Samenvatting over de hele film: De TasjesdiMieke van Hooft

Regisseur: Mieke van Hooft

Hoofdpersoon: Alex van Schijndel

Verslag gemaakt door: Estelle ...

Alex loopt met zijn oma in een museum. Ze zitten samen in de auto met mama. De moeder van Alex haat boodschappen doen maar het moet toch. Als Alex in de auto blijft zitten springen er 2 grote honden voor het raam met een man erbij. Alex schrikt zich rot.

Toen Alex naar oma ( Roos ) ging, was er een paddentrek. 2 jongens die het erf van oma verlieten stampten op de padden. Alex ging oma’s huis binnen. Hij zag niemand en riep oma. Totdat hij oma ziet vastgebonden. Oma verteld dat die 2 jongens haar hebben vastgebonden. Ze wilt het graag geheim houden. De jongens hebben geld gestolen, 3000 gulden. Alex moet zijn mond houden van Roos. Oma heeft net taart gebakken. De moeder van Alex komt bij oma binnen, de moeder neemt geen appeltaart omdat ze aan het afvallen is. Alex en zijn moeder gaan naar huis.

De 2 jongens bellen Alex op, 1 van de jongens noemt zijn naam: Evert. De jongens maken een afspraak met Alex dat hij naar de speeltuin moet komen.

Evert, dacht alex. Ik ken hem, hij gaat naar boven. Hij kijkt naar zijn oude schoolfoto en ziet Evert de wolf er opstaan. Evert heeft oma dus bedrogen.

Het is ’s nachts en Alex gaat naar beneden omdat hij niet kan slapen. Als Alex beneden is ziet hij zijn moeder zitten, Alex neemt melk. Evert wordt geslagen door zijn stiefvader.

Alex gaat naar de speeltuin zoals afgesproken is. Evert en Lucas ( de andere jongen van de 2 ) komen ook naar de speeltuin. Ze pakken Alex goed aan. Net voordat Evert en Lucas weg gaan gooien ze nog een doodde vogel op de grond.  Alex komt thuis bij oma, Alex begraaft het doodde vogeltje.

Evert en Lucas snijden het hard van een koe, omdat dat het eten van de honden is. Lucas koopt een jas van 1300 euro. Lucas en Evert komen Alex tegen op straat. Ze sleuren Alex mee naar de fontein en maken zijn klarinet een beetje stuk en gooien zijn muziek boek in de fontein. Lucas en Evert dwingen hem om een tasje te stelen als hij dat heeft gedaan krijgt hij zijn klarinet terug, maar Alex steelt hem niet en rent naar huis.

Als Evert en Lucas hem weer tegen komen dwingen ze hem nog een keer. Alex moest weer naar muziekles. Nu steelt Alex het tasje wel, maar als hij zijn klarinet terug krijgt is hij gebroken. Hij gaat naar de fontein en pakt zijn boek eruit. Hij brengt het naar oma om te laten drogen. Alex gaat naar een klarinetten winkel en gaat naar een nieuwe klarinet kijken. Komt zijn muziekboek halen bij oma.

Alex staat in de krant omdat hij een tasjesdief ( tasje gestolen ) is. Hij knipt het artikel eruit anders komen zijn ouders erachter. Als zijn vader binnenkomt bedenkt hij een smoes voor dat het artikel voor school is.

Oma Roos is van het keukentrapje gevallen toen ze de ramen aan het wassen was en ligt nu in het ziekenhuis met een hartritmestoornis. Alex denkt dat Evert en Lucas hierachter zitten. Want toen hij het erf op kwam lopen zag hij allemaal kippenbotjes (Evert en Lucas hem altijd kippenbotje noemen omdat hij zo mager is).

Alex is thuis de bel gaat, het is Lucas. De 2 jongens sleuren hem mee, hij moet weer tasjes stelen anders gaan ze naar oma en doen ze haar wat aan. Hij steelt tasjes maar haalt wel het geld eruit om een nieuwe klarinet te kopen. Alex koopt een klarinet.

‘s Avonds eet Alex bij een Evelien een klasgenootje en eten kippenpoten. De vader van Evelien is politieagent. Alex mag ook door een telescoop kijken van de vader van Evelien. Alex gaat naar huis. De moeder van Evert en Lucas word geslagen door hun stiefvader.

Alex is ziek van de kippenpootjes, maar de vader van Alex gelooft dat niet. Hij moet van zijn vader naar school. Alex is in zijn kamer, zijn vader komt binnen en loopt naar zijn klarinet, hij ziet dat hij nieuw is. Alex schrikt. De vader van Alex wilt graag dat Alex met hem een stukje gaat joggen voordat hij naar school gaat. Alex gaat met zijn vader joggen, ze rusten even maar dan moet Alex overgeven en mag hij toch thuis blijven.

De andere dag kwam Evert op ziekenbezoek en vertelde dat als Alex hem iedere week 500 gulden steelt en dat gaf dat ze gewoon vrienden konden zijn. Als hij het geld had zou hij bellen.

Alex wordt aangereden, hij gaat met een blinde vrouw mee naar huis. Als de vrouw wat uit de keuken haalt, ziet Alex geld liggen. Hij pakt het geld en gaat er van door.

Als Alex belt dat hij het geld kreeg hij Lucas aan de lijn. Lucas werd kwaad op Evert omdat Evert een voorstel aan Alex had gedaan zonder te overleggen met Lucas.

Als Alex bij oma komt vertelde hij hoe hij aan al dat geld kwam. Oma weet nu hoe het allemaal zit. Ze probeert te helpen en moet naar de politie.

Evert en Lucas bellen aan en staan voor de deur van oma Roos. Alex doet de deur open en loopt naar buiten. Alex valt de jongens aan, geeft ze het geld en fietst heel hard weg. Evert en Lucas gaan hem zo snel mogelijk achterna. Alex vlucht naar school. Evert en Lucas zijn daar ook heen gegaan. Alex belt Evelien op en vraagt of haar vader naar school wilde komen. Na veel heen en weer rennen en verstoppen is het Alex gelukt om Evert en Lucas op te sluiten

De stiefvader van Evert en Lucas komt naar school er vind een achtervolging plaats en de stiefvader laat Evert en Lucas vrij. Er komen honden op Alex af (waar hij doods bang van is).De politie komt en arresteert de stief vader, Lucas en Evert. Ze worden naar het bureau gebracht. De vader en moeder en oma van Alex komen ook naar de school. De vader van Alex is heel boos op hem, mijn zoon crimineel, wat zal de buurt wel niet denken. Zij de vader hardop. Oma Roos neemt het voor Alex op. De honden van de stiefvader komen langs Alex en oma gelopen. Hij vindt het niet een eng. Alex  is van zijn angst van honden af. Oma en Alex lopen samen weg.

 

EINDE

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

O.

O.

wie zijn de personages en hoe zien ze er uit

2 jaar geleden

O.

O.

een tabel of iets anders overzichtelijks bedoel ik

2 jaar geleden