De tasjesdief
Alex ging naar zijn oma maar er komen twee jongens uit oma’s huis weg. Alex ging naar binnen maar het is een bende. Alex zoekt oma die aan de verwarming vast gebonden zit. Lucas en Evert hebben 3000 gulden gestolen van oma. Alex mag er niks over vertellen. Als hij thuis kom word er gebeld. Het is Evert ze spreken af. Lucas heeft een jack gekocht waar Evert niks van weet. Thuis bij Lucas en Evert gaat niet het goed en ze worden geslagen als ze ochtends zakgeld vragen. Alex wordt door Lucas en Evert gepakt. Thuis bij Evert en Lucas moeten ze harten snijden voor de honden. Als Evert en Lucas staan bij een etalage en ze zien Alex voorbij lopen ze er op af. Ze gooien het muziekboek in de fontein en de klarinet gooien ze kapot. Alex moet een tasje stelen van een oma. Evert en Lucas zijn weer bij Alex. Alex moet nog een tasje stelen maar het gaat mis. Ze houd het tasje goed vast. De volgende dag staan er in de krant ”Tasjesdief maakt winkelcentrum onveilig”.
Alex knipt het uit de krant. Oma is van de trap afgevallen en ze ligt in het ziekenhuis met hartritmestoornissen. Alex denkt dat Evert en Lucas heeft gedaan. ’s Avonds word er aan gebeld het is Lucas met een mes in zijn hand. Hij neemt Alex mee naar buiten en hij moet weer een tasje stelen maar hij haalt het geld er uit. Voor een nieuwe klarinet. ’s Avonds eet Alex bij een klasgenootje ze eten kippenpootjes. En ze gingen sterren kijken. Maar Alex hoort dat Evelien haar vader politieagent is.


En Alex gaat naar huis.
De moeder van Evert en Lucas wordt afgetuigd door hun stiefvader. Alex is ziek maar de dokter kan niks vinden. Gaat met zijn vader joggen maar onderweg moet hij kotsen. En mag thuis blijven. De volgende dag komt Evert op bezoek en hij vertelde dat Alex hem iedere week 500 gulden moet geven. En dan ging Lucas hem niet meer slaan. Als Alex naar Evert belt kreeg hij Lucas ervoor. En Alex zij dat hij 500 gulden had voor Evert. En toen werd Lucas boos op Evert. Alex werd aangereden door een auto en hij had een paar schrammen. Maar hij mocht mee met een blinde vrouw. Alex zacht een hoop geld Alex pakte het geld. Als Alex bij oma komt vertelt hij de waarheid aan oma. Oma zegt dat Alex naar de politie moet gaan. Evert en Lucas staan voor de deur Alex geeft het geld en hij pakt het jack van Lucas af en hij fietst hard weg. Evert en Lucas gaan er achteraan. Evert krijgt een klapband en Evert springt bij Lucas achterop. Bij de benzinepomp staan Evert en Lucas zijn stiefvader die gaan er snel achter aan met de auto. Alex gaan naar school en hij belt Evelien dat haar vader bij de school moet komen. De stiefvader is in school. Alex heeft Lucas en Evert op gesloten. Maar er komen hond op hem af (waar hij doods bang voor is)de politie komt Evert en Lucas en de stiefvader arresteren. Alex krijgt op zijn donder voor zijn crimineel gedrag. Oma neemt het voor Alex op. Alex loopt naar de gaan en daar komen de honden aan en hij zegt af af hij is niet meer bang voor honden. Alex en oma lopen weg.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.