A Knight's Tale (2001)

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 603 woorden
  • 27 mei 2009
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
11 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

A Knight

Samenvatting


Het verhaal gaat over 3 schildknapen: William, Watt en Roland
Een jongen kijkt samen met zijn vader naar een steekspel, het is William Thatcher hij kijkt met volle teugen naar het spel. William vraagt of hij ook mee kan doen met het steekspel, zijn vader zegt “alles kan als je je lot maar verandert dan kan het allemaal” hij blijft doorzeuren en vraagt aan zijn vader of hij schildknaap mag worden, zijn vader geeft hem mee aan een ridder genaamd: Sir Ector. Sir Ector doet mee aan een toernooi, in de laatste ronde sterft hij van de honger, William doet net of hij de ridder is, als hij de arena binnenkomt klinkt het liedje We Will Rock you (Queen) en natuurlijk winnen hun het toernooi en ontvangen een gouden veer als prijs, die verkopen ze om eten te kopen. William vond dat toernooi eigenlijk best leuk en wil mee gaan doen met andere toernooien, Watt en Roland zijn daar op tegen, ze doen kop of munt en William die wint natuurlijk, ze gaan eerst oefenen het gaat in het begin helemaal niet of hij mist hem en dan raakt hij hem en draait hij om en klapt tegen hem aan, ze oefenen ook met zwaardvechten, maar het gaat het meest om het steekspel.
Ze gaan op weg naar het eerste toernooi van hun onder weg komen ze Geoffrey Chauser (heeft echt bestaan en hij schreef adelbrieven) naakt tegen, hij zegt dat hij het leuk vindt om naakt te lopen (later blijkt dat hij gokverslaafd was)
In ruil voor adelbrieven wou hij eten en kleren, ze accepteerden het, ze verzonnen een naam: sir Ulrich von Lichtenstein von Gelderland, en konden mee doen aan het toernooi. Op het toernooi ontmoeten ze Lady Jocelyn (William krijgt vlinders in de buik van haar) en Adhemar, iemand die nog nooit is verslaan met het steekspel, in de finale moeten ze tegen elkaar: Adhemar wint het steek spel en William het zwaardvechten. William zegt tegen Adhemar “eens zul je me van af de grond aankijken” en daarop antwoord Adhemar “niet in deze wereld Ulrich”. Adhemar is terug naar het front en kan daarom niet meedoen met de toernooien, Ulrich kan wel meedoen en wint alle toernooien, Adhemar wordt razend als hij dat hoort van zijn knecht.
Dan komt er een groot kampioenschap in Londen, (waar hij is geboren) hij rijdt met zijn paard naar de wijk waar hij geboren is, en gaat naar zijn vader toe (wat hij niet weet is dat Adhemar hem volgt), als hij bij zijn vader is zegt hij “ik heb nieuws over je zoon, hij heeft zijn lot verandert en is teruggekeerd waar de weg hem zou lijden”, zijn vader huilt van geluk. Adhemar staat naast het huis alles aan te horen, hij denkt dat klopt niet een vader van een rietdekker kan geen ridder zijn, hij gaat naar de leiding van het toernooi en William wordt opgepakt.
Maar de prins kroont hem tot ridder en William gaat tegen Adhemar vechten.
Adhemar speelt vals hij doet een punt op zijn lans, en dat mag niet, hij raakt William vol in zijn schouder en krijgt 2 punten, William kan de lans niet meer vasthouden en hij kan ook niet meer ademen, dus hij gaat zonder harnas, en knoopt zijn lans aan zijn onderarm hij kan alleen nog winnen door Adhemar uit zijn zadel te stoten, dat doet hij dan ook en dan kijkt Adhemar William vanaf de grond aan en dan zeggen ze : Roland zegt je bent gewogen, Watt zegt je bent gemeten, en Geoffrey zegt en je bent tekort geschonden en William zegt
Welkom in deze wereld.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A Knight's Tale (2001)"