Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

De tasjesdief (1995)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 1026 woorden
  • 20 april 2005
  • 406 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 406 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
INHOUDSOPGAVE

Algemene Informatie
Inhoud van de film
Hoofdpersoon
Probleem
Bijfiguren
Plaats/omgeving
Tijd

1. ALGEMENE INFORMATIE

Titel De Tasjesdief
Regisseur Maria Peters
Jaar van uitgave 1995
Voor welke leeftijd Alle leeftijden
Genre Kinderfilm/jeugdfilm
Acteur Olivier Tuinier

2. INHOUD VAN DE FILM

Als Alex op een dag naar zijn oma Roos gaat, wordt hij buiten bijna omver gelopen door twee jongens. Ze is overvallen door de twee jongens. Ze wil er niet over praten en verbiedt Alex dat ook.
Als Alex weer thuis is bellen de twee jongens. Ze vragen of hij hen heeft verraden, want een van hen heeft bij hem in de klas gezeten en is bang dat Alex hem herkend heeft. Eerst weet hij niet wie het is, maar toen ze hadden opgehangen wist hij het weer: Evert de Wolf. En de ander is zijn broer Lucas. Evert en Lucas spreken een paar keer met hem af. Eerst moet hij beloven dat hij hen niet zal verraden. Dan pakken ze hem zijn klarinet af en als hij hem terug wil hebben moet hij een tasje stelen. De 1e keer doet hij het niet en rent weg. De 2e keer doet hij het wel maar krijgt zijn klarinet gebroken terug. Om een nieuwe te kopen steelt hij zelf een tasje.

Alex wordt een keer uitgenodigd bij Evelien, een meisje uit zijn klas, om naar de sterren te kijken, maar toen hij te horen kreeg dat haar vader bij de politie werkte wilde hij er zo snel mogelijk weg.
Evert doet hem een voorstel en belooft dat hij en Lucas hem dan met rust zullen laten. Maar Lucas vindt het niet goed wat Evert heeft voorgesteld dus moet Alex toch nog tasjes stelen.
Een dag later staan Evert en Lucas voor de deur. Alex wordt kwaad en pakt Lucas zijn jack en rent ermee naar school.
Ronnie, de vriend van de moeder van Evert en Lucas, ziet hen langs rennen en gaat ook naar school. Op school aangekomen sluit Alex Evert en Lucas op in een lokaal en belt Evelien om haar vader met de politie te laten komen. Evert, Lucas en Ronnie worden dan opgepakt.
Daarna vertelt Alex samen met Roos alles aan zijn ouders.

3. HOOFDPERSOON

Alex heeft blond haar en blauwe ogen. Hij is niet echt groot en is bang voor honden.
Zijn bijnaam is Kippenbotje, omdat hij skeletjes van dieren verzamelt. Iedereen vindt het maar een rare hobby. Alleen Roos begrijpt hem.
Alex speelt ook klarinet die Evert en Lucas hem afnemen en breken
Als Roos overvallen wordt wil ze niet dat hij er met iemand over praat. Hij komt erachter wie het heeft gedaan, maar zegt het tegen niemand. Hij wordt gedwongen om te stelen en het wordt alleen maar erger. Als Alex het niet langer aankan besluit hij het Roos te vertellen. Even later worden dankzij Alex Lucas en Evert opgepakt. Roos helpt hem om het aan zijn ouders te vertellen en alles komt weer goed.

3. PROBLEEM HOOFDPERSOON

Alex moet tasjes stelen van Evert en Lucas de Wolf. Eigenlijk wil hij dat helemaal niet maar van Evert en Lucas moet hij het doen. Anders zou er iets met hem gebeuren. Om zijn klarinet terug te krijgen moet hij ook een tasje stelen. Als hij een tasje gestolen heeft, krijgt hij zijn klarinet gebroken terug. Alex is heel bang voor Evert en Lucas en durft ook tegen niemand te zeggen dat hij de tasjesdief is, die in de krant staat. Als hij zegt dat hij geen tasjes meer doet stelen voor Evert en Lucas zeggen ze dat er anders iets met Roos zou gebeuren. Alex vindt het vreselijk als er iets met Roos zou gebeuren dus gaat hij toch verder met stelen.

Als Evert, Lucas en Ronnie opgepakt zijn, weet Alex niet hoe hij het tegen zijn ouders moet vertellen. Hij denkt dat ze hem nooit begrijpen, alleen Roos doet dat. Roos helpt hem dan ook om het hele verhaal tegen zijn ouders te vertellen.

4. BIJPERSONEN

-Roos
Roos is de oma van Alex. Alex gaat vaak naar haar toe. Zijn moeder vindt het niet goed dat hij zijn oma bij haar voornaam noemt. Maar Roos vindt het juist leuk. Als ze overvallen wordt wil ze het aan niemand vertellen, want ze is bang dat ze naar een bejaardentehuis moet. Als Alex haar vertelt wat er gebeurd is geeft ze zichzelf er de schuld van omdat ze niet eerder naar de politie is gegaan.

-Evert de Wolf
Evert heeft blauwe ogen en blond haar. Hij heeft vroeger bij Alex in de klas gezeten. Hij was daarom bang dat Alex hem herkend had. Eerst wist Alex niet meer wie hij was maar toen hij hem had gebeld wist hij het weer.

-Lucas de Wolf
Lucas is de grotere broer van Evert. Hij heeft bruin haar en rijdt altijd op een rode brommer. Doordat hij zijn jack dat Alex mee had genomen terug wil, worden ze opgepakt.

-De ouders van Alex
Alex vader vindt dat Alex niet dapper genoeg is en dat zijn moeder een ‘zachtgekookt ei’ van hem maakt. Als Alex heeft verteld wat er is gebeurd, zegt zijn vader dat hij niet moedig genoeg is. Hij vindt dat Alex had moeten laten merken dat ze dat niet met hem konden uithalen. Roos zegt hem dat Alex wel heel dapper is geweest en dat hij het allemaal alleen heeft moeten verwerken.

-Evelien
Doordat Evelien hem uitnodigt om te blijven eten en met haar vaders sterrenkijker naar de sterren te kijken, komt Alex erachter dat haar vader een politieagent is.

-De vader van Evelien
De vader van Evelien werkt bij de politie. Als Alex in de school achterna wordt gezeten door Lucas en Evert, belt hij Evelien om te vragen of ze haar vader daarheen stuurt. Hij pakt Lucas, Evert en Ronnie op.

-Ronnie
Ronnie is de vriend van de moeder van Lucas en Evert. Hij slaat Lucas en Evert. De politie neemt hem ook mee als ze Lucas en Evert oppakken.

6. PLAATS/OMGEVING

Het is niet duidelijk waar het verhaal zich afspeelt, maar dat is verder ook niet echt belangrijk voor het verhaal.

7. TIJD

Het speelt zich af rond deze tijd. Wanneer precies is niet bekend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

hallo,
ik heb dat verslag gelezen en ik heb gezien dat er wat stukken uit missen bijvoorbeeld: dat zijn moeder thuis komt met het verhaal dat
Roos in het ziekenhuis ligt met een gebroken been.
groetjes Marlies

15 jaar geleden

J.

J.

hij is wel erg mooi
Goed gedaan
en jongen uit Gorinchem waar deze prachtige film is gemaakt

16 jaar geleden

V.

V.

heejh!
Het is echt een supergoed verslag. Ik heb het eens doorgelezen, en sommige stukjes wist ik nieteens meer.
tóp! :-)

14 jaar geleden

L.

L.

ik moet nu ook een verslag daar over maken ik ivnd het best makkelijk maar wel een leuke film
xx

11 jaar geleden

..

..

tof het heeft me geholpen met school!!!!!!

11 jaar geleden

R.

R.

Eey ik moet ook voor een verslag het begin weten..... kan iemand mij de openingsscene ff vertellen?

11 jaar geleden

A.

A.

kijk het begin dan

5 jaar geleden

N.

N.

goede samenvatting en fijn dat je de personen noemt

3 jaar geleden

Andere verslagen van "De tasjesdief (1995)"