Afblijven (2006)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • vwo | 493 woorden
  • 6 maart 2009
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
29 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Afblijven

Onderwerp: Drugsverslaving en de gevolgen

Deze film gaat over een meisje Melissa van 16 jaar dat heel erg van hiphop dansen houdt, maar dat van haar ouders niet mag. Ze doet stiekem auditie voor een videoclip van Brainpower. Ze is vooraf erg zenuwachtig en krijgt XTC-pillen in de kleedkamer van Jim die ook mee aan de auditie doet, het zorgt ervoor dat ze erg goed danst en mag meedoen in de clip. Haar vriend Jordi, die een beetje verliefd op haar is, is heel blij voor haar. Later komt hij erachter dat ze XTC gebruikt en zegt haar dat ze van die pillen af moet blijven. Melissa luistert niet en komt steeds verder in de problemen. Uiteindelijk raakt ze door foute pillen die later van Jim blijken te zijn in coma. Dankzij Jordi wordt Jim opgepakt. Jordi en Melissa krijgen eerst ruzie omdat Melissa vindt dat Jordi haar verraden heeft, maar uiteindelijk is ze heel blij en vertelt Melissa dat ze eigenlijk ook verliefd is op Jordi en dan kussen ze elkaar.

De hoofdpersonen:
- Melissa (Sem Veeger): zij is een meisje met rijke ouders. Ze is beïnvloedbaar en onzeker. Ze vindt het zelf eigenlijk niet leuk dat ze rijk is. Ze gaat op hiphop dansen terwijl dat van haar ouders niet mag.
- Jordi (Mathijs van de Sande-Bakhuyzen): is zeer verstandig en laat zich niet zomaar iets wijs maken. En hij is erg moedig.
- Jim (Tommie Venneker): is een sluwe, doortrapte drugsdealer. Hij beïnvloedt Melissa. Hij heeft zeer kort geschoren zwart haar en rijdt op een scootertje.

Regisseuse:
- Maria Peters, zij heeft ook Pietje Bell en Kruimeltje geregisseerd.

Mijn conclusie: de film is boeiend en goed geregisseerd, erg leuk om naar te kijken. Het onderwerp van deze film spreekt mij heel erg aan omdat deze film speciaal voor jongeren is gemaakt, maar ook leuk voor volwassenen. Je kunt in je leven altijd in aanraking komen met drugs en dat wordt in deze film mooi duidelijk. Er zat geen saai moment in, hierdoor verveelde je niet tijdens de film.

Ik vond het verhaal een goed en mooi geschreven verhaal van Carry Slee. Faalangst, gedoe met je ouders, de gevaren van drugs en verkeerde vrienden... Het zijn problemen waar veel jongeren een keer mee te maken krijgen. Hoofdrolspeelster Sem Veeger danst niet alleen heel goed, maar is ook een acteertalent. Ze speelt haar rol mooi ingehouden. Wel vond ik jammer dat de film soms een beetje knullig. Het hippe housefeest lijkt opgenomen te zijn in het plaatselijke buurtcentrum, waar een stel overduidelijke figuranten een beetje heen en weer staat te hupsen. Wat me wel opvalt als Jim Bakkum in een scène speelt,word er vaker op hem ingezoomd. En als Melissa na een dag vol pech een lekke band heeft, smijt ze haar fiets op de grond en zegt ze een beetje te overdreven: 'O nee, hè. Ook dat nog!', maar voor de rest vind ik het een goede film.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven (2006)"