The Wave (1981)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 493 woorden
  • 20 september 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
4 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
The wave

1. De klasgenoten van Robbert lopen langs hem heen, ze vinden hem maar een sukkeltje!

2. Als het experiment begonnen is, is Robbert niet meer het sukkeltje van de klas. Voor het eerst in zijn leven wordt hij niet meer uitgelachen, en hoort hij bij een groep.

3. Robert moest naar het experiment huilen, omdat The Wave belangrijk voor hem was, zonder de wave zal hij weer het pispaaltje van de klas worden (denkt hij). En omdat hij niets beter is dan al de Nazi’s.

4. Laurie geeft kritiek, omdat niemand meer zelfstandig keuzes maakt en zelfstandig denkt! Het werd een obsessie.


5. De gevolgen daarvan waren, dat de hele klas zich tegen haar keerde. Ze was niet meer zo populair als eerder, daardoor hoorde ze niet meer bij een groep.

6. De drie motto’s zijn: Strength by community, strength for discipline, strength by passion.
Dit betekend: Kracht door gemeenschap, kracht door discipline en kracht door passie.

7. De leerlingen moesten de docent beantwoorden door helemaal recht op te gaan staan en te roepen Mister Ross, en dan moesten ze hun vraag of antwoordt geven.

8. Eerst loopt iedereen in de kleren die hij of zij zelf mooi vind, maar als het experiment is gestart word de kledingsteil steeds netter, en aan het eind loop iedereen in ongeveer dezelfde kleren!

9. Iedereen draagt hetzelfde zo zijn er geen verschillen in stand te zien aan de kleding die iemand draagt, en aan dezelfde kleding kun je zien bij welke groep je hoort.

10. Mensen zoals Robbert hebben een grotere kans om daar aan mee te doen omdat, Robbert gepest werd, door aan ‘The Wave’ mee te doen stond hij helemaal niet meer in een lagere positie dan alle andere leerlingen. Ook werd hij niet meer gepest.

11. Ik denk dat ze niet gauw meer in een vergelijkbare situatie terecht komen, omdat ze heel erg geschrokken zijn. En de signalen herkennen!

12. Als ik zoiets mee zou maken, zou ik mij denk ik schamen, dat wij eigenlijk net zo zijn als al die mensen die achter Hitler aanliepen! Ik denk dat je er niet meer over naar wilt denken, en het zo snel mogelijk wilt vergeten.

13. Ik weet niet direct wat te noemen, maar ik denk dat het wel te vergelijken is met pestgedrag.

HET GEDICHT.
14. indoctrinatie is een overtuiging door een leer op te dringen aan iemand.


15. Dit gedicht zou kunnen slaan op Laurie.

16. De dichter wil duidelijk maken dat, de mensen voor 200% achter hun leider staan, ook al deed hij de vreselijkste dingen!

DAGBOEK.
17. In een dictatuur mogen de mensen niet nadenken omdat, de leider dit al voor hen doet, wat hij heeft bedacht moeten hun gewoon doen. Mensen hebben voornamelijk plichten en geen rechten!

18. Een propaganda is een actie om aanhangers te werven.

19. Befehl ist Befehl!

20. Artikel 1 van de grondwet luid;
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Wave (1981)"