Titel: De tasjesdief

Datum 10.06.2004

Genre: Familie film

Regisseur: Maria petersSamenvatting:

Alex gaat langs zijn oma en dan ziet hij dat ze zijn oma berooft hebben hij mag tegen niemand wat zeggen van de daders want hij weet wie het gedaan hebben. Eentje was een oud klasgenootje van school.

Nou moet hij steeds tasjes gaan stelen anders doen ze zijn oma wat aan en maken ze zijn fluit stuk. Daarna moet hij nog veel meer tasjes stelen. En hij haalt er ook zelf wat geld uit en daar koopt hij een nieuwe fluit van want die hebben ze stuk gemaakt.

Toen hij een keer weer een tasje moest stelen deed hij het niet en hij rende weg een school gebouw in. Daar rende hij heen en weer.En met een handig maniertje had hij Evert en Lucas opgesloten en ondertussen had hij de politie al gebeld en werden ze opgepakt.Karakters hoofdpersonen:

Alex is de hoofdpersoon. Het is een jongen die nog op de basisschool zit. Hij komt heel vaak bij zijn oma. Hij is blond en heeft een blauwe jack. Hij is ongeveer twaalf jaar oud. Hij verzamelt skeletjes. Hij wordt bedreigd door twee jongens om tasjes van oude vrouwtjes te stelen en wordt zo de tasjesdief genoemd.De twee jongens: de een heet Evert en de ander heet Lucas. Het zijn broers wordt er verteld in het verhaal. Ze bedriegen Alex en willen iedere keer geld van hem. Als hij dat niet geeft pakken ze iets van hem af. Alex heeft hen betrapt bij het rotzooien bij de oma van Alex. Lucas heeft zelfs een keer Alex bedreigd met een mes.Oma Roos: het is de oma van Alex. Ze zijn dikke vrienden met elkaar en vertellen alles aan elkaar. Oma doet heel gewoon als ze is vastgebonden. Ze doet net alsof er niets is gebeurd. Als ze haar enkel verstuikt, gaat ze bij een nichtje wonen. Ze is wel een vertrouwenspersoon voor Alex. Ze is in de leeftijd van ongeveer 72 jaar.Plaats/Tijd:

De film speelt zich het meest af in de winkel straat als hij de tasjes moet stelen.

Het speelt zich ongeveer af tussen de 1990 en 2000 in welk jaar weet ik het niet precies.

Begin:

Als eerst zie Alex zijn oma de padjes over steken. Voor de deur van het huis van zijn oma stond een brommer want jongens waren er aan het inbreken.Perspectief:

De verhaal van de film word een beetje door Alex verteld want soms zegt hij precies hoe hij zich voelt.Titel verklaring:

De titel verklaren is natuurlijk heel makkelijk je hoeft er niet bij na te denken.

Want Alex moet tasjes stelen dus heet de film De Tasjesdief.Einde:

Het verhaal heeft geen open eind. Want als laats worden Lucas en Evert opgepakt door de politie en kan Alex weer normaal leven.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Nou zo krijg iik ook eens een voldoende!!!
bedankt!

15 jaar geleden

P.

P.

ik vind het heel goed gemaakt ik had er heel veel aan vooral de sammenvatting hartelijk bedankt

12 jaar geleden

R.

R.

deze film speelt zich af tussen 1990 en 200 welk jaar weet ik niet precies schrijf dat dan ook niet op!!

gekkk!!!!

8 jaar geleden

R.

R.

Fluit? Het was een klarinet!

7 jaar geleden