Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Korte samenvatting

Wanneer de zus van Jess gaat trouwen, is het hele gezin druk bezig met de voorbereidingen ervan. Ondertussen speelt Jess stiekem in het park voetbal met haar vrienden.

In diezelfde stad speelt Jules in het damesteam van de Hounslow Harriers en als zij op dat moment Jess ziet voetballen overtuigt ze haar trainer Joe ervan om haar een kans te geven in het damesteam.

Jess woont in een Indiase familie en daarom laten haar ouders het niet toe dat Jess gaat voetballen, en dat weet ze heel goed.

Wanneer de moeder van Jess haar betrapt met het voetballen in het park en ziet dat ze helemaal onder de modder zit verbiedt ze haar nog eens te voetballen.De schoonouders van Pinky (Jess’ zus) hebben Jess gezien met Jules die ze verwarren met een Engelse jongen en daarom gaat de bruiloft van Pinky niet door en wordt er niet meer gevoetbalt.

Joe probeert haar ouders over te halen met een gesprek maar toch blijven Jess’ ouders weigeren haar te laten voetballen.

Jules en Jess zijn hele goede vriendinnen, maar ze zijn allebei verliefd op hun trainer Joe.

Wanneer Jess tijden een halve finale een rode kaart krijgt probeert Joe haar te troosten. Als ze dan willen kussen komt Mr Bhamra (vader van Jess) langs en ziet hij dat. Ze weten nu dat Jess nooit meer zal voetballen.

De bruiloft van Pinky gaat weer door en valt precies op de dag dat Jess de beslissende wedstrijd moet spelen.

Tijdens de bruiloft ziet Mr Bhamra dat Jess heel verdrietig is en hij laat haar naar de wedstrijd gaan. De wedstrijd wordt gewonnen en de Amerikaanse scout die voor Jess en Jules kwam biedt hun een voetbalbeurs in Amerika aan.

Dan is het tijd voor Jules en Jess om naar Amerika te gaan en uiteindelijk zoent Jess met Joe, want hij is toch haar trainer niet meer.Belangrijke personages.

Jess: Een Indiaas meisje die hartstikke gek is van Beckham en van voetbal, maar haar ouders verbieden haar dat.

Jules: Ze is ook helemaal gek van voetbal, haar moeder probeert haar wat vrouwelijkheid bij te brengen door leuke bh’s en sexy rokjes voor haar te kopen.Joe: De trainer van het damesteam. Hij kan door een gescheurde gewrichtsband zelf nooit meer spelen.Pinky: Ze is de zus van Jess en totaal anders dan Jess. Ze houdt zich alleen bezig met jongens en met haar geloof.Tony: De beste vriend van Jess. Na een tijdje komt hij er achter dat hij homo is.Culturele verschillen:

De namen.

De gewoontes van trouwen.

Emancipatie.De problemen van Jess:

Jess is Indiaas, en mag daarom niet voetballen van haar ouders. Ze moet zich netjes gedragen. Ze moet kunnen koken en een huis onderhouden, terwijl ze dat helemaal niet wil.

Ook is ze net als Jules verliefd op haar coach.De problemen van Jules:

Haar moeder probeert haar ook vrouwelijke dingen aan te leren, maar ook zij houdt alleen van voetbal. Toen ze een incident met Jess had hoorde haar moeder het gesprek dat over Joe ging, toen dacht ze dat haar dochter lesbisch was.Het probleem van de ouders en hoe werden die opgelost:

Ze willen niet dat hun dochters zich zo bezighouden met voetbal; ze vinden het een jongenssport. Het is niet normaal als een meisje gaat voetballen. Ze denken dat hun dochters nooit zullen trouwen.

Jess en Jules loste dit probleem op door hun ouders te overtuigen dat ze er erg goed in zijn en dat je ook als voetbalster kunt trouwen.Sfeer, muziek en special effects:

De sfeer was meestalDe muziek was wel van deze tijd en paste goed bij de film. Er zat actie in de muziek, net als in de film.De special effects vond ik wel mooi. De voetbalwedstrijden zagen er heftig maar spannend uit.Slot:

De Amerikaanse scout had Jess en Jules een voetbalbeurs in Amerika aangeboden. De vader van Jess vond het goed dat Jess hierheen ging omdat hij hetzelfde had meegemaakt toen hij nog jong was. Haar moeder was het er eigenijk niet mee eens. Toen Joe afscheid nam van Jess en Jules zoenen Jess en Joe toch nog met elkaar.Mening:

Ik vond het een spannende film; het zijn problemen die maar zo voor kunnen komen en de ouders zullen net zo reageren. De film was dus realistisch en hij was ook wel komisch.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

er staan dingen in die niet kloppen en die niet waar zijn

12 jaar geleden

E.

E.

héél slecht, er hoort veel meer in te staan man!

10 jaar geleden

H.

H.

Vet goed man! Ik heb het helemaal gekopieerd en had een 10!

9 jaar geleden

C.

C.

ik vind het wel goed, staat genoeg in. wat voor cijfer had je? ik moet het ook nog helemaal in het engels doen enzo.

9 jaar geleden

K.

K.

gozer, je bent het stuk over duitsland vergeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 jaar geleden

T.

T.

nou je bent echt heeeel erg veel vergeten hea?? maaar ik kopieer t gewoon want ik heb geen zin om t zelf te schrijven :D
xx

8 jaar geleden

D.

D.

Dankjewel! ik moet eigenlijk een verslag maken van het boek maar in de film gebeurt het zelfde! Alleen jammer dat het niet in het Engels is maar evengoed bedankt!

8 jaar geleden

R.

R.

Ja wel jammer dat het niet in het engels is!! maar bedankt!!

6 jaar geleden

F.

F.

heel mooi

5 jaar geleden