Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bend It Like Beckham (2002)

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 768 woorden
  • 23 november 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
14 keer beoordeeld


Hoofdpersonen:

Jessminder en Jules.

Bijpersonen:
Joe (coach), Mr. en Mrs. Bhamra (ouders van Jessminder), Pinky (zus van Jessminder), Alan (vader van Jules), Paula (moeder van Jules), Tony (hele goede vriend van Jessminder).

Beschrijf de hoofdpersonen (karakter, gedrag en levensbeschouwing):
Jessminder is eerlijk en een vechter. Ze kan wat opstandig zijn, maar wil ondertussen alles goed doen voor iedereen. Haar geloof is Indiaas.
Jules is snel op haar teentjes getrapt en is vastbesloten om te voetballen. Ze is niet gelovig.


Soorten relaties in de film:
Jessminder en Joe, Familie, Vrienden, Jessminder en Jules, Pinky en haar verloofde/man, Pinky en Jessminder, Jessminder en haar vader.

Meest aansprekende relatie in de film voor jou:
Jessminder en Joe. Je ziet hoe graag ze het met elkaar willen en dat het eigenlijk écht niet kan. Dat bouwt ergernis en ondertussen ook wel spanning op.

Bedenk zelf een levensvraag bij de film en geef hier antwoord op:
Hoe belangrijk is mijn geloof tegenover voetbal?
Jessminder wil voetballen, maar van haar ouders mag het absoluut niet. Ook is ze verliefd op een Nederlandse jongen, haar coach, genaamd Joe. Dat mag ook wettelijk niet omdat het haar coach is. Dit maakt het nóg ingewikkelder voor Jessminder. Ze moet een keuze maken tussen voetbal, haar gevoel en haar geloof..

Leg zo uitgebreid mogelijk uit wat deze film volgens jou te maken heeft met levensbeschouwing:
Jessminder moet vele keuze's maken, die met levensbeschouwing te maken hebben.
- Voetbal of mijn familie?
- Hoe belangrijk is mijn geloof voor me?
- Wat wil ik nou zelf?
- Moet ik Joe kiezen of zal ik mijn familie die pijn besparen?
Je ziet ook dat ze zichzelf probeert te vinden. Ze weet niet hoe ze iedereen gelukkig kan maken. Ze wil het beste voor iedereen en dat is erg lastig. Ze weet niet wat ze wil en krijgt daardoor vele problemen.

Samenvatting:
De zus van Jessminder, Pinky, gaat trouwen. Jess speelt altijd stiekem voetbal in het park. Jules komt haar een keer tegen en overtuigt coach Joe om haar een kans te geven. Jess mag dit thuis immers niet en toch gaat ze meedoen in het team. Het wordt een hele strijd om het geheim te houden, maar haar ouders komen hier natuurlijk achter en verbieden het haar nogmaals. Jessminder ziet in dat het geen zin heeft en wil het opgeven. Joe geeft het niet op. Na een gesprek met Jessminders ouders zijn ze echter nog steeds niet overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Jessminder en verbieden het haar nog steeds. Jessminder kan er op een gegeven moment niet meer tegen en komt onverwachts opdagen als ze een weekend in Duitsland moeten spelen. Na die wedstrijd zien familieleden van de verloofde van Pinky, Jessminder en Jules 'zoenen'. Ze zien Jules aan voor een Nederlandse jongen en verbieden de verloofde van Pinky met Pinky te trouwen en lassen de bruiloft af. De vader van Jessminder heeft echter wel door dat Jessminder nog voetbalt en komt een keer ongemerkt kijken. Als Jessminder een rode kaart krijgt, probeert Joe haar te troosten, wat bijna uitleid tot een kus. De vader van Jessminder is razend, net als Jules, omdat zij ook een oogje had op Joe. Als het weer goed is tussen Jules en Jessminder, denkt Paula dat Jules lesbisch is. Dat is een gigantische fout, want dat is natuurlijk niet het geval. Als de bruiloft uiteindelijk wél doorgaat nadat de familieleden inzagen dat Pinky en haar verloofde er kapot van waren, blijkt deze op dezelfde dag te zijn als de beslissende wedstrijd. Jessminder gaat niet en heeft besloten voetbal voor altijd op te geven. Joe ziet dit niet zitten en zoekt haar op op de bruiloft. De vader van Jessminder heeft dit echter door en spreekt er eerder mee. Hij besluit Jessminder te laten gaan, zodat ze de tweede helft nog kan halen. Als Jessminder de wedstrijd samen met Jules wint, krijgen ze een kans op een beurs in Amerika. Ze zijn namelijk gescout door een Amerikaanse scouter. Als ze terugkomt op de bruiloft, komt Jules met haar moeder nog even langs om Pinky te feliciteren. De moeder van Jules heeft echter een ander idee. Ze beschuldigt Jessminder van allerlei dingen. Jules schaamt zich dood en legt onderweg naar huis uit hoe het écht zit. Dat was dus ook al opgelost. Een paar dagen later, na een goed gesprek met Jessminders ouders mag Jessminder gaan naar Amerika en is ze dolgelukkig. Op het vliegveld ziet ze David Beckham, maar daar geeft ze niets om. Want Joe komt het damesteam coachen in Amerika. En daar kussen ze, zonder dat de ouders iets doorhebben..

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bend It Like Beckham (2002)"