Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gladiator (2000)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 446 woorden
  • 28 mei 2003
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
64 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verslag van het kijken naar “Gladiator” Op zaterdag 11 januari 2003, heb ik naar de film “Gladiator” gekeken. Deze film gaat over een bekende Romeinse generaal Maximus. De film speelt in de Romeinse tijd, rond het jaar 180 na Christus. Voorbereiding Ter voorbereiding van het kijken van de film heb ik even iets gelezen over keizer Marcus Aurelius en keizer Commodus in het KCV-boek en in de encyclopedie bij ons thuis. Ik kon niets vinden in deze boeken over generaal Maximus. Filminformatie Titel: Gladiator

Regisseur: Ridley Scott
Land van herkomst: VS
Hoofdrolspelers: - Russell Crowe als Maximus - Joaquin Phoenix als Commodus - Oliver Reed als Proximus - Richard Harris als keizer Marcus Aurelius Samenvatting Keizer Marcus Aurelius beschouwt zijn beste generaal Maximus als een zoon. Wanneer Marcus’ jaloerse zoon Commodus hoort dat zijn vader niet hem maar Maximus als troonopvolger wil aanstellen vermoordt hij zijn vader en geeft hij opdracht Maximus te executeren. Deze weet aan de dood te ontsnappen, zijn vrouw en kinderen echter treft hij dood aan in zijn villa en hij zelf wordt verkocht als slaaf. In de gladiatorschool van Proximus ontwikkelt hij zich tot een ware vechtmachine, die zich keer op keer staande weet te houden in het Colosseum. Om alsnog wraak te kunnen nemen moet hij de sympathie van het Romeinse volk winnen. Zij is namelijk het enige dat machtiger is dan Commodus, de nieuwe keizer. Relatie met de oudheid Zowel Marcus Aurelius, als zijn zoon Commodus hebben echt bestaan. Commodus was ook inderdaad een slechte keizer, dus dit klopt met de film. Het verhaal van Maximus is waarschijnlijk niet gebaseerd op waarheid, dus gefantaseerd door de makers van de film. Mijn mening Ik vond de film erg spectaculair. Maar het was ook vaak erg aangrijpend, vooral de scène waarin maximus thuis komt en hij zijn vrouw en zoontje dood aanteft vond ik erg zielig en aangrijpend. Verder vond ik de film heel realistisch overkomen, met mooie decors en kostuums. Er is veel aandacht aan besteed, dat is wel te zien. Het schijnt dat je in een scène ergens iemand van de crew kan zien in spijkerbroek, maar dat heb ik niet gezien. Ik zal de volgende keer eens goed opletten en kijken of ik het dan kan zien. Verwerking Voor dit verslag heb ik gebruik gemaakt van het KCV-boek, Forum en van de encyclopedie die wij thuis hebben. Ook heb ik op internet wat informatie opgezocht over de film, zoals de namen van de regisseur en de hoofdrolspelers. Ik vond het erg leuk om naar de film te kijken en door het maken van dit verslag ben ik er nog wat meer over te weten gekomen, dat was erg leuk.

REACTIES

S.

S.

waarom een 6.7/10 , jullie zijn gelijk kinderen, ik zou het een 10 geven. goeie kwaliteit, goeie acteurs enzovoort.... probeer het maar is zelf te maken

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gladiator (2000)"