Dying to live (1999)

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 799 woorden
  • 14 februari 2009
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

DYING TO LIVE

titel verklaring:
Eigenlijk betekend “Dying to live” 2 dingen: Doodgaan en heel erg graag iets willen. Rachel overlijd in het verhaal maar ze wil eigenlijk heel graag leven want ze wil bij Mathew en haar vrienden zijn. Rachel wil ook heel graag iets met zeehonden doen en daarvoor op vakantie te gaan. Vanessa (de ex van Mathew) wil heel graag Mathew terug als vriend hebben.
Evan en Mathew willen allebei heel hoog komen met het schoonspringen wat ze doen.

Dying to live
Doodgaan` iets heel graag willen

Samenvatting:
Er is een groepje vrienden. Matthew heeft een vriendin en die heet Rachel. Matthew is een topzwemmer. Op een dag gaan ze naar een feest toe, waar Mattew’s ex-vriendin Vanessa ( die erg jaloers is ) ook is. Ze gooit iets in Mattew’s drinken. Even later wil Mattew aan zijn vriendin Rachel en sprong in het zwembad laten zien die volgens hem niemand anders kan. Als hij boven op de duikplank staat wordt hij plotseling heel duizelig en valt van de duikplank af in het water. Rachel ziet dat en probeert hem te redden maar valt over een ijzeren paal heen en valt ook in het water. Mattew ziet het en probeert haar nog te redden maar het is al te laat. Iedereen beschuldigd hem ervan dat hij Rachel heeft laten doodgaan. Maar het is Vanessa’s schuld. Iedereen Negeert Mattew. Rachel ziet samen met wil ( een ander iemand die ook dood is ) wat er gebeurd. Ze proberen alles zo goed mogelijk te regelen. En mattew wil zelfmoord gaan plegen met de revolver van zijn vader maar op dat moment komt Vanessa. En ze ziet het en slaat een ruit in. Leslie ook een meisje van het groepje, kan ook goed zwemmen maar heeft een hartkwaal. Vanessa die op het feest iets in het drinken van Mattew had gedaan die gaat op een dag als de school dicht is kijken of ze het doosje van die pillen kan pakken maar dat lukt niet. Leslie kwam ook kijken en toen zag Vanessa dat en sloeg haar bewusteloos en kleedde haar om en toen sleepte ze haar naar het zwembad toe , en toen zag Rachel dat en die maakte de hond van Mattew gek zodat die meekwam en die blafte allemaal en toen kwamen die vader van Mattew en Mattew zelf ook mee en die zagen dat Vanessa bezig was met Leslie in het water te duwen. En toen gooide Vanessa Leslie snel in het water en toen mattew en rende na het zwembad toe om leslie eruit te halen. Toen rende de vader van Mattew haar achterna en pakte haar. Mattew heeft Leslie gered. Leslie ligt nu in het ziekenhuis. Het was kantje boord met haar maar gelukkig heeft ze het gered. Rachel is in haar lichaam gekropen en Leslie is naar haar vader (wil) gegaan want dan konden Mattew en Rachel toch nog samen op vakantie gaan. Maar als ze terug zouden komen van de vakantie dan zou het ook de tijd voor Rachel zijn om te gaan.

Hoofdpersonen:
Matthew: Matthew is een aardige jongen die goed kan zwemmen en schoonspringen, hij probeert als het moet andere mensen te redden. Hij is eerlijk en heel behulpzaam. En het is ook een hele rustige jongen.

Rachel : Aardig meisje die met iedereen het beste voor heeft , Probeert Mattew te redden in het water maar is zelf de dupe ervan. Ook iemand die zich meteen druk maakt om iets.

Evan: komt eigenlijk in het verhaal niet zo heel veel voor , maar is ook iemand die bij het groepje hoort.

Leslie: Lief iemand die heel goed kan zwemmen, ondanks dat ze een hartkwaal heeft. Verder ook een eerlijk persoon die het beste met iedereen voor heeft.

Will : geest die alles kon zien wat hun deden en met iedereen het beste voor had. Hij zorgde ook zo’n beetje dat sommige dingen tegen gehouden konden worden. Verder kon hij met veel dingen lachen. En toen Rachel dood was deed hij net of alles normaal was wat er gebeurde.

Vanessa: Een jaloers kreng, die meent dat ze alles is. Ze liegt over alles en geeft andere mensen de schuld. Ze is ook de ex-vriendin van Mattew. Het is een heel stiekem meisje en niet aardig.

Mijn mening:
Ik vond het een hele mooie film om te zien.
Ook heel knap van de hoofdrolspelers dat ze die dingen die in de film gebeurden zo mooi konden overbrengen.
Het was ook een spannende film want je wist niet wat er verder gebeurde.
Het is wel een fantasieverhaal want er zaten we een paar dingen in het verhaal die niet in het echt kunnen gebeuren.
Ik had niet verwacht dat Rachel in het verhaal dood zou gaan.
Ik dacht wel dat het een happy eind was doordat iedereen nog zou leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dying to live (1999)"