Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

La vita è bella (1997)

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 516 woorden
  • 18 juli 2006
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 13 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
la vita é bella

Guido (een levensgenieter) en Ferruccio rijden boven op een berg dan verliezen ze de macht over het stuur, beneden komen ze terecht in een parade voor de koning. Het volk ziet Guido aan voor de koning en zijn gezwaai om de weg vrij te maken wordt gezien als een groet, de mensen gaan dus niet aan de kant. Guido en Ferruccio belanden beneden aan de berg bij een boerderij waar Guido een dame redt die van een hooizolder valt. De vrouw blijkt Dora te heten. Guido wordt stapel verliefd op haar. Jammer genoeg heeft Dora al trouwplannen met een fascistenleider (een belangrijke man in het dorp).
Guido probeert Dora op alle mogelijke manieren verliefd op hem te maken, dat zorgt voor komische scènes. Langzamerhand wordt Dora ook verliefd op hem.

Op een dag wordt Guido, die ober is, ingezet op een verlovingsfeest. Hij ontdekt dat Dora de verloofde is. Hij probeert op het feest contact met haar te zoeken door een schotel met eten te laten vallen. Terwijl hij de vloer schoonveegt kruipt Dora onder de tafel en zegt hem dat ze hier zo snel mogelijk weg wil en ze geeft hem een zoen. Guido laat zich dat geen tweede keer zeggen Hij komt in actie. Hij haalt het paard van zijn oom op en rijdt er de zaal mee binnen. Hij zegt wat tegen de bruidegom en zegt tegen Dora dat met hem mee moet komen op zijn paard. Dora, die eerst verschrikt heeft staan kijken, overwint haar angst en rijdt samen met Guido weg.
Dora en Guido trouwen en krijgen een zoon: Giosué.
ze vormen een gelukkig gezin tot de Duitsers Italië binnenvallen. Guido en zijn zoontje worden opgepakt door de politie en op transport naar Duitsland gezet. Dora, die niet van Joodse afkomst is, wil niet alleen achter blijven en eist dat zij met de trein meegaat.

Ze worden naar een concentratiekamp gebracht waar de mannen van de vrouwen gescheiden worden. Giosué wil weten wat er allemaal aan de hand is maar Guido wil hem beschermen en legt uit dat ze meedoen aan een groot spel, de winnaar wint een tank. Wie als eerste 1000 punten haalt wint. Guido verzint bijna elke dag nieuwe regels. Iedereen moet hard werken, de kinderen worden mee genomen om te gaan ‘douchen’ maar eigenlijk worden ze vergast in de gaskamer. Maar Giosué is eigenwijs hij houd niet van douchen en gaat nooit met de andere kinderen mee. Van Guido moet hij zich in de slaapzaal verstoppen. Guido verkleedt zich als vrouw om Dora te kunnen opzoeken, maar deze poging mislukt hij wordt ontdekt en als straf wordt hij dood geschoten. Giosué zit al die tijd in een kastje verstopt waar hij van Guido niet uit mocht komen totdat de kust veilig was. Al gauw komen de Amerikanen en wordt het concentratiekamp bevrijd. Wanneer Giosué uit het kastje klimt komt er net een tank aanrijden. Hij denkt dat hij het spel heeft gewonnen en hij mag mee rijden op den tank. Onderweg komt Giosué zijn moeder tegen en gaat met haar verder door het leven.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "La vita è bella (1997)"