Doe mee aan het jaarlijkse studiekeuze-onderzoek van Markteffect. 
Je kunt meedoen ongeacht of je al weet wat je wil gaan studeren. Er worden 200 cadeaubonnen van 25 euro verloot!

Meedoen

La haine (1995)

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 849 woorden
  • 2 maart 2002
  • 94 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
94 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
Film: La Haine 1 Wat betekent de titel? De titel betekent ‘de haat’. 2 In het begin van de film zie je rellen. Wat hebben die rellen met het verhaal van de film te maken? Die rellen zijn gevechten tussen de politie en jongeren. Bij dat gevecht is Abdel gewond geraakt door een politieagent. Abdel ligt daardoor in het ziekenhuis en is er niet zo goed aan toe. In de film wil Vinz wraak nemen op de politie als Abdel door de gevechten met de politie zou sterven. 3 Wat kun je over de hoofdpersonen [Saïd, Hubert en Vinz] vertellen? Saïd -> Vriend van Vinz en Hubert. Saïd is een halfbloed en heeft een zus. Hubert -> Vriend van Vinz en Saïd. Hubert is een donkere jongen en hij kan aardig boksen. Hij heeft 2 broers en 1 zusje en zijn moeder is zwanger. Vinz -> Vriend van Hubert en Saïd. Vinz is een blanke jongen en rookt drugs. Hij komt in bezit van een pistool door de broer van Abdel. Vinz wordt snel agressief en heeft regelmatig ruzie ook met Hubert of Saïd. Wat vind je van ze, en waarom? -> Saïd vind ik de minst leuke hoofdpersoon van de drie. Hij heeft niks bijzonders en loopt maar achter Hubert maar vooral Vinz aan. -> Hubert vind ik de meest normale hoofdpersoon. Hubert is niet zo agressief en is er niet echt op uit om ruzie te krijgen met de politie. Hubert is ook lief tegen zijn familie. -> Vinz vind ik dom. Hij doet niet echt normaal: hij vecht regelmatig en maakt met iedereen ruzie [ook met zijn vrienden]. 4 Probeer in ongeveer 10 zinnen het verhaal van de film samen te vatten. Er zijn rellen tussen jongeren en de politie. Een jongen, Abdel, wordt verwondt door een politieagent. Abdel is een vriend van Vinz, Hubert en Saïd. Zij willen wraak nemen op de politie voor wat ze Abdel hebben aangedaan. Vinz krijgt een pistool van de broer van Abdel, hij wil ermee een politieagent doden als Abdel overlijdt. Vinz, Hubert en Saïd willen hem komen bezoeken in het ziekenhuis waar Abdel in coma ligt, maar ze mogen niet bij hem. Er ontstaat een ruzie en Vinz, Hubert en Saïd worden gearresteerd. Nadat ze zijn opgehaald van het politiebureau door Saïd’s vader gaan ze naar Asterix, een crimineel, daar moeten ze vertrekken doordat er weer een ruzie ontstaat. Buiten wacht de politie Vinz, Hubert en Saïd op en worden Hubert en Saïd gearresteerd en later mishandeld op het politiebureau. Dan komen ze erachter dat Abdel is overleden. Vinz geeft het pistool weg aan Hubert. En als ze weer eens op straat lopen komt er een auto aan waar mannen uitstappen die Vinz en Saïd vasthouden, ze schieten Vinz neer. Wat niet telt is de val maar de landing. 5 Wat vragen over de inhoud: A Wie is Abdel en waarom ligt hij in het ziekenhuis? Abdel is een vriend van Vinz, Hubert en Saïd. Hij is bij rellen gewond
geraakt door een politieagent. Die politieagent is daarna ontslagen. B Wat heeft Vinz, hoe komt hij eraan en wat wil hij ermee doen? Vinz heeft een pistool. Hij heeft het gekregen van Abdel’s broer en wil hiermee een politieagent neerschieten als Abdel komt te overlijden. C Doet hij dat ook? Nee

D Waarom zijn Saïd en Hubert het niet eens met Vinz en vinden ze zijn idee niet goed? Sorry, dat weet ik niet. 6 Wat vind je van het einde? Kun je een ander einde verzinnen? Ik snap niet waar het einde op slaat. Abdel gaat dood en er wordt iemand neergeschoten, maar wat is nou het doel van de film? Het loopt namelijk totaal niet goed af. Als Vinz nou op het einde wordt neergeschoten door de politie [of door zichzelf] na alles wat hij gedaan heeft dan kan ik dat begrijpen. Dus dat lijkt mij een beter einde en dat Hubert en Saïd inzien dat ze op moeten houden met het ‘criminele circuit’ en verder gaan met een beter leven. 7 Waarom denk je dat Hubert weg wil uit de wijk? Ik denk dat hij daar wel wilt omdat hij het er te gevaarlijk vindt voor zijn moeder en zusje en broertjes. 8 Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in Parijs. En dan daar vooral op straat en op donkere, afgelegen plekken. 9 Wat vond je van de film? Zet er ook bij waarom je dat vindt. Ik vond het wel een geinige film. Er zat wel leuke humor in af en toe en het ging over jongeren. Ook het taalgebruik was soms best komisch, ze scholden veel en met allerlei verschillende woorden. 10 Tot slot: wat vond je van Franse films? Heb je er ooit een gezien? Is je mening over de Franse film nu veranderd? Ik dacht dat Franse films altijd verschrikkelijk waren. Dat het heel erg saai zou zijn. Mijn mening over de Franse film is nu wel veranderd. Het zijn zeker niet allemaal films met portretschilders, de Eiffel-toren en stokbroden.

REACTIES

A.

A.

hey Nelleke!

je werkstuk is echt goed geworden!ik wou alleen ff vragen hoe lang die film duurde....?
nog bedankt :)

Abir

21 jaar geleden

L.

L.

Haai!

Ik heb er wel wat aan gehad aan je verslag! Thnx :) Maar nu heb ik nog een vraag..weet jij misschien nog hoelang La Haine ongeveer duurde?!

-X- Liset

20 jaar geleden

S.

S.

Nelleke, wat je geschreven hebt klopt niet helemaal. Het is namelijk niet zo dat Abdel gewond is geraakt tijdens de rellen. Abdel is verwond door een politieagent tijdens een verhoor. De rellen breken uit als protest. WIst je trouwens dat het allemaal echt gebeurd is? Het doel van de film is om de harde realiteit te laten zien. Laten zien hoe het voor Vinz, Saïd en Hubert (die zichzelf spelen in de film) geweest is. Het slaat dus wel ergens op, naar mijn mening.
Sarah

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "La haine (1995)"