Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 752 woorden
  • 13 juli 2010
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Zakelijke gegevens
Titel
De kleine blonde dood
Regisseur
Jean van de Velde
Hoofdrolspelers
Antonie Kamerling als Valentijn, Olivier Tuinier als Micky en Loes Wouterson als Mieke
Jaar van uitgave
1993
Lengte van de film
95 minuten

Samenvatting
Valentijn is een dichter met een heftig en wild leven. Als hij op een nacht in een telefooncel seks met de juf heeft, heeft dat grote gevolgen. Mieke (de schooljuf van vroeger) raakt zwanger en besluit het kind te houden. Zelfs nu het kindje er is, blijft Valentijn nog steeds egoïstisch. Hij bezoekt Micky alleen maar als hij jarig is. Dat verandert snel als Valentijn ziet dat Mieke Micky slaat. Valentijn neemt hem mee naar huis en past zijn leven aan aan zijn zoontje. Hij doet veel moeite om een goede vader te zijn. Mieke wil Micky terug maar Valentijn keurt dat niet goed en houdt hem zelf. Mieke zet een rechtszaak in omdat ze Micky ook soms wil zien. Allebei doen ze alles om Micky te houden, waarbij Valentijn er veel hoop op heeft. De band tussen Valentijn en Micky wordt steeds sterker. Op een dag wil Mieke hem mee naar huis nemen om er een gezellig dagje van te maken maar dan valt Micky van de trap af waardoor hij in het ziekenhuis komt te liggen. Als Micky in coma ligt, besluit Valentijn hem uit zijn lijden te verlossen.

Analyse
Genre
Drama
Personages
Valentijn, een blond, lange man. Hij is heel erg egoïstisch maar verandert voor zijn zoontje. Hij is nogal grof, hij scheldt heel veel. Hij verandert steeds meer in een vader. De vader die Valentijn zelf nooit heeft gehad.
Mieke, een blonde vrouw. De oude lerares van Valentijn. Ze krijgt een kind van Valentijn. Ze slaat het kind, zoals Valentijn’s vader Valentijn had geslagen. Ze is volgens Valentijn een slechte moeder.
Micky, een klein blond jongetje. Hij wil bij Valentijn blijven, maar zijn moeder wil hem. Het wordt een heel gedoe maar uiteindelijk gaat Micky dood.
Tijd
In deze tijd. Alleenstaande ouders, goede ziekenhuizen. Veel vroeger kan het niet zijn want vroeger waren altijd je ouders bij elkaar, nu is de kans dat je ouders bij elkaar blijven even groot als dat ze uitelkaar gaan vroeger. Het verhaal duurt 7-8 jaar.
Plaats
het huis van Valentijn, het huis van Mieke, Micky’s kamer in het ziekenhuis en het crematorium.

Recensie
De film De kleine blonde dood was een niet zo leuke film. De delen dat Micky wordt geslagen zijn gewoon zielig, het is niet bepaald boeiend om kindermishandeling in een film te douwen want er worden toch al gigantisch veel kinderen mishandeld. Ik vind de delen dat Valentijn gaat dichten vind ik ook al niks aan want hij vloekt nogal heel erg veel en in een film vind ik dat absoluut niet thuishoren.
De film gaat over Valentijn, hij heeft een slechte jeugd gehad, zijn vader mishandelde hem. Toen hij eenmaal ouder was kwam hij zijn oude lerares tegen, Mieke. Ze hadden seks en Valentijn en Mieke kregen een zoon, Micky. Valentijn komt er achter dat Mieke zijn zoon geslagen heeft, haalt hij hem weg bij Mieke. Mieke wil Micky terug, Valentijn wil Micky houden. Mieke haalt Micky bij Valentijn weg voor een leuk dagje uit, Micky valt van de trap, belandt in het ziekenhuis en gaat dood.
Ik vond het zielig, Mieke sloeg Micky, maar het is gewoon niet boeiend meer om over kindermishandeling een film te maken. Dat hebben we nu al zovaak gezien dat er geen bal aan meer is. En sommige mensen de gewoontes in de film overnemen en hun eigen kinderen gaan slaan. Ik vond het zielig dat Micky van de trap afviel en dood ging, het is iets wat zo vaak kan voorkomen. Het is net als een waarschuwing voor ouders. Eigenlijk heel de film, geen veilige seks, kind, ruzie, kind valt, gaat dood. Als je het anders bekijkt zit de film vol met waarschuwingen.
Dus mijn mening. Ik vind de film niet boeiend, maar toch ook wel. Niet boeiend omdat er al zo veel film het zelfde onderwerp hebben. Wel boeiend omdat het lijkt alsof de film vol zit met waarschuwingen, dat ze laten zien hoe je het niet moet doen. Ik vond de film zielig want Micky gaat uiteindelijk dood door het geruzie van zijn ouders.
Aan de ene kant zou ik zeggen, het is een leuke film ik raad het andere aan, maar aan de andere kant nee kijk hem niet. Maar het is wel een leuke film als je van deze dingen houdt, ofzo. Ik zou hem kijken als ik jou was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"