La Bamba (1987)

Beoordeling 8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1454 woorden
  • 19 oktober 2003
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 8
53 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

La Bamba; de film…. Richie Valenzuela is een jongen van 17 die heel goed kan zingen en gitaarspelen. Richie’s bijnaam is High Tone, omdat hij zo goed kan zingen. Richie wil graag verder in de muziek ’business’, daarom gaat hij auditie doen voor een band. Tot Richie’s grote blijdschap wordt hij aangenomen bij de band, genaamd de Silhouettes. Richie treedt een paar keer met de Silhouettes op, maar ze laten hem niet zingen.

Met hulp van zijn moeder mag Richie, samen met zijn broer die drumt, in een café optreden. De mensen in het café zijn razend enthousiast. Dan ontmoet Richie een meisje op school, Donna, en hij wordt verliefd op haar. Donna ziet Richie ook wel zitten en ze gaan een paar keer met elkaar uit.

Dan krijgt Richie een droom. In de droom ziet hij een hoop mensen samen gezellig kletsen, basketballen enz. Maar een vliegtuig boven hen stort neer op die plek……

Ondertussen wil Richie, overmoedig door het succes, nog een keer optreden, maar dan zonder zijn broer. Richie en zijn moeder krijgen ook dit keer hun zin, er komt een dansavond met Richie als ‘achtergrondmuziek’. Dit wordt echter in de war geschopt door Richie’s broer, die boos is omdat Richie hem afgewezen heeft. Op de avond zelf is de broer zo dronken dat hij iedereen opstookt en dat de bezoekers gaan vechten. Ondanks de vechtpartij wordt Richie ontdekt door een platenmaatschappij. Het liedje ‘La Bamba’ slaat meteen aan en Richie wordt het popidool van dat moment.

Ook op de school van Richie wordt hij ’aanbeden’. Maar de verkering met Donna loopt niet zo lekker. Donna maakt het uit met Richie, omdat ze hem nooit ziet en ze erg strenge ouders heeft, die tegen de verkering zijn. Hierdoor heeft Richie zo’n liefdesverdriet, dat hij een liedje voor Donna schrijft. Ook dit lied wordt een hit. Door het succes van zijn singles krijgt Richie een auto en mag hij een tour door Amerika gaan beginnen.

Donna heeft ontdekt dat ze nog steeds heel veel van Richie houdt en verklaart hem voor hij weg gaat de liefde. Richie en Donna beginnen weer een relatie.

Richie schrijft nog een lied: Come on, Lets go. Ook dit liedje staat meteen op nummer 1.

Als Richie weg moet voor zijn tour begint de ellende. Het is hartje winter en de verwarming van de bus doet het niet. Richie wordt verkouden. De manager van Richie zorgt voor een vliegtuig . Het enige punt is, dat hier maar drie passagiers in passen, en Richie tourt met nog vier andere popzangers. Er wordt geloot en Richie is één van de drie gelukkigen. Intussen heeft Richie zijn droom al drie keer gehad. Hierdoor is Richie bang om te vliegen. Toch gaat hij het vliegtuigje in, omdat hij niet nog meer wil afzien in de bus.

Thuis zijn Richie’s broer en moeder erg trots op hem. Ze luisteren iedere dag naar de radio, omdat Richie’s hits hierop te horen zijn. Plotseling wordt het muziekprogramma onderbroken voor een mededeling. Het vliegtuig met Richie is neergestort en alle vier inzittenden zijn omgekomen.

Richie’s droom is werkelijkheid geworden……….

Extra onderwerp; overlijden Aaliyah Als extra keuze onderwerp heb ik het overlijden van r&b-zangeres en actrice Aaliyah gekozen. Dit heb ik gekozen omdat Aaliyah en Richie allebei omgekomen zijn doordat hun vliegtuig neerstortte. Als een popster overlijdt, zijn daar altijd erg veel mensen verdrietig over: Ø Allereerst natuurlijk de familie
Maar ook: Ø De fans Ø En de collega’s
In dit keuzeonderwerp wil ik op een rijtje zetten wat er gebeurd na de dood van een beroemde popzanger(es) als Richie en Aaliyah. Ik heb een aantal artikels en uitspraken op een rijtje gezet, vanaf een paar maanden voor haar dood t/m een paar maanden na haar dood.

Een stukje nieuws uit een muziekblaadje van maandag 21 mei 2001:

Dit wil je ook lezen:

Dat Aaliyah momenteel haar eerste elegante stappen in het acteurswereldje zet, betekent niet dat ze de muziek vaarwel zegt. Op 19 juni verschijnt immers haar nieuwe cd 'Aaliyah'. *** Gelukkig maar!

Een artikel uit de krant van 27 augustus 2001:

Zangeres en actrice Aaliyah is zaterdag in de Bahamas om het leven gekomen in een vliegtuigongeluk. Kort na het opstijgen vatte het toestel vuur. Niemand van de negen inzittenden overleefde de ramp. Aaliyah maakte voor het eerst naam in 1994 met haar debuutalbum 'Age Ain't Nothing But a Number'. In 1999 mocht ze een Grammy in ontvangst nemen voor haar bijdrage aan de soundtrack van 'Dr. Dolittle'. Vorig jaar was ze naast Jet Li te zien in 'Romeo Must Die'. Ook voor de single die ze voor die soundtrack opnam, 'Try Again', kreeg ze een Grammy toebedeeld. Vorige maand bracht Aaliyah een derde album uit, 'Aaliyah', en in de nabije toekomst zou ze te zien zijn in de sequel van 'The Matrix'. Dat heeft spijtig genoeg niet mogen zijn.

Berichtje in de krant van 31 mei 2001:

Vandaag wordt Aaliyah begraven in Manhattan. De begrafenis is gesloten voor het publiek, maar voor de fans wordt een speciale wake georganiseerd in het centrum van New York. *** Slaap zacht, lieve meid, we zullen je nooit vergeten.

Een artikel met een hoop uitspraken van collega’s in een muziekblad, een paar dagen na Aaliyah’s dood:

"Het is jammer dat haar talent verloren gaat voor muziek- en filmliefhebbers. Ik ben nog maar anderhalf jaartje actief in het wereldje, maar ik heb zeker het genoegen gehad Aaliyah te ontmoeten. Mijn medeleven gaat uit naar haar familie." (Nelly)

"Ik was bevriend met Aaliyah sinds 1996. Je kon niet anders dan haar aardig vinden. Aaliyah was enorm getalenteerd, maar ik herinner me haar vooral als de fantastische persoon die ze was." (Monica)

"Ze was een fantastische vriendin en een fantastisch mens. Haar heengaan is een verlies voor ons allemaal." (Acteur Anthony Anderson, te zien naast Aaliyah in 'Romeo Must Die')

"Ik vernam het nieuws vlak voor ik op het podium moest. Ik wou het eerst niet geloven, maar het bericht bleef het hele optreden door mijn hoofd spoken. Ik hield van haar. Ze was een lieve meid." (Ja Rule)

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

"Ik vernam het nieuws vlak voor ik op het podium moest. Ik wou het eerst niet geloven, maar het bericht bleef het hele optreden door mijn hoofd spoken. Ik hield van haar. Ze was een lieve meid." (Ja Rule)

" Ik twijfelde eerst of het wel waar was, dus heb ik gebeden dat het niet zo was. Ik wens haar familie veel sterkte toe." (Ras Kass)

"Woorden schieten tekort om dit gemis uit te drukken. Aaliyah was als familie voor me. Ik zal haar erg missen". (Ginuwine)

"Ze was erg getalenteerd, had stijl, was warm en mooi, maar tegelijk erg medelevend en bescheiden. Hoewel ze steeds met haar beide voeten op de grond bleef, had ze genoeg energie om eender wie op wolken te laten lopen. Laten we voor haar bidden." (DMX)

"Ik heb het gevoel dat ik een zusje verloren heb. Het klikte ongelooflijk tussen ons. Ik kan er moeilijk over praten op dit moment. Aaliyah was briljant, de meest speciale persoon die ik ooit ontmoet heb." (Timbaland)

"Aaliyah begroette je altijd met een glimlach. Ze was zo iemand die de zon kon laten schijnen op een regenachtige dag. Als artieste stond ze op de drempel van de grote doorbraak. Haar tijd was aangebroken, haar beste werk ging net komen." (Puff Daddy

Bericht van Producer Timbaland op 13 september 2001:

Producer Timbaland zal op 'Indecent Proposal', zijn volgende album met Magoo, een onuitgegeven nummer van Aaliyah uitbrengen. Het gaat om het duet 'I'm Music' dat de zangeres kort voor haar dood met Beck opnam. Timbaland beschouwt het als een laatste eerbetoon aan zijn verongelukt protégé en denkt erover om het nummer ook als single te releasen. Het album zelf verschijnt omstreeks 20 november.

Bericht in de krant van een paar weken na Aaliyah’s dood:

Aaliyahs vliegtuig was te zwaar
Na enige weken van speculaties over de toedracht van het vliegtuigongeluk waarbij zangeres Aaliyah om het leven kwam, is nu definitief bevestigd dat het vliegtuigje te zwaar beladen was. Niet alleen zaten er te veel personen in de Cessna 402B (negen, terwijl er slechts plek was voor maximaal acht) maar er lag ook te veel bagage in het ruim, waardoor het staartgedeelte van het vliegtuig door de zwaartekracht naar beneden werd getrokken, zo blijkt uit het onderzoeksrapport. Geschat wordt dat het totaalgewicht van het vliegtuig inclusief benzine en bagage, exclusief passagiers 2470kilo was. Het maximale gewicht wat een Cessna 402B kan dragen, is 2835kilo. Negen passagiers wegen aanzienlijk meer dan de resterende 365 kilogram……

Muzieknieuws van 15 mei 2002:

De ouders van de betreurde r&b-coryfee Aaliyah hebben een rechtszaak aangespannen tegen platenmaatschappij Virgin. Het ouderpaar claimt dat de platenfirma door nalatigheid verantwoordelijk is voor de dood van hun dochter. Volgens hen zou Virgin een veel te klein vliegtuig en een onervaren piloot ter beschikking gesteld hebben om de crew en het materiaal over te vliegen en zo schuld hebben in het fatale ongeval. Nabestaanden van andere inzittenden hebben gelijkaardige rechtszaken tegen de major lopen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.