets had gezegd. En dat hij de volgende dag om halfelf in het speeltuintje moest zijn. Die nacht heeft hij weinig geslapen.De volgende dag gin Alex naar het speeltuintje. Even later kwamen er twee jongens op een brommer aangereden die hemm bedreigden dat hij niet naar de politie mocht gaan.

Alex vertelt niet tegen zijn oma over dat hij is bedreigd door de jongens die haar hebben vastgebonden en beroofd. Buiten het schoolplein staat dan op een dag een van de jongens en ze maken weer een afspraak dat Alex moet komen naar het winkelcentrum. Die avond daar aangekomen gooien ze zijn muziekboek in de fontejn en pakken ze zijn fluit af. Hij kan zijn fluit terug verdienen door een karweitje voor de jongens te doen. Hij moet een tasje bij eeen oud vrouwtje pakken en dan kan hij zijn fluit terug krijgen. Hij rent naar een oude vrouw en loopt er omheen en gaat meteen rechtstreeks naar huis. Dan gaat de telefoon en is het weer een van die jongens. Als hij zijn fluit terug wil hebben, moet hij 50 gulden betalen. Hij kijkt in zijn spaarpot en ziet dat hij iets van 30 gulden heeft. De volgende dag is een vrijdag. Alex loopt eerst naar de fontein om te kijken of zijn muziekboek daar nog ligt. Hij haalt het eruit en gaat naar Roos. Oma legt het op de verwarming en zo kan het goed drogen.

Die avond staat hij weer bij de fontein met het geld. De jongens vinden het niet genoeg geld. Alex moet dus toch geld bij elkaar zien te krijgen en dus gaat hij bij een vrouw een tasje stelen. Nu heeft hij genoeg geld om zijn fluit terug te kopen, maar wordt hij uitgemaakt door de jongens voor een dief. De dag daarop is hij bij zijn oma. Alex gaat even rustig bij de dijk zitten, maar de rust is zo verstoort als de twee jongens opdagen. En weer wordt Alex bedreigd door de jongens. Hij werd weer gedwongen om een tasje bij een vrouw te stelen. Hij durfde daarna niet meer over straat te lopen. In de krant ziet hij een berichtje staan over de tasjesdief. Hij leest het bericht goed en komt tot de conclusie dat hij het zelf is. Dan komt moeder binnen en vertelt dat oma haar enkel heeft verzwikt. Alex verdenkt nu de twee jongens ervan dat zij dat hebben gedaan. Nog voor schooltijd gaat hij naar Roos om te weten wat er nu echt is gebeurd. Oma vertelt dat ze van het trapje is gevallen, maar Alex gelooft haar niet. Alex vindt dat oma hem niet vertrouwt. Een paar dagen later hoort Alex van zijn moeder dat Roos bij een nicht in huis woont. Moeder is daar boos om want oma had ook wel bij hen in huis kunnen komen voor een tijdje.

De bel ging, daar stond Lucas met een mes in zijn handen. Hij moest mee en heeft die avond weer een vrouw beroofd. De avond daarna weer één en de avond daarna weer éen. Op een ochtend wordt Alex wakker en voelt hij zich ziek. De huisarts komt even langs en vraagt of Alex ergens mee zit. Hij blijft een aantal dagen thuis en vader is het daar niet mee eens. Hij vindt dat Alex maar eens een grote jongen moet worden. Alex en zijn vader gaan samen hardlopen in het park. De volgende dag is Alex weer “ziek”. Moeder wil weten of hij koorts heeft, Alex houdt de thermometer snel onder de warme kraan. Ook komt moeder vertellen dat oma zondag weer thuis komt. Maar daar heeft Alex helemaal geen behoefte aan. De volgende dag gaat de bel. Het is Evert. Opnieuw wordt Alex bedreigd en moet hij ieder week 500 gulden aan Evert betalen. Nergens was Alex meer veilig. Op de fiets schuift Alex plotseling onderuit en doet zich behoorlijk pijn. Hij wordt opgevangen door een ardige meneer. De man liep naar een huis en daar werd hij verzorgd. Hij zag dat de vrouw die in dat huis woonde, blind was. De man ging weer en Alex werd door de vrouw verwend en verzorgd. De vrouw heette Hester en ook zij verzamelde schelpen en ze had een kast vol met schedels en skeletjes. Toen ging Alex en hij sprak met de vrouw af dat hij gauw een keer zou terug komen. Die zondag ging Alex alleen naar het strand. Bij het strand aangekomen hoort hij een brommer en daar komen de twee jongens aan. Weer wordt hij bedreigd door de jongens. Meteen gaat hij naar Roos, daar aangekomen is ze niet thuis. Hij wacht een tijd en dan wordt hij wanhopig en gaat naar Hester. Hij kijkt naar de skeletjes en plotseling wil hij naar huis en dan vraagt Hester of hij iets wil vertellen aan haar. Toen hij was uitverteld zei Hester dat hij naar de politie moest gaan. Hester belt Roos op die nu wel thuis is. Ze vraagt of Roos zo snel mogelijk wil komen. Roos vond dat zijn vader en moeder het ook moesten weten. Alex kan het zelf niet vertellen en dus doet oma het voor hem. Zijn vader was woedend. Hij vond dat zijn zoon een crimineel was. Alex z’n vader en moeder zijn samen met Alex naar het politiebureau. Die avond leek alles voorbij te zijn. Net voordat Alex in slaap was gevallen hoorde hij een brommer. Moeder deed de deur open en daar stonden Lucas en Evert. Ze wilde Alex spreken. Hij geeft ze het geld gelijk hierna steelt Alex het jack met geld en fietst heel harf weg. De jongens gaan hem achterna maar de band van Evert klapt. Alex gaat er als een speer van door. Hij vlucht naar school. Alex belt de politie en vraagt of die naar zijn school willen komen.

De stiefvader van Evert en Lucas komt naar school er vind een achtervolging plaats.

Alex sluit hen op.Er komen honden op hem af (waar hij doods bang van is).

De politie komt en arresteert de stief vader, Lucas en Evert.

Alex krijgt op zijn kop voor zijn crimineel gedrag. Oma neemt het voor Alex op.

Einde


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

in de tekst staat evert wolf het moet zijn evert de wolf

12 jaar geleden

S.

S.

hey mooi he ahahah...

16 jaar geleden

V.

V.

ik vond het echt een heel goed werkstuk knap hoor

15 jaar geleden