Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 645 woorden
  • 9 november 2006
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
14 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kijkverslag “De kleine blonde dood” 1.Datum: 04-10-'05 en 06-10-'05
2.Titel: De kleine blonde dood
3.Auteur: Boudewijn Büch
Regie van de film: Jean van de Velde
4.Soort verhaal: Roman
5. Eerst is Valentijn nog een klein jongetje en krijg je te zien hoe hij toen leefde. Dan krijg je een tijdsprong in de film en is Valentijn een aantal jaar ouder. Hij heeft telkens met een andere vrouw sex. Tot hij op een dag sex heeft met een oude lerares van hem “Mieke”. Een paar maanden later is Valentijn een gedicht aan het voor lezen en heeft een prijs gewonnen dan komt Mieke in eens de zaal binnen gerend en roept dat ze zwanger van hem is. Dan is de baby geboren en hij heet Mickey. Valenijn gaat hem alleen op zoeken als hij jarig is. Toen Mickey jarig was en Valentijn hem op kwam zoeken zat Mickey op zijn kamer Mieke zei dat hij zich pijn had gedaan maar in werkelijkheid had ze hem geslagen. Valentijn nam Mickey mee naar huis en hij zei tegen Mickey dat hij een feestje zou organiseren. Valentijn probeert gewoon zijn eigen leven te leiden maar dat gaat niet hij moet zich aanpassen aan Mickey. Valentijn moet weg voor zijn werk en neemt Mickey mee en laat hem daar in de auto zitten. Mieke komt en ziet dat, ze wil hem meenemen maar dat mag niet van hem en hij krijgt het weer voor elkaar om Mickey mee te krijgen. Dan moet Valentijn ver weg voor zijn werk en moet iemand oppassen. Dan gaat Mieke naar school en neemt Micky mee naar huis, daar valt hij van de trap en raakt in coma. Valentijn gaat telkens naar hem toe en trekt dat de stekker er uit terwijl het eigenlijk niet mag van de doctoren. Toen ging Mickey dood. 6. Het verhaal loopt slecht af, want Mickey gaat dood en Valentijn trekt de steker eruit terwijl het eigenlijk niet mag. 7. Ja, dit verhaal is realistisch want in het echt kan er ook iemand op deze manier overlijden e.d. 8. -Valentijn (Antonie Kamerling) is een veelbelovende schrijver met een heftig wild leven rond de klok. -Mieke (Loes Woeterson) is de vroegere schooljuf van Valentijn. -Mickey (Olivier Tuinier) is het zoontje van Velentijn en Mieke hij lijkt erg op zijn vader en stelt veel vragen. 9. De omgeving lijkt wel net als in het echt. Het speelt zich af in een stad. 10. Het verhaal speelt zich af rond 1995
11. Er zitten een aantal tijdsprongen in. Onder andere van dat Valentijn eerst nog jong was en daarna “volwassen”, en er zitten ook een aantal flashbacks in één keer ziet hij zijn vader in bad zitten nadat hij een pakketje van zijn vader heeft open gemaakt dat van zijn vader is geweest en een keer dat hij denkt dat Mickey wakker is en dat hij tegen hem heeft gepraat maar dat kan helemaal niet en nog een keer toen Mickey al dood was en dat hij dacht dat hij samen met hem op de Kermis was. 12. Je ziet het verhaal door de ogen van Valentijn. 14. Ik vond het een mooi verhaal. Het jongetje (Mickey) was erg lief om te zien, het was erg aangrijpend toen zijn vader (Valentijn) de stekker er uit trok. Aan het eind vond ik dat de film een beetje was afgeraffeld, in het begin was het heel uitgebreid over hoe Mickey opgroeide en toen ineens viel hij van de trap en lag hij in coma dat is erg zonde. Extra antwoorden voor het kijkverslag

Als Mieke in beeld kwam (en ze was bv. droevig) was de muziek (ook) erg droevig zoals een soort opera muziek, maar als Valentijn in beeld kwam (en hij was droevig enz.) was het juist harde ruige muziek zoals toen Mickey in coma lag en toen hij dood was. Dus de muziek is erg belangrijk voor de sfeer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"