The Lion King (1994)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 335 woorden
  • 7 maart 2009
  • 118 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
118 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Samenvating Lion King

De Lion King is een spannende, zielige en romantische film. Het verhaal begint ermee dat Mufasa, de koning van de savanne, zijn zoon Simba laat zien wat hij later moet doen en wat van hem zal zijn. Maar Simba houdt er van om allemaal spannende dingen te doen en gaat daarom met Nala naar het olifantenkerkhof. Daar proberen de 3 hyena’s, Banzai, Zinzi en Ed, Simba op te eten, maar net op tijd komt Mufasa hem redden. Scar vindt het vreselijk dat Simba nog leeft. Evengoed heeft Scar nog een plannetje om Mufasa te doden, zodat hij de troon over kan nemen. Hij zorgt ervoor dat Simba weer in moeilijkheden komt en dat Mufasa hem weer komt redden. Het is hem ook nog gelukt, en Mufasa is dood. Simba is erg verdrietig. Wanneer Scar zegt dat het zijn schuld is, loopt Simba weg.

Nadat hij een tijdje heeft gelopen komt hij Timon en Pumba tegen. Die hebben het motto “Hakuna Matata” en Simba doet daar dan ook aan mee. Nadat hij daar al zijn hele leven heeft gewoond, komt hij opeens Nala tegen die Pumba probeert aan te vallen. Ze worden stapel verliefd, maar dan vertelt Nala hoe het bij haar thuis is. Ze vertelt dat het wel leek op een kerkhof en dat de hyenas en Scar alles over genomen hadden. Ook zei ze tegen Simba dat alle leeuwen dachten dat hij dood was en dat hij terug moest gaan. Maar Simba wilde niet terug. Hij zei dat hij geen koning meer was. Maar na de raad van de aap Rafiki en zijn vader, besluit hij toch terug te gaan. Na een spannend gevecht gooit Simba Scar van de troon en is Simba koning!

Ik vond het een spannende, zielige en romantische film. Wanneer je naar de film kijkt, lijkt het een gewoon verhaal. Maar wanneer je zulke vragen moet maken, kijk je met andere ogen naar de film, en naar de levensbeschouwelijke dingen in de film. Ik vind hem een 8,5 waard.

REACTIES

N.

N.

zo erg bedankt

11 jaar geleden

K.

K.

hoii ik vond het een prachtige film

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Lion King (1994)"