Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Kite Runner (2007)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1018 woorden
  • 11 februari 2009
  • 118 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
118 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Filmverslag: The Kiterunner

We moesten voor goddienst een filmverslag, boekverslag of een verslag van een bezoek aan de moskee maken. Ik heb gekozen voor het film verslag omdat mij dit het leukste leek, en the Kiterunner was een nogal nieuwe film, en die vind ik meestal leuker dan de wat oudere films.

1.
-De naam van de film: The Kiterunner
-De naam van de regisseur: Marc foster
-De hoofdrolspelers zijn: Amir, Hassan, Soraya, Baba en Sohrab

2.

-Het verhaal speelt zich vooral af in Afghanistan (Kabul), en ook in Amerika (Californië)

-Hoe zijn de spelers gekleed/gegrimeerd: De spelers zagen er in Afghanistan vooral armoedig uit ze hadden baarden echte of “gegrimeerde” en ze droegen voornamelijk witte kleding, De vrouwen droegen een Burka. In Amerika zijn ze gewoon normaal gekleed als andere Amerikanen ( westerlingen )
-De muziek van de film klonk Oosters ( Arabisch) Het gaf de film een betere sfeer maar het speelde geen erg belangrijke rol.
-Op welke manier wordt het verhaal verteld: In flashbacks.
-Welke scènes zijn je het meest bijgebleven: De scène van dat Hassan verkracht werd omdat hij de vlieger van Amir niet aan Assef wou geven, dat vond ik een erg zielig. Ik vond de scène dat de vrouw in het voetbal stadion werd gestenigd ook erg aangrijpend, dat ze zo met hun vrouwen omgaan vind ik echt heel erg en dat, dat normaal is in hun cultuur. En de scène dat Amir weer ging vliegeren samen met Sohrab vond ik een erg mooie scène en een toch nog leuke afsluiting van de film.

3. Samenvatting:

Amir woont samen met zijn vader Baba in een huis, ze hebben twee bedienden Ali en zijn zoon Hassan, Hassan en Amir zijn bevriend, en ze gaan samen vliegeren met een vlieger die Hassan samen met Amir op het strand gehaald hebben. Ze zijn heel erg goed en ze verslaan zelfs een jongetje genaamd omar die ook heel goed was in vliegeren tijdens de vliegerwedstijd. Amir is de vliegeraar en Hassan is de vliegerrenner, hij haalt de vliegers die zijn gevallen als een soort van trofeeën. Toen Amir de laatste vliegeraar had verslagen ging Hassan de vlieger halen, Amir volgde Hassan en hij zag dat Hassan door Assef mishandeld werd en verkracht, Amir rent weg. Dit heeft de vriendschap tussen de twee steeds meer verslechterd en uiteindelijk zijn Hassan en zijn vader ergens anders gaan wonen. In Kabul vielen de communisten binnen en toen zijn Amir en zijn vader gevlucht naar Amerika Californië. Daar Bouwen ze verder een bestaan op, Amir ontmoet Soraya op een markt en ze gaan trouwen, kort daarna komt zijn vader te overlijden aan kanker. Na een tijdje krijgt Amir een telefoontje van Rahim Kahn dat Hassan en zijn vrouw zijn doodgeschoten door de Taliban omdat ze het oude huis van Amir en zijn vader niet aan de Taliban wouden geven en dat hun zoontje Sohrab in een weeshuis zit. Amir gaat naar Afghanistan om het zoontje te halen, en een beter leven met hem op te bouwen in Amerika. Sohrab is meegenomen door de Taliban maar Amir bevrijd hem en neemt hem mee naar Amerika waar ze een nieuw leven opbouwen.

4.
Er zijn verschillende conflicten waar het om gaat in de film:
De verschillen in de bevolkingsgroep van Hassan en Amir, daarom is iedereen tegen hun vriendschap.
De conflicten tussen de Taliban en de russen en conflicten tussen de macht van rijke families en arme families.

5.
De belangrijke personages zijn:
Amir: Is een aardige jongen, hij wordt snel beïnvloed door andere mensen om hem heen omdat hij zich aantrekt van wat mensen over hem denken. Het is de halfbroer en vriend van Hassan.
Hassan: Is ook een aardige jongen, het is de halfbroer en vriend van Amir, hij is ook een tijdje samen met zijn vader werkzaam geweest bij Amir en zijn vader.

Ze verschillen niet veel van elkaar, ze komen wel van andere bevolkings groepen daarom verschillen hun normen en waarden wel.
Het zijn vertegenwoordigers, Amir en zijn vader zijn vertegenwoordigers van het Pashtun volk, Hassan en zijn vader zijn juist weer vertegenwoordigers van de Hazara`s.

Ik heb het meeste met Hassan meegeleefd, ik vond het erg zielig wat erg allemaal met hem gebeurd is, en dat hij uiteindelijk ook nog eens is doodgeschoten.

6.
Het doel van de film: Het doel van de film was laten zien hoe het allemaal gaat in Afghanistan hoe de cultuur is en hoe het loopt met de oorlog.
De middelen: De regisseur liet stukjes zien zoals die vrouw die gestenigd werd bijv. en dat dat heel normaal was voor hun. Dat soort dingen maakte de film spannend en interessant. Vooral omdat het voor ons helemaal niet gewoon is zo met elkaar om te gaan en geheel andere cultuur.
Vind je dat de regisseur geslaagd is in zijn bedoeling? Ja, hij heeft duidelijk laten zien hoe het eraan toe gaat in Afghanistan, hoe de cultuur is.

7.
Wat verwachte je van de film?
Ik had wel een iets leukere film verwacht, want het heet de vliegeraar dan denk je niet gelijk aan al die erg dingen die je uiteindelijk te zien krijgt in de film. Ik had ook erg veel van de islam verwacht dat valt ook wel tegen.

8.
Totaalindruk van de film:
Ik vond het een erg interessante film, en ook erg zielig met wat er allemaal gebeurd. Ik wist wel dat er dingen in Afghanistan (islam) gebeurde zoals vrouwen slaan etc. Maar dat ze echt zulke erge dingen doen zoals in de film, ze laten je ook een stukje van de Taliban zien dat vond ik ook wel interessant, want je hoort (hoorde) er veel over in het nieuws maar nooit echt hoe het eraan toe gaat.
Gevoel bij de film:

Ik vond het een erg zielige film, met soms wat spanning erin.
Mening:
Ik vond het een erg interessante film en mooie film die me toch wel aan het denken heeft gezet. Het heeft me geraakt en ik vond het helemaal geen tijdverspilling ernaar te kijken, als ik niet voor goddienst deze film moest kijken had ik hem ook wel gaan kijken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Kite Runner (2007)"