Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schindler's List (1993)

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 279 woorden
  • 19 maart 2009
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Beschrijving + Mening van Hoofdpersoon:
De hoofdpersoon Oskar Schindler (Liam Neeson) begint een fabriek. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog hij gebruikt de fabriek als schuilplaats voor de joden. Hij heeft met zijn fabriek ongeveer 12.000 joden gered van de gaskamers in Auschwitz. Hij verhuist een paar jaar laten nadat hij de fabriek heeft geopend naar Krakow in Polen daar neemt hij joden mee die op zijn lijst stonden. Hij had een lijst gemaakt van joden die voor hem mochten gaan werken. De S.S. vertrouwde hem en hij kreeg een fabriek in Krakow bij zijn huis. Samen met Itzhak Stern weet hij een groot inkomen te verdienen en is dan ook de veiligste fabriek voor de joden. Op het einde van de film vindt hij dat hij niet slim is geweest voor zijn speldje op zijn borst van de Nazi’s denkt hij hier had ik er ook nog 2 van kunnen laten werken en ook voor zijn auto denkt hij zo. Dus hij heeft een soort schuld gevoel dat hij niet meer joden heeft gered.

Mening over de film:
Ik vond het een mooie film en het was ook nog een interessante film als je ziet hoe hij in zijn eentje 12.000 joden ongeveer weet te reden is dat knap vind ik. De film is waar gebeurd want op het einde zie je alle echte mensen die voor hem hebben gewerkt een steen op zijn graf leggen.


Hoe past de film in het Geschiedenis onderwijs:
De film past in het geschiedenis onderwijs omdat het over de Tweede Wereldoorlog gaat .
En omdat een man in zijn eentje 12.000 joden van de Holocaust heeft gered. Daarom past deze film in het Geschiedenis Onderwijs.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Schindler's List (1993)"