Intouchables (2011)

Beoordeling 8.1
Foto van Wiebe
  • Filmverslag door Wiebe
  • 4e klas havo | 1327 woorden
  • 29 september 2021
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
11 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Filmverslag intouchables

Regisseur:                                               -Olivier Nakache                                  -Eric Toledano.

Jaar van verschijning:                              November 2011

Genre:                                                          -Dramatisch                                                   -Komedie

Gemaakt door Wiebe van Wier

1A

1

Inleiding

* Titelbeschrijving                                                                                                                        * Gebeurtenissen                                                                                            * Personages                                                                                                             * Tijd en Ruimte                                                                                                            * Hoe is de film geschreven                                                                                         * Thema                                                                                                                                 * Mening                                                                                                                      * Verwerkingsopdrachten                                                                                        * Einde

*Titelbeschrijving

Het verband tussen de titel en film is eigenlijk makkelijk om eruit te halen. Intouchables laat ons zien hoe een vriendschap snel kan ontstaan en wat dat voor impact dit heeft op de hoofdpersonen.

*Gebeurtenissen

De film gaat over de miljonair Phillippe en Driss een crimineel, dakloos geworden en had een uitkering gekregen.

Phillippe was een miljonair en woonde in Parijs. Phillippe is over zijn hele lichaam verlamd het enige wat hij nog kan bewegen is zijn hoofd. Hij rijdt zich vooruit in een soort rolstoel maar dan electies die voor zulk soort mensen is gebouwd.

Phillippe is dus verlamd over zij hele lichaam behalve zijn hoofd, daarom heeft hij verzorging nodig. Degene die dat doet is Driss. Driss was eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in die hele baan hij kwam alleen voor de handtekening van Phillip. Met de handtekening kon hij een uitkering krijgen.

Driss kreeg een hele luxe kamer met alles er op en eraan. Hij kon zijn ogen niet geloven, hij was iets heel anders gewend dan zo luxe.

Dit wil je ook lezen:

Driss leerde veel van Phillippe en Phillippe weer van Driss.

Zo leerde Driss Phillippe om wat harder te worden, de dochter van Phillip bijvoorbeeld. Zij was heel brutaal tegen iets en iedereen, zo ook tegen Phillip. Phillip leerde Driss om van het leven te genieten en gewoon te aanvaren wie je bent.

2

Driss moet altijd goed oppassen op Phillippe ook s ’nachts, daarom had Driss een babyfoon gekregen om Phillippe goed in de gaten te houden. Phillippe had soms aanvallen hierdoor kon hij slecht kon ademhalen. Elke keer als het gebeurde moest Driss zijn bed uit om Phillippe te helpen, ze gingen vaak naar buiten om de ademhaling zo beter te maken.

Phillippe en Driss gingen ook samen paragliden. Ze gingen erheen in de privé jet van Phillippe. Ze hadden veel lol, Driss vond het nog wel een beetje eng, maar het viel allemaal wel mee.

Toen Driss en Phillippe weer thuis waren kwam het broertje van Driss er. Hij kwam zeggen dat hij betrapt was op dealen, Driss en Phillipe wisten niet wat ze er mee moesten.

Op een gegeven moment moest Driss weg. Phillippe zei dat hij een andere baan moest zoeken, omdat hij niet zijn hele leven achter een rolstoel hoeft aan te zitten. Phillippe kreeg nieuwe hulp, maar dat beviel hem helemaal niet.

Driss ging met Phillippe naar een gebied toe. Phillippe had een vriendin die daar woonde, ze stuurden elkaar de hele tijd brieven. Driss had geregeld dat de vriendin van Phillipe daar ook komt.

Ze gingen naar een restaurant waar Driss Phillippe alleen liet. Phillippe begreep het niet, maar toen kwam de vriendin.

*Personages

Driss:                                                                                                                                                            - Echte naam: Omar Sy                                                                                                                                         - Geboren op: 20-1-1978                                                                                                                                      - Geboorteplaats: Trappes, Frankrijk                                                                                                                                          - Beroep: Filmacteur, bekend door de film INTOUCHABLES

Phillippe:

- Echte naam: Francois Cluset                                                                                                                                  - Geboren op: 21-9-1955                                                                                                                                      - Geboorteplaats: Parijs, Frankrijk                                                                                                                              - Beroep: Acteur

*Tijd en ruimte

De film speelt zich af in Frankrijk,                                                                                                                                  dat kan je merken door de taal die ze spreken.

De film is in de herfst opgenomen,                                                                                                                                      dat kan je merken aan het weer.

3

 *Hoe is de film geschreven

ik vond de film makkelijk te begrijpen omdat, in een film een boodschap altijd heel duidelijk overkomt, ook in deze film en ik vind het niet moeilijk om het te begrijpen.

Het stuk dat ik zou overslaan is het stuk, waarbij Phillippe en Driss bij de opera voorstelling zitten ik vind dat echt heel dramatisch en saai.  

Ik stuk wat ik het meest indrukwekkend vond is het stuk, dat Phillippe even moeilijk kan ademen Driss kwam daarbij te hulp en deed dat heel rustig en goed.

*Thema

Het thema wat centraal staat is het verschil tussen arm en rijk. Arm en rijk is een heel verschil dat zie je ook in de film, Driss is degene die arm is, Phillippe is degene die rijk is, een voorbeeld is de manier waarop hun beide leven. Driss leeft het meeste op de straat (hij hangt daar een beetje rond) Phillippe is iemand die een mooi leven heeft een mooi huis, veel geld en genoeg eten. Nog een voorbeeld is het eten, het eten van Driss is normaal maar als je naar het eten van Phillippe kijkt is dat heel luxe. De kleding is ook een groot verschil, de kleding van Phillippe is heel mooi en ziet er chic uit dat van Driss is een beetje rommelige en ziet er niet zo hygiënisch uit. Dus voor mij is het duidelijk dat het verschil erg groot is en dat zie je dan maar zo dat twee mannen die een hele goeie band met elkaar hebben/ opbouwen dat daar toch een heel groot verschil tussen zit.

*mening

Ik vond de film erg grapping, aangrijpend en soms ook een beetje saai.

Ik vond de film grappig omdat, er de humor in voorkomt die ik heel leuk vindt. Driss is ook zo’n iemand die die humor heeft. De grappen die Driss maakt is soms erg en soms ook gewoon grappig. In het stukje dat Driss de snor van Phillippe moest scheren was er ook zo’n grap. Driss scheerde de snor op 3 manieren een puntige snor, een soort Italiaanse snor en de laatste ging ik helemaal stuk om hij scheerde een Hitler snorretje. (Het is heel erg maar een erg grapje mag toch ook wel)

Ik vond de film aangrijpend omdat, de film over een mooi onderwerp gaat en hoe hun dan op die manier met elkaar omgaan vind ik toch wel heel mooi. Het is ook nog wel extra omdat, het leven waarin Phillippe zit is toch wel heftig en de manier hoe op ze het overbrengen is toch wel aangrijpend.

Ik vond de film soms ook saai omdat, er ook stukken in de film zijn die niet eens op de film aansluiten. Het stukje dat ze naar een opera voorstelling gingen vond ik echt heel saai want, ik vind echt niks aan opera. Driss vond dat ook hij vond er helemaal niets aan.

4

*Verwerkingsopdrachten

* Vragen aan Phillippe.                                                                                                                                   1. Hoe is de vriendschap tussen jij en Driss?                                                                                                        Nou dat is super, Driss is er altijd voor mij.

  1. Hoe ga jij om met je verlamdheid?  Nou kijk ik ben zoals ik ben en jij bent zoals jij bent, het leven kan niet altijd mee zitten en ik ga er gewoon mee om, het is natuurlijk wel heel vervelend maar het nou eenmaal zo.                                                                                                                
  2. Waarom heb je verzorging nodig? Ik heb verzorging nodig omdat, ik bijna niets meer alleen kan doen ik ben verlamd over mijn hele lichaam.                                                                                                                  
  3. Wat doe je altijd in de week?  Elke week ga paragliden, dat doe ik wel met veel hulp maar dat is iets wat ik heel leuk vind.
  4. Hoe ben je in contact gekomen met je geliefde? We stuurden elkaar altijd al brieven en op een gegeven moment kwamen wij bij elkaar door mijn verzorger Driss die hoorde er van en die bracht ons bij elkaar.

** Gedicht

Ik heb dit gekozen omdat, de vriendschap tussen Driss en Phillippe                                                                                echt heel sterk is en dit gedicht past er gewoon heel goed bij.                                                                                                                                                                                              de vriendschap tussen die twee is zo goed en zo mooi                                                                                        dat dit gedicht er gewoon goed bij past.                                                                                                           Ze zijn met elkaar in aanraking gekomen                                                                                            doordat Phillippe een verzorger nodig had,                                                                                                       Driss was iemand die dat wel wou.                                                                                                                 Vanaf daar is het echt gegroeid,                                                                                                             maar toen kwam er een klein einde aan het broertje van Driss                                                                                  kwam om hulp te vragen aan Driss.                                                                                                       Toen moest Driss mee en moet hij Phillippe verlaten.                                                                         Later kwamen ze gelukkig weer even bij elkaar,                                                                                   Phillippe dacht dat ze gingen eten maar,                                                                                                           Driss had er voor gezorgd dat Phillippe eindelijk                                                                                                      zijn ware geliefde kon ontmoeten.

Gemaakt door Wiebe van Wier 1A                                                                                                                        

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Intouchables (2011)"