ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

Verhaal:
Jamal Malik is een weeskind dat in de sloppenwijken van Mumbai woont. Hij verliest zijn moeder op jonge leeftijd, want ze wordt vermoord door Hindoeïstische rebellen. Hij vlucht samen met zijn broer en tijdens het vluchten ontmoeten ze Latika. Zij heeft ook haar ouders verloren. Jamal vindt haar meteen leuk. Op een dag zijn ze op de vuilnisbelt naar bruikbare dingen aan het zoeken. wanneer een man, Maman, hen benadert en meeneemt. Hij geeft de kinderen eten en een slaapplaats. Ze denken dat hij hen wil verzorgen, maar hij wil alleen maar geld verdienen. Maman maakt de kinderen zelfs blind, omdat blinde bedelaars nu eenmaal meer verdienen. Salim is het hulpje van Maman. Op een nacht beveelt Maman Salim, dat hij Jamal moet gaan halen. Salim heeft de keus om net als Maman rijk te worden (en een blind broertje te hebben) òf te vluchten. Hij vlucht. Ze springen op de trein, maar Latike, die met hen meevluchtte is wat trager dan de jongens. Salim steekt zijn hand uit naar Latika, maar trekt het op het laatste moment toch terug waardoor Latika alleen achterblijft. Jamal is hierdoor erg van slag, maar zijn leven gaat verder. Ze proberen overal geld te verdienen om aan eten te komen. Zo stelen ze de schoenen van toeristen en verkopen die achteraf ergens anders. Ook geven ze rondleidingen aan toeristen bij de Taj Mahal.
Na jaren wil Jamal terug naar Mumbai om Latika te gaan zoeken. Ze vinden haar, maar komen ook weer Maman tegen die Latika heeft opgevoed tot een prostituee. Voor haar maagdelijkheid wordt veel geld verwacht. Salim haalt een revolver tevoorschijn en vermoordt Maman. Salim sluit zich hierna aan bij de gangster Javed, en scheidt wegen met Jamal. Ook neemt Salim Latika met hem mee.


Daarna krijgt Jamal een baantje gekregen als theejongen bij een callcenter, waar hij zijn broer in het bestand vindt en belt. Jamal zoekt Salim op om te vragen of hij weet waar Latika is. Salim heeft spijt van wat hij heeft gedaan en stuurt Jamal naar zijn huis, omdat zijn baas eraan komt. Als ze ‘s avonds liggen te slapen wordt Salim gebeld en gaat hij naar beneden. Jamal kijkt vanaf de trap toe. Salim bid en vertrekt. Jamal achtervolgt hem. Hij komt uit bij een groot huis met een poort. Hij ziet Latika en weet binnen te komen als kok. Hij praat met Latika, maar hij kan niet veel doen, omdat haar man op de bank tv aan het kijken is. Javed, Latika's man, wordt boos omdat hij zijn broodje niet lekker vindt en omdat Latika naar ‘Who Wants To Be A Millionaire?’ kijkt. Jamal zegt dat ze Javed moet verlaten en nu met hem mee moet gaan. Maar Latika durft dat allemaal niet en zegt dat hij haar moet vergeten waarop ze Jamal wegstuurt. Desondank blijft Jamal vertrouwen hebben en spreekt met Latika af, dat hij elke dag om acht uur op haar zal wachten op het station. Dagen achtereen wacht Jamal op haar zonder haar te zien, totdat ze op een dag besluit om te ontsnappen en naar het station te gaan. Jamal ziet Latika jammergenoeg veel te laat, want hij ziet niet veel later dat zij meegenomen wordt door zijn broer Salim en nog een paar andere jongens. Hij schreeuwt, maar beseft uiteindelijk dat het zinloos is. Ze is weer uit zijn leven, en ditmaal misschien voorgoed.
Op een dag doet Jamal uit puur toeval mee aan het programma ‘How Wants To Be A Millionaire?’. Niet omdat hij geld wil verdienen, want hij heeft andere, belangerijke redenen. Tijdens het programma antwoord hij alle vragen goed, maar vanwege zijn achtergrond als arm en verwaarsloosd kind wekt dat argwaan op bij sommigen. Als er nog één vraag overblijft wordt er een pauze ingelast; niet omdat daar behoefte aan is, maar zo kan Jamal opgepakt worden door de politie die hem verdenken van valsspelen. Om te bewijzen dat hij echt onschuldig is vertelt hij zijn hele levensverhaal. Hij vertelt over de sloppenwijk waar hij met zijn broertje is opgegroeid, over de avonturen die ze beleefd hebben en over Latika. De politiecommissaris beseft dat Jamal niet valsgespeeld heeft, maar als zijn kennis uit ervaringen had geput. Hij laat Jamal vervolgens gaan.
De volgende dag gaat de show verder. Hij weet de laatste vraag niet en schakelt zijn laatste hulplijn in en belt zijn broer. Salim heeft ondertussen Latika, die Jamal in de show heeft gevolgd, helpen te ontsnappen van Javed. Latika heeft de telefoon van Salim, en neemt op. Jamal is verbaasd maar blij om te horen dat ze veilig is. Latika weet het antwoordt op de vraag ook niet. Daardoor is Jamal genoodzaakt te gokken, maar hij beantwoordt de vraag goed en wint uiteindelijk 20.000.000 roepie. De igenlijke reden dat hij meedeed was, omdat hij zeker wist dat Latika hem dan ook zou zien en horen aangezien Latika altijd naar dat programma (

How Wants To Be A Millionaire?) kijkt.
Ondertussen heeft Salim zich opgesloten in de badkamer, omdat hij Latika heeft laten ontsnappen en hij dood gaat. Javed staat achter de deur met zijn handlangers en revolvers. Salim vult het bad met geld en gaat erin zitten en wacht tot ze de deur openbreken. Hij hoort nog net dat Jamal heeft gewonnen voordat de deur open gaat. Salim schiet Javed dood waarna hij kort daarna ook zelf wordt doodgeschoten door Javeds handlangers.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.