The Simpsons (1989)

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 864 woorden
  • 11 juni 2004
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
58 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

De Simpsons: zo gek als een achterdeur

De Simpsons. Dat zijn vader Homer, moeder Marge en de kinderen Bart, Lisa en Maggie. Ze ontsproten uit het brein van tekenaar Matt Groening.

Homer Simpson
Homer speelt een allegaartje van rollen. Hij is echtgenoot, vader, veiligheidsinspecteur in een kerncentrale, bowler, zuipschuit, astronaut, kleine ondernemer en... dromer. Hij walst door het leven, maar dat is niet altijd zo geweest. Vooral tijdens zijn jeugd had hij het hard te verduren. Hij werd opgevoed door zijn vader Abe. Zijn moeder was een echte hippie en was meer niet thuis dan wel. Hij was altijd de eerste van zijn klas. Maar dan wel van onderaan te beginnen... Hij is getrouwd met zijn schoolliefje Marge Bouvier en hij nu woont samen met zijn gezinnetje in Evergreen Terrace. Dat is een nette woonwijk in de buurt van het stadje Springfield. Hij houdt van bier drinken, televisie kijken en varkenskotteletjes. Hij heeft een grondige hekel aan zijn baas, meneer Burns en aan zijn buurman Ned Flanders.

Margaret Simpson
Marge is een blije huismoeder. Haar kroost (Bart, Lisa en Maggie) is haar trots. Hoewel ze haar taak als huisvouw heel ernstig neemt, waagt ze zich soms ook wel eens aan wat anders. Zo was ze al te zien als dienster, politieagent, zakenvrouw en arbeidster in de kerncentrale. Ze houdt zielsveel van haar man Homer. En dat ondanks de eeuwig afbrekende commentaar van haar zussen Patty en Selma. Ze is ook heel erg trots op haar mooie kapsel. Dat kapsel doet af en toe ook eens dienst als opbergruimte voor sommen geld, broodroosters, katten en... Maggie.

Bart Simpson
Bart is 10 jaar oud en dé man in huis. Bart is een echte beroemdheid. Zo kwam hij een tijdje op tv als de "I didn't do it boy". Later keerde hij terug naar de show-business als mede-presentator van Kidz Newz. Hij haalde de kranten door het hoofd van Jebediah Springfield's standbeeld af te zagen en Blinky, de 3-ogige vis, te vangen. Hij is ook de ontdekker van een komeet en hij heeft ook maar liefst 5 keer meestercrimineel Sideshow Bob weten te stoppen, plus 1 keer Bob's broer, Cecil.
De school, dat is een ander paar mouwen. Hij is gedoemd om eeuwig onvoldoendes te halen. Hij moet dan ook elke dag nablijven, waardoor hij een grote vijand is van Seymour Skinner, zijn rector.
Zijn beste vrienden zijn zijn hond, Santa's Little Helper, en Milhous Vanhouten, een van de grootste nerds van de school. Barts’ grote hobby is tv-kijken. Zijn favoriete show is Itchy & Scratchy, waarin een muis op steeds gruwelijkere wijze de kat vermoord. Zijn grote idool is Krusty the Clown.

Lisa Simpson
Lisa is de slimste van de Simpsons-familie. Ze is 8 jaar oud en heel erg bezig met het milieu en de samenleving. Ze wil altijd goed doen. Ze heeft zelfs één keer uit principe 12 miljoen dollar geweigerd. Verder is ze ook nog vegetarisch. In haar klas wordt ze vaak niet begrepen, omdat ze slimmer is dan de rest, en omdat ze andere ideeën over de wereld heeft dan haar klasgenoten. Lisa heeft weinig vrienden; haar beste vriend was saxofoonspeler Bleeding Gums Murphy, maar die is overleden. Lisa speelt graag saxofoon in de schoolband. Ze is in bijna alle opzichten het tegenovergestelde van Homer. Ze is slim, aardig en meelevend, terwijl Homer dom, onaardig en egoïstisch is. Ze heeft al veel bereikt in haar jonge leven. Zo heeft ze een regionale opstelwedstrijd gewonnen en is ze tweede geworden bij de Little Miss Springfield-verkiezing. In een aflevering waarin de toekomst van de Simpsons te zien was, bleek dat Lisa later de president van Amerika zal worden. Maar jammer genoeg zijn er maar weinig mensen die naar haar luisteren. Toen Ned Flanders doordraaide nadat zijn huis ingestort was na een orkaan, noemde hij haar 'Springfield's answer to a question NO ONE ASKED!'.

Maggie Simpson
Maggie is de jongste spruit van het gezin. Hoewel ze maar één jaar oud is, heeft ook zij al heel veel verwezenlijkt. Zo kan ze haar naam spellen, wandelt ze soms helemaal alleen door de stad en ooit schoot ze de rijkste man van Springfield neer toen die haar lolly wilde stelen. Geen katje dus om zonder handschoenen aan te pakken...

Matt Groening
Matt Groening is de bedenker van de Simpsons. Hij was al dol op tekenen toen hij nog een peuter was. "Life in Hell" was zijn eerste strip. Hij verscheen ongeveer 24 jaar geleden en ging over 2 konijnen (Binky en Sheba) en 2 identieke personages (Akbar en Jeff). Life in Hell was, en is nog steeds, een heel groot succes. De strip verschijnt op dit moment in maar liefs 250 kranten in Amerika en Canada. Groening maakte nog meer strips gebaseerd op Life in Hell : "School is Hell", "Love is Hell", "Work is Hell", "The Big Book of Hell", "Akbar and Jeff Guide to Life", "Binky's Guide to Love" en "Love is Hell 10th Anniversary". In 1987 waren de Simpsons voor het eerst te zien in de Tracey Ullman Show. De Simpsons zijn gebaseerd op Groenings’ familie. Matts’ vader en zoon heten allebei Homer, zijn moeder heet Margaret en zijn jongere zusjes Lisa en Maggie. En Bart? Die heeft een vezonnen naam, maar eigenlijk is het de jonge Matt zelf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.